malka 12.10.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 ugotowana puszka mleka skondensowanego,słodzonego-kajmak + szklanka wody + 200ml spirytusu =zamechlać Pychota kapka wanilii, troszkę kakao i prawie jak Baileys ale prawie robi różnicę E tam zaraz Baileys.Leniwy advocat Advocata to się chyba z żółtek jajek robi , nie z mleka Ktoś tu chyba już zmęczony jest i nie doczytuje ale,że co , że leniwy ? Czy faktycznie z mleka, bo u nas zawsze się tylko pare łyżek mleka dawało, ale podstawą żółtka były. A co za różnica i tak nie pijam wolę jajecznicę i setkę czystej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 12.10.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 ugotowana puszka mleka skondensowanego,słodzonego-kajmak + szklanka wody + 200ml spirytusu =zamechlać Pychota kapka wanilii, troszkę kakao i prawie jak Baileys ale prawie robi różnicę E tam zaraz Baileys.Leniwy advocat Advocata to się chyba z żółtek jajek robi , nie z mleka Ktoś tu chyba już zmęczony jest i nie doczytuje ale,że co , że leniwy ? Czy faktycznie z mleka, bo u nas zawsze się tylko pare łyżek mleka dawało, ale podstawą żółtka były. A co za różnica i tak nie pijam wolę jajecznicę i setkę czystej Jeśli mowa o jajecznicy to chyba nie ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.10.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 12.10.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Czyżby autora zniesmaczyła jego jajecznica podana nie na miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.10.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 nie, zniesmaczyło mnie zachowanie rozmówcy Tak trudno odpowiedzieć z czego się robi advokat ? cóż google są i twierdzą,że jednak z jajek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 12.10.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Ale po cóż odpowiadać na pytania retoryczne? Na,które pytający zresztą sam sobie odpowiada? Stało napisane:"Leniwy Advocat"+przymrużenie oka-nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.10.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 no i starczy nie bolało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 12.10.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Niee.Znieczulona leniwym advocatem jestem peace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.10.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 of course Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 12.10.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Thank you,very much. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.10.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 to po kielonku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 12.10.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Ale tylko po jednym... i spadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.10.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 ok, jeden na szybko i do łóżka - każda swojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 13.10.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Zima idzie więc czas na cynamonka. 0,7 wódki do tego 4 kawałki cynamonu (musi być cały bo z mielonego to ponury bełt wychodzi) 2 łyżki stołowe cukru i skórka z cytryny. Postać powinno aż nabierze koloru średnio mocnej herbaty czyli ze 3 tygodnie.I gotowe. Mocno rozgrzewające, za dużo na raz się nie da, ale w małych ilościach do kawy albo słodyczy pychotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zzZZzz 18.10.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 malinówka odlana, odfiltrowana, i mmm dobra jest ... tylko troszeczkę spirytusem czuć, ale nie przeszkadza to pytanie takie robił ktoś gruszówkę którą robi się 1 msc a nie 1,5 roku ? jak na razie co zasypałem cukrem 1 kg gruszek, i pachnie hmmm strasznie słodko boje się że jak zaleje jak wódką 40% zbożową nie będzie za słodko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 19.10.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 a czy Wam cukier się całkowicie rozpuszcza ? Usiłuję zrobić nalewkę z czarnej porzeczki - i stoi i stoi - a zawartość cukru w cukrze ciągle duza Jak ja to mam zlać ? I to nie w przenośni - ino do butelki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.10.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Zochna, bo cukier trzeba zagotować z wodą, we wrzatku się rozpuści,wystudzić i dopiero takim lukierkiem zalać owoce, ale jeszcze nic straconego odlej soczek z porzeczek razem z cukrem,dolej kapkę wody zagotuj,wystudź i i jeszcze raz zalej,będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 20.10.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Zochna: można zalewać syropem jak radzi malka, albo potrząsać. Jak masz już zasypane cukrem to szkoda procentów wygotowywać. Potrzep słojem 1-2 razy dziennie i za kilka dni się rozpuści.Co do zlewania to zależy od wielkości słoja jak bardzo duży to można wężykiem jak wino ściągać. Ja robię w takich 4-5 litrowych więc się nie bawię. Odsączam owoce na sicie do dużej miski. Odsączone owoce dodatkowo wyciskam w lnianej ściereczce, z wyjątkiem wiśni które nieodciśnięte pakuje w słoiczki i do przekładania ciasta są jak znalazł. Pozostałe owoce odciskam, wytłoki w kosz, a to co płynne filtruje na lejku z watą, już bezpośrednio do butelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 20.10.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Biały Niedźwiedź - podobno ulubiony trunek ruskich lotników. Szybko ścina, nie powodując porannego kaca.Butelka szampana + pół basa spirytu razem do kupy zmieszane.Nie wymaga przegryzania się, we czterech ( albo czworo) jest co robić.Napój nie znosi długiego leżakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.10.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 malka , G.N. - dziękuję bardzo. metodę potrząsania stosowałam - słabo szło po połączeniu z metodą malki - poszłooo .. Tylko mocne jak Pepegowy Biały Niedzwiedź ;0 Czy ja mogę to wodą odprocentowić trochę czy to profanacja ? Nalewka na samym spirycie prawie - letko z wódką mieszanym - sam zapach zabija mocą . a miało być takie babskie bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.