Tomasz Antkowiak 04.10.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Proszę, sprawdzona i smaczna: "Limoniada" 4 limonki 0,5 l spirytusu 0,5 kg cukru 1,5 l wody a trzeba to az tak rozwadniac ? nie dalo by rady pol na pol ?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.10.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 a trzeba to az tak rozwadniac ? nie dalo by rady pol na pol ?:> No pewnie, że nie trzeba. Przeoczyłeś ostatnią linijkę mojego posta: "(Ilość cukru i/lub wody można zmodyfikować według własnych upodobań.)" :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 06.10.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 No pewnie, że nie trzeba. Przeoczyłeś ostatnią linijkę mojego posta: "(Ilość cukru i/lub wody można zmodyfikować według własnych upodobań.)" :wiggle: o taaak... podoba mi sie wyprubuje i dam znac jak sie sprawdzilo w zmienionych proporcjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolajwdomu 19.03.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Porterówka 1/2 porteru 200 g cukru szczypta cukru waniliowego 2 goździki szczypta cynamonu 400 ml spirytusu Porter wlać do garnka i zagotować. Wsupać cukier i cukier waniliowe, wrzucić goździki i szczyptę cynamonu. Mieszając gotować 2-3 min. Ostudzić. Do zimnego płynu wlać spirytus, dokładnie wymieszać. Przecedzić przez gazę i rozlać do butelek. Czekać. Pić. Na zdrowie Witam Trzy dni temu postanowiłem zrobić porterówkę, zrobiłem wedle przepisu, dobrałem z 2 litrami spiru, wziąłem na spróbowanie dwa łyki gotowego trunku. Obudziłem się dziś rano, poprzednich dwóch dni nie pamiętam. Słój z porterówką pusty. Dzieci nie róbcie tego w domu!!! A tak na poważnie doskonałość to mało powiedziane, dobrałem wczoraj wieczorem i od razu dało się pić. Wchodzi jak woda choć dobrałem dosyć mocne (koło 55%) strach pomyśleć co będzie jak się wygryzie. Polecam ten przepis. PS: Porter Okocim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.