Paty 29.02.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Gdzie się nie obejrzysz wszyscy strajkują.........lekarze, pielęgniarki, celnicy, górnicy , nauczyciele i wiele innych grup zawodowych.............ja mam jedno malutkie pytanko w jaki sposób mogą strajkować ci co prowadza własną działalność gospodarczą, jak mają rzucić wszystko i domagać się od państwa ustępstw podatkowych, obniżenia kosztów pracowniczych itd , itd, jakie oni ( ja również) mają narzędzie aby wyegzekwować swoje .............racje , co mają zrobi aby mieć np. w sklepie , zakładzie usługowym więcej klientów, zleceniodawców.......... bo ci co prowadza działalność gospodarczą płacą city, pity, srity itd, utrzymują między innymi tych którzy strajkują......a skąd mają na to wszystko brać....... myślałam żeby się oflagować, bo co zamknę biznes to nie zarobię, obrażę się na moje klientki to pójdą gdzie indziej.......... kto nam pomoże ---prywaciarzom....?( ale paskudne słowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 29.02.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Ja też nie mogę strajkować..... Choć nie prowadzę działalności gospodarczej.... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 29.02.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Wdrożyć algorytm. Jeśli twoim klientem jest ktoś ze strajkującej branży wprowadzić współczynnik >1 przy ustalaniu swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 03.03.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Wdrożyć algorytm. Jeśli twoim klientem jest ktoś ze strajkującej branży wprowadzić współczynnik >1 przy ustalaniu swojej ceny Fajny pomysł. Dodać do tego należy nadęta i obrażoną minę oraz powtarzać, że te strajkujące typy zerują na krwawicy ciężko pracujących. Myślę, ze po takiej akcji konkurencja w biznesie będzie zacierać raczki, gdy po strajku np. lekarze z wywalczonymi podwyżkami wybiorą się na zakupy,by te podwyżki wydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.03.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 paty, możesz zamknąć byznes i iść do pracy u kogoś i tam zastrajkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 04.03.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Gdzie się nie obejrzysz wszyscy strajkują.........lekarze, pielęgniarki, celnicy, górnicy , nauczyciele i wiele innych grup zawodowych.............ja mam jedno malutkie pytanko w jaki sposób mogą strajkować ci co prowadza własną działalność gospodarczą, jak mają rzucić wszystko i domagać się od państwa ustępstw podatkowych, obniżenia kosztów pracowniczych itd , itd, jakie oni ( ja również) mają narzędzie aby wyegzekwować swoje .............racje , co mają zrobi aby mieć np. w sklepie , zakładzie usługowym więcej klientów, zleceniodawców.......... bo ci co prowadza działalność gospodarczą płacą city, pity, srity itd, utrzymują między innymi tych którzy strajkują......a skąd mają na to wszystko brać....... myślałam żeby się oflagować, bo co zamknę biznes to nie zarobię, obrażę się na moje klientki to pójdą gdzie indziej.......... kto nam pomoże ---prywaciarzom....?( ale paskudne słowo) zapomniałaś dodać że strajkuje wyłącznie bezproduktywna budżetówka, w której jest ogromny przerost zatrudnienia, co najmniej z 50% (to taki pomysł rządu na walkę z bezrobociem, nie oszukujmy się że jest inaczej) oraz firmy kontrolowane przez Skarb Państwa tj. wszelkiej maści górnicy itp. A najgorsze jest faktycznie to że na ten b....del ktoś musi zapracować płacąc te wszystkie pity, city, zusy, vaty itd. bez końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 05.03.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Paty, nie raz już o tym myślałam, też się chciałam oflagować Może by tak pod sejm ruszyć, stowarzyszenie założyć jakie , albo związek, bo podatki trzeba płacić nawet jak klienci nam nie płacą , lub płacą po m-cu lub dwóch. Jak jestem chora to mimo, że płacę ZUS, idę prywatnie, bo pielęgniarki znowu odeszły od łóżek lekarzy a emerytury chyba raczej od tej instytucji się nie doczekam. Jak urodziłam dziecko - jako przedsiębiorcy lub jak kto woli prywaciarzowi, urlop wychowawczy się nie należał, tylko macierzyński 3-mce i dalej jazda do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 05.03.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Gdzie się nie obejrzysz wszyscy strajkują.........lekarze, pielęgniarki, celnicy, górnicy , nauczyciele i wiele innych grup zawodowych.............ja mam jedno malutkie pytanko w jaki sposób mogą strajkować ci co prowadza własną działalność gospodarczą, jak mają rzucić wszystko i domagać się od państwa ustępstw podatkowych, obniżenia kosztów pracowniczych itd , itd, jakie oni ( ja również) mają narzędzie aby wyegzekwować swoje .............racje , co mają zrobi aby mieć np. w sklepie , zakładzie usługowym więcej klientów, zleceniodawców.......... bo ci co prowadza działalność gospodarczą płacą city, pity, srity itd, utrzymują między innymi tych którzy strajkują......a skąd mają na to wszystko brać....... myślałam żeby się oflagować, bo co zamknę biznes to nie zarobię, obrażę się na moje klientki to pójdą gdzie indziej.......... kto nam pomoże ---prywaciarzom....?( ale paskudne słowo) zapomniałaś dodać że strajkuje wyłącznie bezproduktywna budżetówka, w której jest ogromny przerost zatrudnienia, co najmniej z 50% (to taki pomysł rządu na walkę z bezrobociem, nie oszukujmy się że jest inaczej) oraz firmy kontrolowane przez Skarb Państwa tj. wszelkiej maści górnicy itp. A najgorsze jest faktycznie to że na ten b....del ktoś musi zapracować płacąc te wszystkie pity, city, zusy, vaty itd. bez końca. http://wiadomosci.onet.pl/3271042,relacjetv.html Pooglądaj i pomyśl o czym piszesz. Miarą demokracji jest ilość pieniędzy w nią zainwestowanych. Jeśli wyśmiewana przez Ciebie budżetówka zapleczem finansowym nie przyciągnie do pracy ludzi wykształconych, mobilnych, z wyobraźnią, odpowiedzialnych, zaangażowanych to takie i inne, mniej tragiczne, wypadki zdarzać się będą. O zgrozo. Nikt sobie z tego nie zdaje sprawy ? Czy nie chce sobie zdawać ? Jest też wiele do zrobienia, nie ma co tego faktu ukrywać. Jest w pewnych sferach przerost. Znam ludzi ( w sferze budżetowej ), którzy za 72.000 złotych netto rocznie układają plany urlopowe...... SERIO!!! Za Wasze pieniądze !!!! To jest chore. Ale znam ludzi ponad miarę obciążonych za mniejsze pieniądze, którzy nie mogą spać obciążeni ludzkimi losami. Znam ludzi, którym powierzono ludzkie losy, a którzy do tego się nie nadają. Bo tacy byli, bo lepsi robią co innego, za ZUPEŁNIE INNE PIENIĄDZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 05.03.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Ja też nie mogę strajkować..... Choć nie prowadzę działalności gospodarczej.... Pozdrawiam. jesteś księdzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 05.03.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 jesteś księdzem Nie. Strażnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 06.03.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Paty, też prowadzę swoją Firmę i mam takie samo zdanie, moji pracownicy nie martwią się czy jest na wypłatę , zusy itp. - bo musi być. Mi jako kobiecie nawet zwolnienie lekarskie nie przysługuje jak moje dziecko jest chore (opieka), już nie mówiąc o wychowawczym ( chociaż osobiście uważam to za niepotrzebne). acha i jeszcze jedno ciekawe co by zrobiło państwo gdyby wszystkie matki mające chore dzieci wymagające opieki całodobowej zaczęły strajkować?? One niejednokrotnie musiały zrezygnować z pracy, są matkami, kucharkami, lekarzami, opiekunkami, masażystkami itp. Prokurator od ręki "usiadłby na nich" Ale mimo wewnętrznych buntów i tak rano wstaję i robię swoje:) Gorąco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 07.03.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 http://wiadomosci.onet.pl/3271042,relacjetv.html Pooglądaj i pomyśl o czym piszesz. Miarą demokracji jest ilość pieniędzy w nią zainwestowanych. Jeśli wyśmiewana przez Ciebie budżetówka zapleczem finansowym nie przyciągnie do pracy ludzi wykształconych, mobilnych, z wyobraźnią, odpowiedzialnych, zaangażowanych to takie i inne, mniej tragiczne, wypadki zdarzać się będą. O zgrozo. Nikt sobie z tego nie zdaje sprawy ? Czy nie chce sobie zdawać ? Jest też wiele do zrobienia, nie ma co tego faktu ukrywać. Jest w pewnych sferach przerost. Znam ludzi ( w sferze budżetowej ), którzy za 72.000 złotych netto rocznie układają plany urlopowe...... SERIO!!! Za Wasze pieniądze !!!! To jest chore. Ale znam ludzi ponad miarę obciążonych za mniejsze pieniądze, którzy nie mogą spać obciążeni ludzkimi losami. Znam ludzi, którym powierzono ludzkie losy, a którzy do tego się nie nadają. Bo tacy byli, bo lepsi robią co innego, za ZUPEŁNIE INNE PIENIĄDZE. no cóż, widać że pracujesz w budżetówce, jak ci jest tam tak źle, tak mało ci płacą i nie pozwalają STRAJKOWAĆ to się zwolnij. W tym kraju NIE MA PRZYMUSU PRACY. a czemu ma służyć twoj komentarz bo nie rozumiem? że tak mało płacą w tej biednej, wykorzystywanej i pomiatanej przez wszystkich budżetówce? No to już - dajmy wszystkim po 100-200% podwyżki i po roku w tym kraju nie będzie już nikogo poza budżetówka, emerytami no i rolnikami. I drukarnie banknotów PWPW będą pracować pełną parą. drażnią mnie takie teksty pisane przez ludzi którzy nigdy w życiu nic robili poza pracą na etacie na państwowej posadzie na koszt innych, no i narzekaniem jak to jest źle. Bo mało kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.03.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 no cóż, widać że pracujesz w budżetówce, jak ci jest tam tak źle, tak mało ci płacą i nie pozwalają STRAJKOWAĆ to się zwolnij. W tym kraju NIE MA PRZYMUSU PRACY. a czemu ma służyć twoj komentarz bo nie rozumiem? że tak mało płacą w tej biednej, wykorzystywanej i pomiatanej przez wszystkich budżetówce? No to już - dajmy wszystkim po 100-200% podwyżki i po roku w tym kraju nie będzie już nikogo poza budżetówka, emerytami no i rolnikami. I drukarnie banknotów PWPW będą pracować pełną parą. drażnią mnie takie teksty pisane przez ludzi którzy nigdy w życiu nic robili poza pracą na etacie na państwowej posadzie na koszt innych, no i narzekaniem jak to jest źle. Bo mało kasy. A ja sie pod tym komentarzem podpiszę. Zaczołem sam odpisywąć na te bzdury co ProStaś napisął ale skasowąłem zanim mnie skasują. Co do linka ile by nie zarabiali mają pomagać chorym jak sa w pracy, nie pasuje do domu wy.....a, nie zajmować etatu i nie zawracać nikomu dupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.03.2008 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Polska ANNO DOMINI 2008 to kraj "do góry nogami" postawiony . Wiemy o tym WSZYSCY i nie ma się co sprzeczać. Wszystko zależy od RZĄDU i SEJMU składajacych się z naszych rodaków, których co 4 lata (mniej więcej) SAMI wybieramy. MY - czyli emeryci, bezrobotni, złodzieje, cwaniacy, kur.wy, policjanci, żołnierze, pracownicy budżetówki, pracownicy pozostałych podmiotów gospodarczych, biznesmeni i inni... I co ?! I gów.no jak zawsze. Nikt tu nic nie zmienia jak się dorwie do koryta. tak jest od 9 maja 1945 roku. Wiecie jak się nazywa wyborców - FRAJERZY !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 08.03.2008 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Zaden kraj nie sklada sie tylko z prywatnego biznesu - o ile wiem kazdy ma tez i budzetowke. Wielu by chcialo pracowac w budzetowce w takim usa, nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 08.03.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Też mi się marzy strajk przedsiębiorców. I to wcale nie jest takie trudne.Tylko trzebaby się dobrze zorganizować. Wystarczy nie składać deklaracji podatkowych. Przedsiębiorców jest kilka milionów a urzędników skarbowych kilka tysięcy. Zamin by doszli co do czego i zaczeli wlepiać kary to już dawno nie byłoby pieniędzy na ich wynagrodzenia.LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 08.03.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Dlaczego nie ? Jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 08.03.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Polska ANNO DOMINI 2008 to kraj "do góry nogami" postawiony . Wiemy o tym WSZYSCY i nie ma się co sprzeczać. Wszystko zależy od RZĄDU i SEJMU składajacych się z naszych rodaków, których co 4 lata (mniej więcej) SAMI wybieramy. MY - czyli emeryci, bezrobotni, złodzieje, cwaniacy, kur.wy, policjanci, żołnierze, pracownicy budżetówki, pracownicy pozostałych podmiotów gospodarczych, biznesmeni i inni... I co ?! I gów.no jak zawsze. Nikt tu nic nie zmienia jak się dorwie do koryta. tak jest od 9 maja 1945 roku. Wiecie jak się nazywa wyborców - FRAJERZY !!! Jest alternatywa http://www.prawica.net/node/3362 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 08.03.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 kto by tam chcial byc krolem takiego biednego kraju, na dodatek ni to wschod ni to zachod, ni przypial ni przylatal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 08.03.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 kto by tam chcial byc krolem takiego biednego kraju, na dodatek ni to wschod ni to zachod, ni przypial ni przylatal... wybierz mnie, to zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts