lump praski 12.03.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Ale ja nie rozumiem jednego : nawet w wiadomosciach na onecie wszystko rosnie i sie rozwija, szanse na druga Irlandie duze, a prywatnie to wszyscy sa wsciekli........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.03.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Ad.1 pisałam ogólnie o budżetówce i ich strajkach a nie o nauczycielach jako konkretnej masie strajkującej Ad.2 nie muszę chcieć mam taką możliwość , między innymi z moich pieniędzy i setki innych rodziców opłacana jest kadra nauczycielska w szkole mojego dziecka widzę że nie ma sensu wypowiadać sie w temacie bo bo stworzyło się kółeczko wzajemnej adoracji a w takim gronie to i strajk łatwiej zorganizować...... a kaśka maciiej widać ze jest belfrem bo uwielbia rozkładać zdania na części pierwsze, drugie a nawet trzecie Paty, już Cię nie będę rozkładała na czynniki pierwsze, masz jak w banku Ale ja mówię o nauczycielach, nie wypowiadam się za innych bo nie wiem jak pracują, na czym polega ich praca, jakie mają warunki pracy, itp...więc nie będę się wymądrzać. Paty, stwórz więc swoje kółeczko wzajemnej adoracji (może uda Ci się zebrać parę osób)w takim gronie to i strajk łatwiej zorganizować Po raz kolejny i mimo wszystko pozdrawiam Cię wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 12.03.2008 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 No tak, nagle okazało się, że jest wiecej osób z tej drugiej strony barykady i zabawa sie skończyła A moze argumentów zabrakło? właśnie niby cele te same ale jakimś innym językiem gadacie............. sprzeciwiać się waszym poglądom i racjom nie można ...........budżetówka zawsze ma racje............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 12.03.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Aaaaaaaa - wracamy do problemu czy dziecko cos wynosi z lekcji..........mianowicie trzeba z dzieckiem po lekcjach porozmawiac, sprawdzic co jest zadane, ewentualnie pomoc dziecku " zmoc lekcje", trzeba dziecku poswiecic czas i wysilek, cos jak przy budowie domu tylko mnozone przez trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.03.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 a jaką Ty bierzesz na siebie odpowiedzialność ..........( nie mówię tu o odpowiedzialności żeby w czasie trwania lekcji i przerwy dziecko nie złamało sobie reki)podejrzewam że Ci wisi czy uczeń coś wyniesie z twojej lekcji czy nie.........z tego piątkowego to może i będziesz zadowolona a ten co ma pały będzie dla Ciebie nieukiem , leniem .........itd, poniosło Cię wiesz..... nic nie potrafisz zrozumieć, czy też nie chcesz?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 12.03.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Ach, zeby wychowanie dziecka polegalo tylko na kupowaniu dziecku duzej ilosci wszystkiego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.03.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Ja to wymiekam po stwierdzeniu, ze budżetówka zawsze ma racje. Daruje sobie dalszą dyskusje bo to nie ma sensu. Szkoda mojego czasu. Jest zbyt cenny dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 12.03.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 I posadzeniu go przed telewizorem lub komputerem........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 12.03.2008 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 a jaką Ty bierzesz na siebie odpowiedzialność ..........( nie mówię tu o odpowiedzialności żeby w czasie trwania lekcji i przerwy dziecko nie złamało sobie reki)podejrzewam że Ci wisi czy uczeń coś wyniesie z twojej lekcji czy nie.........z tego piątkowego to może i będziesz zadowolona a ten co ma pały będzie dla Ciebie nieukiem , leniem .........itd, poniosło Cię wiesz..... nic nie potrafisz zrozumieć, czy też nie chcesz?????????? rozumiem napisz mi jaką bierzesz na siebie odpowiedzialność wykonując swój zawód............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 12.03.2008 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Ja to wymiekam po stwierdzeniu, ze budżetówka zawsze ma racje. Daruje sobie dalszą dyskusje bo to nie ma sensu. Szkoda mojego czasu. Jest zbyt cenny dla mnie. szkoda że nie wyczułaś w tym ironii................za bardzo bierzesz to do siebie.......a może uderz w stół a nożyce................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.03.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 a jaką Ty bierzesz na siebie odpowiedzialność ..........( nie mówię tu o odpowiedzialności żeby w czasie trwania lekcji i przerwy dziecko nie złamało sobie reki)podejrzewam że Ci wisi czy uczeń coś wyniesie z twojej lekcji czy nie.........z tego piątkowego to może i będziesz zadowolona a ten co ma pały będzie dla Ciebie nieukiem , leniem .........itd, poniosło Cię wiesz..... nic nie potrafisz zrozumieć, czy też nie chcesz?????????? rozumiem napisz mi jaką bierzesz na siebie odpowiedzialność wykonując swój zawód............... pass........ tak ciężkiego ucznia to ja nie miałam nigdy dobranoc też mi szkoda mojego cennego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 12.03.2008 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 właśnie i dajesz tu przykład że najlepiej sie uczy łatwe dzieci ..........bez wysiłku....i superrrrrrrrrr zdolne...... dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 12.03.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Mniej zdolnym rodzice musza poswiecic wiecej czasu. Nauczyciel ma 30ke przez 45 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 12.03.2008 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Mniej zdolnym rodzice musza poswiecic wiecej czasu. Nauczyciel ma 30ke przez 45 minut. mnie 4 strony tu nie bardzo przekonały ..........nie wiem kto gorszy nauczyciel czy uczeń........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 12.03.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Nie musisz czuc sie przekonana po czterech stronach......... samo zycie zweryfikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.03.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 właśnie i dajesz tu przykład że najlepiej sie uczy łatwe dzieci ..........bez wysiłku....i superrrrrrrrrr zdolne...... dobranoc wiesz, ale w szkole to mi za to płacą, mało bo mało ale jednak a tu??? i tak Cię przeciez nie przekonam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 12.03.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Pragne zaznaczyc tez jeszcze jedna rzecz, ktora jakos sie omsknela : nauczyciel jest odpowiedzilany za przekazywana wiedze, ale za wychowanie dziecka i jego rozwoj ogolny odpowiedzialni sa rodzice. To w karcie nauczyciela jest zapisane? tu masz Kartę poszukaj sobie http://prawo.vulcan.pl/przegdok.asp?qdatprz=31-08-2004&qplikid=2 Tak. No sorki ale pojadę po Was belfry jak połysej kobyle . 1. Rozdział 2 Obowiązki nauczycieli Art. 6. Nauczyciel obowiązany jest rzetelnie realizować zadania związane z powierzonym mu stanowiskiem oraz podstawowymi funkcjami szkoły: dydaktyczną, wychowawczą i opiekuńczą; wspierać każdego ucznia w jego rozwoju oraz dążyć do pełni własnego rozwoju osobowego. Nauczyciel obowiązany jest kształcić i wychowywać młodzież w umiłowaniu Ojczyzny, w poszanowaniu Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej, w atmosferze wolności sumienia i szacunku dla każdego człowieka; dbać o kształtowanie u uczniów postaw moralnych i obywatelskich zgodnie z ideą demokracji, pokoju i przyjaźni między ludźmi różnych narodów, ras i światopoglądów. Naprawdę tego nie czytaliście? Nie znacie swoich podstawowych obowiązków! 2. Kwota bazowa: 1.769zł Średnie wynagrodzenie pozostałych nauczycieli stanowi dla: 1) nauczyciela kontraktowego - 125%, 2) nauczyciela mianowanego - 175%, 3) nauczyciela dyplomowanego - 225% Kto kłamie? Ci co mają płacić takie kwoty, czy ci co próbują stajkować? 3. Ja też chcę, aby mnie zmuszano do pracy 30h/tydzień. Na dzień dzisiejszy, wg kodeksu pracy wyczerpałem limit nadgodzin za całe półrocze. I dalej pracuję po 16h. 4. Rozdział 6 Nagrody i odznaczenia Art. 47. 1. Za wieloletnią pracę nauczyciel otrzymuje nagrodę jubileuszową w wysokości: 1) za 20 lat pracy - 75% wynagrodzenia miesięcznego; 2) za 25 lat pracy - 100% wynagrodzenia miesięcznego; 3) za 30 lat pracy - 150% wynagrodzenia miesięcznego; 4) za 35 lat pracy - 200% wynagrodzenia miesięcznego; 5) za 40 lat pracy - 250% wynagrodzenia miesięcznego. Czy ci co strajkują, to walczą o obniżenie tych procentów? To tak na szybko. Ciekawe czy karta górnika, lekarza i pielęgniarza jest też taka. Chora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 12.03.2008 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 właśnie i dajesz tu przykład że najlepiej sie uczy łatwe dzieci ..........bez wysiłku....i superrrrrrrrrr zdolne...... dobranoc wiesz, ale w szkole to mi za to płacą, mało bo male ale jednak a tu??? i tak Cię przeciez nie przekonam..... próbuj będzie świetny egzamin ...........będziesz miała wprawę jak znalazł jak trafi Ci sie jakiś matoł w klasie nienauczalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 12.03.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 A karte Rodzica tez przerabiales juz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 12.03.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Tam jest napisane jak wol : za bledy wychowawcze Rodzicow odpowiadaja Nauczyciele za 1750 zlotych miesiecznie ( czy cos kolo tego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts