Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STRAJKI, STRAJECZKI.....

Paty

Recommended Posts

To proszę, przelicz wypłatę na godziny i policz ile byś zarabiała pracując 40h/tyd.

prosty rachunek

2195zł /18 godzin=121, 94 brutto

2195zł/40 godzin= 54,87 brutto

dlaczego nie policzysz 40h x 121.94 brutto = pensja brutto 4877.60zł :o

• Odpowiedzi 413
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Joan musi być:

a/ komornikiem

b/ dzielnicowym'

c/ CBA :wink:

:lol: :lol: :lol:

Przyszła mi właśnie do głowy jeszcze jedna opcja:

d) pracownikiem socjalnym w MOPS

e) dysponuje zasobami lokalowymi ;)

f) mówi odwiedzającym urząd mediom, że Pan Dyrektor ma wazną, całodzienna naradę ;)

g) jest prezydentem/burmistrzem a jej trzech/troje szefów to wojewoda, Schetyna i Tusk ;)

Joan musi być:

a/ komornikiem

b/ dzielnicowym'

c/ CBA :wink:

Przyszła mi właśnie do głowy jeszcze jedna opcja:

d) pracownikiem socjalnym w MOPS

e) dysponuje zasobami lokalowymi ;)

f) mówi odwiedzającym urząd mediom, że Pan Dyrektor ma wazną, całodzienna naradę ;)

g) jest prezydentem/burmistrzem a jej trzech/troje szefów to wojewoda, Schetyna i Tusk ;)

jesteście nieocenieni] 8) :lol: :lol: :lol:

KiZ - DG? :wink: Czy Pasztetówka , tfu tfu - Budżetówka? :wink:

swoją droga - niezłą masz pamięć (trzech/troje :wink: )

To proszę, przelicz wypłatę na godziny i policz ile byś zarabiała pracując 40h/tyd.

prosty rachunek

Bo płacą nam tylko za godziny dydaktyczne. Resztę czasu pracujemy za darmo. I to nas w....wia.

Bo płacą nam tylko za godziny dydaktyczne. Resztę czasu pracujemy za darmo. I to nas w....wia.

To zmieńcie system naliczana. Jak będziecie dalej w strajkach rządać tylko podwyżki, to zawsze gówno będziecie zarabiać. Ja nie strajkuję. Płacą mi 100% za 40h/tyd. Nadgodziny +50/+100%. System prosty i klarowny.

A u Was co?

(...)

KiZ - DG? :wink: Czy Pasztetówka , tfu tfu - Budżetówka? :wink:

swoją droga - niezłą masz pamięć (trzech/troje :wink: )

Ja się jednoznacznie nie chcę wypowiadać w tym wątku choć poglądy jednoznaczne mam ;) Pracuję w budżetówce na etacie, ale mam bardzo fajny zawód, relatywnie prestiżowy i nienajgorzej płatny, duża swoboda, sam sobie sterem itp. No i płacą mi ZUS 8) A po etacie firma własna, nienormowany czas pracy, walka o klienta, użeranie się z ludzmi, którym nie zależy na pracy :o urzędy i inne hocki-klocki. Ale za to perspektywa, że okres na jaki wziąłem kredyt hipoteczny okaże się hipotetyczny ;)

Krew mnie zalewa jak ludzie przeliczają ile byśmy zarabiali pracując 40 godzin tygodniowo :x .

Po pierwsze dlatego, że ośmiu lekcji dziennie nie dałoby się prowadzić efektywnie.

Po drugie większość nauczycieli tyle właśnie pracuje przygotowując się w domu do lekcji, poprawiając sprawdziany, przychodząc na rady, organizując wywiadówki, drzwi otwarte itp.

Ola, Ty się nie denerwuj :D

Nie wolno Ci teraz. Ja wezmę na siebie te wszystkie śmieszne wywody.

Buziaki dla Cię :lol:

prosty rachunek

Ale Majka, jak mam tak liczyć skoro Ci mówię że mam 2195zł brutto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

To zmieńcie system naliczana. Jak będziecie dalej w strajkach rządać tylko podwyżki, to zawsze gówno

geguś, to weź zmień Ty, co???

jak ja mam to zmienić??????????

w rządzie nie jestem, a sam rząd jako taki ma nas w głębokim poważaniu

a w ogóle to wydaje mie się, że od paru dni udowadniam Wam, że nie jestem wielbłądem :roll:

U c z e n i e to nie p r o d u k c j a tylko p r o c e s ( dlugotrwaly na dodatek). Gdyby nauczyciel mowil przez 40 godzin tygodniowo plus nadgodziny to struny glosowe moglby sobie wyjac i powiesic na nich pranie.

lumpie, jak to się dzieje, że Ty to rozumiesz?????? :o