kaśka maciej 11.03.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Rozwiązanie jest proste - zostań nauczycielem. Najlepiej w gimnazjum.Nie przemęczysz się, a kasa sama poleci....jak sąsiadce co to niic nie robi a stale ma wolne...rzuc w diabły działalność gospodarcza. Co się będziesz szarpała po 10 godzin. I powodzenia. Tylko ja myslę, że szybciutko wolałabys wrócić do swojej działalności. I to niekoniecznie z powodów zarobkowych. A może w ogóle zamknąć szkoły? Skoro nauczyciel to pasożyt i powinien przepraszać, że w ogóle cos dostaje na konto? Kasiu M. co tym myślisz?? A teraz serio. Mam w rodzinie byłych nauczycieli, i wiem jak to wyglada od drugiej strony. Dlatego ja mam szacunek do tej roboty. Jak i do każdej porządnie i uczciwie wykonywanej. A za taką należy się dobra płaca. Państwo mamy źle rządzone i zamiast wymuszać zmiany na lepsze dajemy sie szczuć jedni na drugich. Przy wydatnej pomocy mediów. Myślę, że Paty nie intersuje moja opinia na ten temat, bo ona sama najlepiej wie jak ja mam fajnie I masz rację Dropsiak, ja mam dość szkoły, tak mniej więcej po dziurki w nosie, ale nie ze względów finansowych, choć i te są kaszaniaste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.03.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Ten frontalny atak na nauczycieli bardzo mnie zastanawia.......okazuje sie, ze to oni najwiecej okradaja Panstwo Polskie biorac wyplate i sa przyczyna wszelkiego zla, korupcji, wysokich cen benzyny i gwaltownych zalaman pogody. I pomyslec, ze ja loze na przyszlych nauczycieli, ktorzy sa wrzodem na zdrowym ciele polskiego spoleczenstwa, ha ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.03.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Ten frontalny atak na nauczycieli bardzo mnie zastanawia.......okazuje sie, ze to oni najwiecej okradaja Panstwo Polskie biorac wyplate i sa przyczyna wszelkiego zla, korupcji, wysokich cen benzyny i gwaltownych zalaman pogody. I pomyslec, ze ja loze na przyszlych nauczycieli, ktorzy sa wrzodem na zdrowym ciele polskiego spoleczenstwa, ha ! no i to się nadaje do prasy bravvvo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.03.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Nisko mnie cenisz, jesli uwazasz, ze to sie nadaje do prasy :..........ale jak ma sie 400 tysiecy dolarow pozyczki za studia i 400 tysiecy w plecy na wstepie zycia zawodowego i i bedzie sie to splacalo do konca tego zycia powstaje nastepujace pytanie - czy normalny, zdrowy student moze raz w tygodniu, z trudem alez, owszem, czzemu nie, jemu tez nalezy sie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.03.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Na wybudowanie domu zabraknie zdolności kredytowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.03.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Ten frontalny atak na nauczycieli bardzo mnie zastanawia.......okazuje sie, ze to oni najwiecej okradaja Panstwo Polskie biorac wyplate i sa przyczyna wszelkiego zla, korupcji, wysokich cen benzyny i gwaltownych zalaman pogody. I pomyslec, ze ja loze na przyszlych nauczycieli, ktorzy sa wrzodem na zdrowym ciele polskiego spoleczenstwa, ha ! doskonale ujęte pozdro lumpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.03.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Ach, tak mi sie wymsklo...... Ale juz starozytni lumpowie mowili " d z i e l i rzadz " - szkoda, ze wydawaloby sie inteligentmi obywatele daja sie wciagnac w nagonki na poszczegolne grupy spoleczne lub zawodowe. Carska ochrana celowala w dzieleniu spoleczenstwa - jak to sie skonczylo.....szkoda gadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.03.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Ach, tak mi sie wymsklo...... Ale juz starozytni lumpowie mowili " d z i e l i rzadz " - szkoda, ze wydawaloby sie inteligentmi obywatele daja sie wciagnac w nagonki na poszczegolne grupy spoleczne lub zawodowe. Carska ochrana celowala w dzieleniu spoleczenstwa - jak to sie skonczylo.....szkoda gadac. Ale oczywiście!! Ks. Tischner kiedyś mówił taką przypowieść o chłopie co to niósł na plecach worek z kotami i co rusz kopał w ten wór. Na pytanie przechodnia dlaczego kopie chłop odparł: jak ja ich kopę to one się gryzą między sobą, jak ich nie kopę gryzą mnie Metoda "zagryźcie się sami między sobą" jest bardzo znana i jak widać powrzechnie stosowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.03.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Nisko mnie cenisz, jesli uwazasz, ze to sie nadaje do prasy :..........ale jak ma sie 400 tysiecy dolarow pozyczki za studia i 400 tysiecy w plecy na wstepie zycia zawodowego i i bedzie sie to splacalo do konca tego zycia powstaje nastepujace pytanie - czy normalny, zdrowy student moze raz w tygodniu, z trudem alez, owszem, czzemu nie, jemu tez nalezy sie ! Zanim Cię "ocenię "nieco wyżej powiedz skąd ta statystyka:::::::: ale jak ma sie 400 tysiecy dolarow pozyczki za studia i 400 tysiecy w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.03.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Tzn : raz w tygodniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.03.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Jesli rodzina ma niski dochod to miasto ( np Nowy Jork), stan ( np Nowy Jork) i panstwo czyli USA sklada sie do kupy i na uczelniach publicznych nauka dla studenta jest za darmo ( te trzy stypendia razem do kupy , ja korzystallam z SAt- State cos tam cos), ale uwaga !! uwaga !!!!.....jesli masz d o m i dochody powyzej sredniej to za studia rodzice placa. A jak placa ? Albo biora pozyczke pod dom co robi sie coraz trudniejsze bo wartosc domow spada, albo delikwent z klasy sredniej jak sie chce wyksztalcic czyli student idzie do banku, ktory bardzo chetnie udzieli mu pozyczki, ktora bedzie splacal cale zycie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.03.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Nie, to nie Sat - zapomnialam juz jak to sie nazywa - w kazdym razie przez jakis czas mialam wszystkie te trzy stypendia...... dlatego ta propaganda, ze w usa to nauka na wyzszych uczelniach jest platna bardzo mnie smieszy. Tak nie jest. Pozniej polepszylo sie troche to trzeba bylo wziac pozyczke i jest troche mniej w plecy niz 400 tys, ale znam takich co po pieciu latach studiow tyle maja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.03.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 No i wszyscy zaczynaja miec tego dosc - plus brak ubezpieczzen zdrowotnych - wez zachoruj jak masz na karku a) pozyczke za studia b) pozyczke na samochod c) pozyczke na mieszkanie lub dom d) w krotkiej perspektywie pozyczka na studia dla dzieci..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.03.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Sorry Paty, ale mam dziś nerwa szarpniętego na maxa z powodu pracy właśnie i troszkę z Tobą będę polemizować i wytknę Ci kilka błędów. Ot taka moja nauczycielska wredna natura ja jako prywaciarz nie mogę znieść narzekania nauczycieli i ich prób strajków, u mnie w mieści średnio nauczyciel zarabia 1800 zł do reki tak z ciekawości, skąd wiesz?? nikt mi nie wmówi że nauczyciel się przemęcza, sorry ale te kilka godzin w ciągu dnia chyba nie jest męczarnią masz dzieci?? nie inwestują swoich pieniedzy w takiej mierze jak prywatny przedsiębiorca ( u mnie jest to średnio 200 tys. na pól roku) tyle to ja jako wypasiony na full nauczyciel zarobię w 6 lat, no może w 5 przy nadgodzinach :lol: więc trudno wymagać, żebym tyle inwestowała sprzedawcą sprzedawcom czy się stoi czy się leży PENSJA zawsze się należy a jak się siedzi??? a swoim pracownikom, to płacisz czy nie?? rozumiem lekarza, owszem wykształcił sie za darmochę ale musi mie ogromną wiedzę bo życie ludzkie jest w jego rekach a ty ile zapłaciłaś za swoje studia??? a nauczyciela jakie musi mie wiadomości żeby uczy w podstawówce.......... nie ośmieszaj się idź i spróbuj na przykład pouczyć historii, biologii czy matematyki. Polski odpada na dzień dobry wiem, wiem jest to duże uogólnienie, i zaraz podniesie się larum , tak to widzęczas najwyższy odwiedzić okulistę poprawiłam chodź matkooooo gdzie mam pójść??? choć Pozdrawiam wszystkich prowadzących działalność gospodarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 11.03.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 czas najwyższy owiedzić okulistę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.03.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 czas najwyższy owiedzić okulistę no dokładnie choć zwykłych literówek Paty nie wytknęłam, a było ich kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 11.03.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Ale juz starozytni lumpowie mowili " d z i e l i rzadz " A nowożytni lumpowie mówią: rządź i dziel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 11.03.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 No i wszyscy zaczynaja miec tego dosc - plus brak ubezpieczzen zdrowotnych - wez zachoruj jak masz na karku a) pozyczke za studia b) pozyczke na samochod c) pozyczke na mieszkanie lub dom d) w krotkiej perspektywie pozyczka na studia dla dzieci..... To fatalnie z tymi pożyczkami na zachodzie. Ale ja mam plan, ponieważ zadłużać się organicznie nie lubię, to wykształcę się... na WASZ koszt Polacy, a jak już będę dobrze wykształcony, to wtedy SPRAWA PROSTA.... albo płacicie mi szmal jak kolegom na zachodzie, albo..... ja to pier ...i sami się leczcie gamonie. Jestem wykształcony to muszę żyć GODNIE ! (w kraju gdzie wg. najnowszych danych 80% rodzin dopożycza "do pierwszego" żeby przeżyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 11.03.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 no dokładnie Właśnie Miodek dostał zawału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 11.03.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 No i wszyscy zaczynaja miec tego dosc - plus brak ubezpieczzen zdrowotnych - wez zachoruj jak masz na karku a) pozyczke za studia b) pozyczke na samochod c) pozyczke na mieszkanie lub dom d) w krotkiej perspektywie pozyczka na studia dla dzieci..... Taak! A może frytki do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts