Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STRAJKI, STRAJECZKI.....

Paty

Recommended Posts

kaśka macjiej

proponuję jako belfer posprawdzać wszystkie literówki we wszystkich postach,zawsze czas szybciej zleci........

min 1800 zł zarabiają nauczyciele w szkole mojej córki - szkoła społeczna i my rada rodziców podejmuje decyzje o pensjach, premiach nagrodach, w szkołach państwowych podobnie - mam kilku w rodzinie i żaden z nich nie narzeka że jego zawód jest ciężki i się męczy ..........

prowadząc działalność gospodarczą od 12 lat 10 razy w swoich podatkach i zus-ach zwróciłam pieniądze wydane przez państwo na moja naukę..........

widzę że nie masz pojęcia o prowadzeniu działalności gospodarczej, ryzyka z nią związanej , o kasie zainwestowanej itd......

jeżeli nauczyciel nie może sobie poradzić z dziećmi , młodzieżą to moze zbyt mało interesująco prowadzi lekcje i towarzystwo się nudzi.........z własnego doświadczenia wiem że były lekcje takie że makiem zasiał bo prowadzone były tak że każdy się na nich czuł się ważny i był partnerem do dyskusji dla nauczyciela.......bez tekstów że przerwa jest dla niego a nie dla ucznia......

do tego zawodu trzeba mieć powołanie..........niestety to są jednostki.......

200 tys. to ja inwestuje a nie zarabiam i przy dobrych wiatrach po opłaceniu pracowników i innych kosztów zarobie z tego może 10 %

swoim pracownikom płacę pensję podstawowa i premię od utargu , tak że wierz mi nie siedzą tylko pracują, bo jak im się nie chce to dostają gołą podstawę,a jak przez kilka miesięcy im się nie chce to się z nimi rozstaję

ok. wiadomości mieć musi, tu przesadziłam ale chodziło mi o zakres wiedzy między np. lekarzem a nauczycielem

• Odpowiedzi 413
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kaśka macjiej

proponuję jako belfer posprawdzać wszystkie literówki we wszystkich postach,zawsze czas szybciej zleci........

wytknęłam Ci błędy, nie literówki, które sama też robię.

min 1800 zł zarabiają nauczyciele w szkole mojej córki - szkoła społeczna i my rada rodziców podejmuje decyzje o pensjach, premiach nagrodach, w szkołach państwowych podobnie

rada rodziców to może i może podejmować decyzje w sprawie zarobków ale właśnie w szkołach społecznych, prywatnych itp. W państwowej nie ma takiej możliwości. Wszelkie decyzje płacowe wynikają z uchwał powiatu lub gminy no i oczywiście "widełek" MENowskich.

mam kilku w rodzinie i żaden z nich nie narzeka że jego zawód jest ciężki i się męczy ..........
to super, cieszę się, że są jeszcze tacy nauczyciele :D

prowadząc działalność gospodarczą od 12 lat 10 razy w swoich podatkach i zus-ach zwróciłam pieniądze wydane przez państwo na moja naukę..........
może trudno Ci w to uwierzyć, ale ja też płacę podatki i zus

widzę że nie masz pojęcia o prowadzeniu działalności gospodarczej, ryzyka z nią związanej , o kasie zainwestowanej itd......
a niby skąd mam mieć??? :o przecież całe swoje dorosłe życie spędzam na pracy w budżetówce :roll:

jeżeli nauczyciel nie może sobie poradzić z dziećmi , młodzieżą to moze zbyt mało interesująco prowadzi lekcje i towarzystwo się nudzi........bez tekstów że przerwa jest dla niego a nie dla ucznia......

do tego zawodu trzeba mieć powołanie..........niestety to są jednostki......

problemów z uczniami nie mam, a przerwa jest po to, żeby nauczyciel wiedział kiedy ma skończyć lekcję i iść np na dyżur, a powołanie to trzeba mieć do każdego zawodu.

200 tys. to ja inwestuje a nie zarabiam i przy dobrych wiatrach po opłaceniu pracowników i innych kosztów zarobie z tego może 10 %
nic już nie rozumiem z tego :-? ale co ja mogę wiedzieć o DG?? :D

ok. wiadomości mieć musi, tu przesadziłam ale chodziło mi o zakres wiedzy między np. lekarzem a nauczycielem
no sama widzisz jak łatwo się można w wyrokach zagalopować, a przed lekarzami to ja czołem biję jak Muzułmanin na modłach, tylko po co wbijasz klina między te dwie grupy :roll:

I kończąc tę dyskusję Paty powiedz mi, czy myślisz serio, że całe zło bierze się z budżetówki?? Że zabranie nam "przywilejów" poprawi Waszą sytuację??? Serio pytam, chciałabym wiedzieć, co wg przedsiębiorców poprawiłoby ich sytuację, skoro strajk jest niemożliwy lub nic nie da.

POzdrawiam Cię, Kasia :)

czas najwyższy owiedzić okulistę :D

:lol:

no dokładnie :lol: :lol: :lol:

choć zwykłych literówek Paty nie wytknęłam, a byo ich kilka :D

Rozumiem, że sprawdzanie błędów w pisowni to Twoja praca. Ale na forum?

:lol:

ot takie zboczenie zawodowe, :oops:

już więcej nie będę,

obiecuję :D

Poland to taki dziwny kraj - idę do urzędu to mam ciąg dalszy socjalizmu a jak idę do pracy w private factory to mam kapitalizm.

Hmm - to jaki ustrój mamy ? :D

w "moim" urzędzie jak najbardziej kapitalizm 8) - każdy sobie rzepkę skrobie... 8) 8) 8) lub jak kto woli - kazdy orze jak może...Marks byłby z nas dumny... 8) :lol:

ja nigdzie nie napisałam ze "całe zło bierze się z budżetówki"ja tylko pisałam że możecie strajkować i upominać się o podwyżki , że was jako pracowników tego sektora chętnie- niechętnie ale słuchają a co z tymi którzy min na wasze pensje pracują.........widziałaś prywatnego przedsiębiorce strajkującego ..........nie......wszyscy by pękli ze śmiechu i kazali mu zamknąć działalność jak mu nie przynosi dochodu..............budżetówka postraszy, dostanie podwyżki i dalej się stołków trzyma, chociaż narzeka że dalej mało............

niestety przy własnej Dg musisz być dobry albo i bardzo dobry żeby przetrwać, pracując u kogoś kto ma DG też musisz być dobry żeby ktoś mógł ci zapłacić musisz pracować na zysk firmy , firma przynosi straty to i ty wylatujesz z pracy

a nauczyciel co kiepsko uczy .....straci pracę.......??????????, a urzędnik który miernie wykonuje swoje obowiązki wyleci z roboty ............NIE

a nauczyciel co kiepsko uczy .....straci pracę.......??????????, a urzędnik który miernie wykonuje swoje obowiązki wyleci z roboty ............NIE

a co to znaczy według Ciebie kiepsko uczyć??

albo miernie wykonywać swoje obowiązki??

cała budżetówka podlega ocenie pracy,

jeśli nauczyciel ma 2 razy z rzędu negatywną wylatuje i już :)

a co do strajków to sama pisałaś, że denerwują Cię te próby strajków :D

bo strajkiem tego nazwać nie można :lol: :lol:

a co do podwyżek to pisałam już wyżej ile dostałam w zeszłym roku, w tym na razie cichosza

Paty, no nie widziałam strajkującego przedsiębiorcy, nie wiem też przeciwko czemu ewentualnie miałby strajkować no i jaki to ma związek z budżetówką.

Ja się na tym nie znam, ale chętnie wysłucham jakiejś mądrej odpowiedzi.