Paty 11.03.2008 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 kaśka macjiej proponuję jako belfer posprawdzać wszystkie literówki we wszystkich postach,zawsze czas szybciej zleci........ min 1800 zł zarabiają nauczyciele w szkole mojej córki - szkoła społeczna i my rada rodziców podejmuje decyzje o pensjach, premiach nagrodach, w szkołach państwowych podobnie - mam kilku w rodzinie i żaden z nich nie narzeka że jego zawód jest ciężki i się męczy .......... prowadząc działalność gospodarczą od 12 lat 10 razy w swoich podatkach i zus-ach zwróciłam pieniądze wydane przez państwo na moja naukę.......... widzę że nie masz pojęcia o prowadzeniu działalności gospodarczej, ryzyka z nią związanej , o kasie zainwestowanej itd...... jeżeli nauczyciel nie może sobie poradzić z dziećmi , młodzieżą to moze zbyt mało interesująco prowadzi lekcje i towarzystwo się nudzi.........z własnego doświadczenia wiem że były lekcje takie że makiem zasiał bo prowadzone były tak że każdy się na nich czuł się ważny i był partnerem do dyskusji dla nauczyciela.......bez tekstów że przerwa jest dla niego a nie dla ucznia......do tego zawodu trzeba mieć powołanie..........niestety to są jednostki....... 200 tys. to ja inwestuje a nie zarabiam i przy dobrych wiatrach po opłaceniu pracowników i innych kosztów zarobie z tego może 10 % swoim pracownikom płacę pensję podstawowa i premię od utargu , tak że wierz mi nie siedzą tylko pracują, bo jak im się nie chce to dostają gołą podstawę,a jak przez kilka miesięcy im się nie chce to się z nimi rozstaję ok. wiadomości mieć musi, tu przesadziłam ale chodziło mi o zakres wiedzy między np. lekarzem a nauczycielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 11.03.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 czas najwyższy owiedzić okulistę no dokładnie choć zwykłych literówek Paty nie wytknęłam, a byo ich kilka Rozumiem, że sprawdzanie błędów w pisowni to Twoja praca. Ale na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.03.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 To powołanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 11.03.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 To powołanie Pozwoliłem sobie przejżeć kilka wewontków autorskich. I nic. Jakieś kierunkowe to powołanie? Cycuś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.03.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Kasia pisała, że jest nauczycielem więc to już chyba świadczy, ze ma predyspozycje do korekt pisowni no i to eeeee powołanie Pisząc o powołaniu miałam na myśli Jej powołanie a nie moje, choć ja również pedagogikę m.in. kończyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.03.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 kaśka macjiej proponuję jako belfer posprawdzać wszystkie literówki we wszystkich postach,zawsze czas szybciej zleci........ wytknęłam Ci błędy, nie literówki, które sama też robię. min 1800 zł zarabiają nauczyciele w szkole mojej córki - szkoła społeczna i my rada rodziców podejmuje decyzje o pensjach, premiach nagrodach, w szkołach państwowych podobnie rada rodziców to może i może podejmować decyzje w sprawie zarobków ale właśnie w szkołach społecznych, prywatnych itp. W państwowej nie ma takiej możliwości. Wszelkie decyzje płacowe wynikają z uchwał powiatu lub gminy no i oczywiście "widełek" MENowskich. mam kilku w rodzinie i żaden z nich nie narzeka że jego zawód jest ciężki i się męczy .......... to super, cieszę się, że są jeszcze tacy nauczyciele prowadząc działalność gospodarczą od 12 lat 10 razy w swoich podatkach i zus-ach zwróciłam pieniądze wydane przez państwo na moja naukę.......... może trudno Ci w to uwierzyć, ale ja też płacę podatki i zus widzę że nie masz pojęcia o prowadzeniu działalności gospodarczej, ryzyka z nią związanej , o kasie zainwestowanej itd......a niby skąd mam mieć??? przecież całe swoje dorosłe życie spędzam na pracy w budżetówce jeżeli nauczyciel nie może sobie poradzić z dziećmi , młodzieżą to moze zbyt mało interesująco prowadzi lekcje i towarzystwo się nudzi........bez tekstów że przerwa jest dla niego a nie dla ucznia...... do tego zawodu trzeba mieć powołanie..........niestety to są jednostki......problemów z uczniami nie mam, a przerwa jest po to, żeby nauczyciel wiedział kiedy ma skończyć lekcję i iść np na dyżur, a powołanie to trzeba mieć do każdego zawodu. 200 tys. to ja inwestuje a nie zarabiam i przy dobrych wiatrach po opłaceniu pracowników i innych kosztów zarobie z tego może 10 %nic już nie rozumiem z tego ale co ja mogę wiedzieć o DG?? ok. wiadomości mieć musi, tu przesadziłam ale chodziło mi o zakres wiedzy między np. lekarzem a nauczycielemno sama widzisz jak łatwo się można w wyrokach zagalopować, a przed lekarzami to ja czołem biję jak Muzułmanin na modłach, tylko po co wbijasz klina między te dwie grupy I kończąc tę dyskusję Paty powiedz mi, czy myślisz serio, że całe zło bierze się z budżetówki?? Że zabranie nam "przywilejów" poprawi Waszą sytuację??? Serio pytam, chciałabym wiedzieć, co wg przedsiębiorców poprawiłoby ich sytuację, skoro strajk jest niemożliwy lub nic nie da. POzdrawiam Cię, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.03.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 czas najwyższy owiedzić okulistę no dokładnie choć zwykłych literówek Paty nie wytknęłam, a byo ich kilka Rozumiem, że sprawdzanie błędów w pisowni to Twoja praca. Ale na forum? ot takie zboczenie zawodowe, już więcej nie będę, obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.03.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 To powołanie Pozwoliłem sobie przejżeć kilka wewontków autorskich. I nic. Jakieś kierunkowe to powołanie? Cycuś innego? ach nie zdradzam się aż tak bardzo powołanie filologiczne, tyle powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 11.03.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 już więcej nie będę, obiecuję Szkoda . Myślałem, że moje też sprawdzisz. A tu klops. To zostaje nam jeszcze odpowiedzieć na główne pytanie tego wewontku. I będzie finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.03.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 już więcej nie będę, obiecuję Szkoda:(. Myślałem, że moje też sprawdzisz. A tu klops. To zostaje nam jeszcze odpowiedzieć na główne pytanie tego wewontku. I będzie finał. Nie rycz jak zrobisz błąd to poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 11.03.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Poland to taki dziwny kraj - idę do urzędu to mam ciąg dalszy socjalizmu a jak idę do pracy w private factory to mam kapitalizm. Hmm - to jaki ustrój mamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 11.03.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Czyli wszędzie dobrze gdzie nas nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 11.03.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Poland to taki dziwny kraj - idę do urzędu to mam ciąg dalszy socjalizmu a jak idę do pracy w private factory to mam kapitalizm. Hmm - to jaki ustrój mamy ? w "moim" urzędzie jak najbardziej kapitalizm - każdy sobie rzepkę skrobie... lub jak kto woli - kazdy orze jak może...Marks byłby z nas dumny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 11.03.2008 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 ja nigdzie nie napisałam ze "całe zło bierze się z budżetówki"ja tylko pisałam że możecie strajkować i upominać się o podwyżki , że was jako pracowników tego sektora chętnie- niechętnie ale słuchają a co z tymi którzy min na wasze pensje pracują.........widziałaś prywatnego przedsiębiorce strajkującego ..........nie......wszyscy by pękli ze śmiechu i kazali mu zamknąć działalność jak mu nie przynosi dochodu..............budżetówka postraszy, dostanie podwyżki i dalej się stołków trzyma, chociaż narzeka że dalej mało............ niestety przy własnej Dg musisz być dobry albo i bardzo dobry żeby przetrwać, pracując u kogoś kto ma DG też musisz być dobry żeby ktoś mógł ci zapłacić musisz pracować na zysk firmy , firma przynosi straty to i ty wylatujesz z pracy a nauczyciel co kiepsko uczy .....straci pracę.......??????????, a urzędnik który miernie wykonuje swoje obowiązki wyleci z roboty ............NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.03.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 I dlatego jest " Cala para - za Obama ! " Jak mawiali starozytni Polacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hehe 11.03.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 I dlatego jest " Cala para - za Obama ! " Jak mawiali starozytni Polacy. niech zyje krzak!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.03.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Osiem lat mamy takiego co nam gada jacy powinnismy byc szczesliwi bo zmniejszyl podatki najbogatszym. Ile dobroci na nas splynelo ! Ale znudzilo sie nam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hehe 11.03.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Osiem lat mamy takiego co nam gada jacy powinnismy byc szczesliwi bo zmniejszyl podatki najbogatszym. Ile dobroci na nas splynelo ! Ale znudzilo sie nam. Niech kazdy mowi za siebie. Jeszcze raz, niech zyje Krzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.03.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 A ja mowie i pare lumpow ze mna " Cala para - za Obama" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.03.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 a nauczyciel co kiepsko uczy .....straci pracę.......??????????, a urzędnik który miernie wykonuje swoje obowiązki wyleci z roboty ............NIE a co to znaczy według Ciebie kiepsko uczyć?? albo miernie wykonywać swoje obowiązki?? cała budżetówka podlega ocenie pracy, jeśli nauczyciel ma 2 razy z rzędu negatywną wylatuje i już a co do strajków to sama pisałaś, że denerwują Cię te próby strajków bo strajkiem tego nazwać nie można a co do podwyżek to pisałam już wyżej ile dostałam w zeszłym roku, w tym na razie cichosza Paty, no nie widziałam strajkującego przedsiębiorcy, nie wiem też przeciwko czemu ewentualnie miałby strajkować no i jaki to ma związek z budżetówką. Ja się na tym nie znam, ale chętnie wysłucham jakiejś mądrej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts