beataula 01.06.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 S zanowni Państwo szukam kogos kto buduje lub wybudował dom według projektu Z18, chciałabym skonsultować kilka rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beataula 16.08.2006 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Proszę skrytykujcie również projekt Z18 z Z500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 24.08.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Aktualnie jestem na etapie wyboru projektu i właściwie już z żoną wybraliśmy ten projekt, a dokładnie wersję z garażem po lewej stronie i trójspadzistym dachem. Nam bardzo się podoba, zwłaszcza wygospodarowanie miejsca na pomieszczenie gospodarcze za garażem. Chcielibyśmy dołożyć tylko małą ściankę między kuchnią i salonem, bo żona nie chce aby goście patrzyli na kuchnię. Może wstawimy tam jakieś drzwi suwane. Dodatkowo myślałem o obniżeniu salonu o jakieś 2 schodki, tak aby oddzielał się od pozostałej części domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beataula 26.08.2006 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Witam, dzięki za sygnał. My zaczynamy budowę na wiosnę ale wersję Z18 L bez garazu. Poza tym pod częścią domu będzie piwnica, na parterze likwiduję w związku z tym łazienkę i przenoszę ją tam gdzie było pomieszczenie gospodarcze. dobry pomysł z tym obniżeniem salonu, ale czy w projekcie ta kreska falista oddzielająca salon od kuchni to nie to? ja jeszcze nie zdążyłam się dopytac. pozdrawiam, gdyby Państwo mieli jakieś nowe pomysły to proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 26.08.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Z tą kreską miezy salonem a kuchnią nie byłbym taki pewien. Ja posługuję się rysunkami szczegółowymi i z nich wynika zupełnie co innego. Na nich nie ma obniżenia salonu (no chyba, że nie umiem czytać planów). Z tym obniżeniem dowiedziałbym się w biurze czy jest na pewno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beataula 27.08.2006 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Ja to się na razie nie znam zupełnie ale się wgłębię w ta kreskę, na razie jesteśmy na etapie przyłączy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEOFIL1 29.02.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Wlaśnie kupiliśmy ten projekt na wiosnę ruszamy z budową szukamy opinii i porad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 02.02.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam ! ktoś może buduje lub pobudował już i podzieli się uwagami lub pozwoli obejrzeć ?Podoba mi się projekt , tylko piwnicę bym dorzuciła , kuchnia duża, spiżarka jest.........pokój rekreacyjny też jest. Ogólnie jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 13.02.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam zastanawiam się nad zakupem tego projektu jak tam budowa? Może jakieś fotki możnaby zobaczyć albo w realu domek?Piszę z siedlec a gdzie Wasz domek?Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edith14 25.10.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 witam wszystkich!!! w tym roku zaczelam budowe domu z18 z pracowni z500, czy jest ktos, kto chcialby sie wymienic doswiadczeniami z budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skallan 13.07.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Budowa domu II poł.2013Witam ! Ponieważ jestem tu pierwszy raz,więc proszę o wyrozumiałość.chcę wybudować dom 170 m2,bez garażu,z poddaszem - woj.łódzkie,powiat zgierski. Będę dysponował kwotą 400.000 zł.Interesuje mnie stan deweloperski (nie pod klucz) .czyli z pociągniętymi instalacjami w domu,tynkami (zewn. i wewn.),drzwiami zewn. itd.Dach to blacha,piec gazowy niezbyt drogi itd.ogólnie standard bez ekscesów,okna plastik itd...Czy te 400.000 starczy ?Znajomi sugerują,że 2400-2500/m2 stanu deweloperskiego to osiągalna cena.Dziękuję i pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarlet 13.07.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Mógłbyś chociaż link do projektu wrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skallan 14.07.2013 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Witam ! Jasne,już podaję :http://pracownia-projekty.dom.pl/sz5_z18.htmDzięki za ewentualne podpowiedzi... Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.07.2013 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Ale Gargamel !!! On raczej będzie drogi w przeliczeniu na metr kwadratowy Znajomi raczej nie doszacowali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 14.07.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 ... Znajomi sugerują,że 2400-2500/m2 stanu deweloperskiego to osiągalna cena. Dziękuję i pozdrawiam ! 190m2x2500=475 000 i już mało z takim dachem raczej te 2500/m2 to mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skallan 14.07.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Witam ! Dziękuję za odpowiedzi-miałem robioną płatną wycenę,z tym że 2 lata temu ,bank nie dał kredytu no i temat umarł śmiercią naturalną.Wtedy całość miała kosztować 380.000 zł (stan deweloperski),nie znam szczegółowo ceny materiałów budowlanych ,dlatego pytam Państwa o opinię.Co do dachu ,to rzeczywiście nie jest może najprostszy.Chodzi mi o odpowiedź osoby która ma firmę budowlaną i stawia domy ,a nie kogoś co tam coś gdzieś usłyszał - proszę nie zrozumieć mnie źle ,mam tylko kilka dni na podjęcie decyzji co dalej - a nie chcę przez kolejne 20 lat bluźnić... Dziękuję i pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.07.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Chodzi mi o odpowiedź osoby która ma firmę budowlaną i stawia domy ,a nie kogoś co tam coś gdzieś usłyszał - proszę nie zrozumieć mnie źle ,mam tylko kilka dni na podjęcie decyzji co dalej - a nie chcę przez kolejne 20 lat bluźnić... Dziękuję i pozdrawiam ! Na forum większość jest inwestorów ,którzy już zbudowali,są w trakcie budowy także z własnego doświadczenia wiele wiedzą na temat kosztów budowy. Piszesz,że chcesz budować bez ekscesów ale już sam projekt podpada pod eksces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.07.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) Witam ! Dziękuję za odpowiedzi-miałem robioną płatną wycenę,z tym że 2 lata temu ,bank nie dał kredytu no i temat umarł śmiercią naturalną. Wtedy całość miała kosztować 380.000 zł (stan deweloperski),nie znam szczegółowo ceny materiałów budowlanych ,dlatego pytam Państwa o opinię. Co do dachu ,to rzeczywiście nie jest może najprostszy. Chodzi mi o odpowiedź osoby która ma firmę budowlaną i stawia domy ,a nie kogoś co tam coś gdzieś usłyszał - proszę nie zrozumieć mnie źle ,mam tylko kilka dni na podjęcie decyzji co dalej - a nie chcę przez kolejne 20 lat bluźnić... Dziękuję i pozdrawiam ! Ad czerwone. Trzeba było odpowiednio zatytułować wątek Ad zielone. Zdaje się że to niegrzeczne sformułowanie wobec innych forumowiczów Aha tak w ogóle to po przecinku robi się odstęp przed następnym wyrazem w tak krótkiej wypowiedzi 7 byków ? Edytowane 14 Lipca 2013 przez beton44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.07.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Na forum większość jest inwestorów ,którzy już zbudowali,są w trakcie budowy także z własnego doświadczenia wiele wiedzą na temat kosztów budowy. Piszesz,że chcesz budować bez ekscesów ale już sam projekt podpada pod eksces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skallan 14.07.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Ad czerwone. Trzeba było odpowiednio zatytułować wątek Ad zielone. Zdaje się że to niegrzeczne sformułowanie wobec innych forumowiczów Aha tak w ogóle to po przecinku robi się odstęp przed następnym wyrazem w tak krótkiej wypowiedzi 7 byków ? ...chciałem się tylko dowiedzieć czy starczy mi środków,ale widzę ,że pełno tu "inwestorów" ,co już niejedno wybudowali... Cóż w naszym pięknym kraju Polak jest fachowcem we wszystkim. Nie wiem czy to jest grzeczne czy niegrzeczne ,nie jestem w przedszkolu - wolę niegrzeczną ale rozsądną odpowiedź,niż grzeczny bełkot bez pokrycia. Gdzie zrobiłem 7 "byków" pani profesor ? Co to znaczy ad zielone /ad czerwone ? czy są inne kolory ? Pozdrawiam wszystkich "inwestorów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts