Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ad zielone. Zdaje się że to niegrzeczne sformułowanie wobec innych forumowiczów

Aha tak w ogóle to po przecinku robi się odstęp przed następnym wyrazem w tak krótkiej wypowiedzi 7 byków ?

Jak ktoś grzeczny powiedział "mowa jest srebrem a milczenie złotem". Zamiast serwować durne uwagi postaraj się pomóc skallanowi. Lider forum, polonista, prof?

Ad czerwone. Trzeba było odpowiednio zatytułować wątek

Ad zielone. Zdaje się że to niegrzeczne sformułowanie wobec innych forumowiczów

Aha tak w ogóle to po przecinku robi się odstęp przed następnym wyrazem

w tak krótkiej wypowiedzi 7 byków ?

Na dodatek nie czytasz ze zrozumieniem. Chyba dosyć jasno napisałem że po przecinku nie pisze się następnego wyrazu od razu ?

7 razy ci się to udało ;)

EOT.

Edytowane przez beton44

Jak ktoś grzeczny powiedział "mowa jest srebrem a milczenie złotem". Zamiast serwować durne uwagi postaraj się pomóc skallanowi. Lider forum, polonista, prof?

Ja przynajmniej raz odpowiedziałem autorowi wątku. Nie podobało się, bom "pewnie coś słyszał". Rozumiem. Zwróciłem uwagę na pewne niedoskonałości warsztatu pisarskiego autora wątku i koniec.

Ale ty artixie to nic nie piszesz na temat, tylko mnie atakujesz. I to dosyć chamsko. Może coś o tytułowym domu napiszesz, jeśli jesteś "wykonawcą z doświadczeniem" - oczywiście...

EOT.

Edytowane przez beton44

Szanowni forumowicze ;

nie chcę wzniecać kłótni i awantur - chcę skorzystać z Waszej wiedzy ,której ja nie posiadam i dowiedzieć się ,czy za 400 tys. zł mogę wybudować dom według wyżej wymienionego projektu.Tylko o to mi chodzi.Mam mało czasu,ponieważ w poniedziałek przychodzi do mnie klient ws. kupna mieszkania (za ok. 400.000 zł).

Jeśli za 400 tys. nie wybuduję domu w stanie deweloperskim to nie ma sensu sprzedawać mieszkania,prawda ?Zdolność kredytową mam na 100-150 tys.,więc tyle aby wyposażyć dom...

Dziękuję za ewentualne odpowiedzi...

Znajdź osoby, które budują lub zbudowały już ten dom. Na stronie z projektem, na dole są odnośniki do ludzi budujących wg. tego projektu. Wyślij maila z pytaniem o koszty, może byłaby możliwość zobaczenia budowy. Jak dla mnie 2500/m2 możliwe do uzyskania pod warunkiem, że pobawisz się w budowlańca i sporo zrobisz sam. Skomplikowany dach, trzy lukarny, dwa okna dachowe, balkon i te tarasy. Nie obraź się ale zgodzę się z polonistą betonem44, że to typowy "gargamel". Budowa tego dworku skutecznie przewietrzy Twój portfel. Stan SSO to "drobnostka", jaja zaczną się przy wykończeniówce (właściwa nazwa określająca koszty budowy tego domu). Kolega zbudował coś podobnego tylko z garażem obok. Żona wybrała bo taki reprezentacyjny, kasa wchłonięta jak w czarną dziurę, dodatkowo kredyt na wykończeniówkę iii? Mieszkają na parterze (prawie wykończonym), a piętro kiedyś się zrobi.

Ale ty artixie to nic nie piszesz na temat, tylko mnie atakujesz. I to dosyć chamsko. Może coś o tytułowym domu napiszesz, jeśli jesteś "wykonawcą z doświadczeniem" - oczywiście...EOT.
Z natury nie jestem chamski i nie miałem zamiaru Ciebie w jakikolwiek sposób obrażać. Nie trawię i nie akceptuje uczenia w ten sposób ludzi poprawnej polszczyzny na forach i nie tylko. Przeczytaj jeszcze raz swój błyskotliwy post i pomyśl czy z Twojej strony wszystko było OK. Fora budowlane nie są miejscem na szlifowanie warsztatu pisarskiego, chyba..? Prawda? Sam robię czasami byki stylistyczne i ort, Ty pewnie też ale to już moja "osobista tragedia". Pozdrawiam.

ps. doświadczenia w domach takiego kalibru nie mam. Jedyne to to coś co mam w moim DB. Sorry za :offtopic:

Tak jak już tutaj kilka osób napisało, projekt który wybrałeś, sam w sobie jest delikatnie mówiąc "skomplikowany".

Nie sądzę, że uda Ci się zmieścić w podanej kwocie. Ale dużo zależy od tego co będziesz robił sam, a co zlecisz innym. Tak samo jakich materiałów użyjesz do budowy. Jest tak dużo czynników które mają nie bagatelne znaczenie przy kosztach.

Raczej na forum nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie.

Ja proponuje wysłać zapytanie ofertowe do firm które robią domy od A do Z lub robią poszczególne etapy, to nic nie kosztuje a da Ci jakiś obraz i wtedy ewentualnie będziesz mógł zastanowić się co możesz zrobić taniej czy samemu.