jaadamek 29.02.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Czy wydanie pisemnego pozwolenia na postawienie przebudówki sąsiadowi bezpośrednio na granicy działki jest prawomocne i czy można się z tego wycofać? Powodem wycofania pozwolenia miałyby być następujące problemy: nie było nic mowy o wysokości przebudówki 9 zdachem ok. 5m), tego że ma tam być komin,z którego dym leci na moją posesję i przebywanie w pobliżu komina stało się niemożliwe, a dym przez okna leci mi do domu, spadający śnieg ze spadzistego dachu leci na moja działkęTreść pozwolenia było następujące:"Wydaję pozwolenia na wybudowanie przebudówki bezpośrednio na granicy działki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 29.02.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Ale rozumiem, że sąsiad budując nie poprzestał na Twoim pozwoleniu, ale dostał jeszcze pozwolenie na budowę od odpowiedniego organu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaadamek 29.02.2008 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Tego nie wiem, ale czy mógł dostać na podstawie mojej zgody?Osobiście jako strona zainteresowana, żadnego zawiadomienia nie dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 29.02.2008 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Sprawdź. Przy takim położeniu "dobudówki" powinieneś być stroną, czyli jednym z adresatów decyzji o pozwoleniu na budowę.Jeśli nic nie przegapiłeś - sąsiad poprzestał na Twoim pozwoleniu (choć to nie była decyzja administracyjna) i popełnił samowolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts