arek10 01.03.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Prosze o radę w kwestii kupna ogrodzenia Wiśniowski.Wycena przez firmę 25.000złOgrodzenie 21,5 mb.,wykonane w całości na wys. 1,50mb (bez podmurówki) cynkowane, malowane proszkowo, z domofonem i automatem do bramy.W skład wycenionego ogrodzenia wchodzi brama 4,5 mb, furtka i dwie furtki do śmietnika.Bardzo proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.03.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 drogo coś .... to cena za same elementy metalowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 02.03.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Arek jak zgodzisz się na to ogrodzenie za tą cenę to idź zaraz potem do lekarza może nie jest za późno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek10 02.03.2008 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Cena ta zawiera elementy metalowe, napęd, domofon, ocynk i malowanie proszkowe. Jest to cena za najdroższy system Wiśniowskiego- Lux.Może ktoś podpowie ile może kosztować ogrodzenie na moją długość, ładnie i solidnie wykonane? Proszę rónież o pomoc w kwestii, czy warto cynkować i malować proszkowo, co wiadomo znacznie podnosi koszt wykonania tego ogrodzenia. U Wiśniowskiego bez ocynku nie można zamówić, a koszt malowania u nich to plus 25% do ceny.Dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 02.03.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 naprawde dobry wykonawca z mojego miasta bierze 400zl/mb kutego, ocynkowanego i proszkowo malowanego ogrodzenia, za 450 zeta zrobi cudo - nawet ci powplata róże z płatkami i liśćmi w deseń płotu wiec twoje 21,5m to powiedzmy +/- 10 tys. zlotych .... a gdzie te pozostale 15 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 02.03.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Arek nie widzialem twojego ogrodzenia to nie powiem na 100%czy to dobra wycena ale policzmy: u ciebie jest tylko 21.5 m/b i placisz 25000 to wychodzi1162zł za metr,u mnie będzie ogrodzenie kute nie odlew tak jak u Wiśniowskiego a to inna para kaloszy,brama i bramka to ok 5 metrów czyli zostaje 16.5 metra do zagospodarowania,slupek z cegły klinkierowej ma ok 40 cm wobec tego na elementy kute wychodzi ok 13 metrów,za podmórówkę ekipa bierze 25zł od metra,wymurowanie slupków bierze 2.5 od cegły,na wymorowanie wszystkich słupków na tą dlugośc ogrodzenia potrzeba nie więcej jak 1000 cegły a elementy kute mamy ustalone na 350zł m to teraz zsumujmy: brama i bramka 5000zł + wymurowanie 1000 cegły 6000 z materialem,podmórowka ok 700zł z materialem ,elementy kute ok 4800 reszta to jest daszki i ewentualna fuga to 350 zl w sumie wyjdzie 20000 do tego dolicz sobie automatykę i domofon i porównaj sobie te ogrodzenia , a efekt mojej pracy niedługo będziecie mogli wszyscy oglądać bo zamieszczę zdjęcia z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gkolo 04.07.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Moze komus pomoge... Jakisz czas temu tzn 2 lata kupiłem piekne ogrodzenie od kowala sasiad moj dwa razy drozej od Wisniowskiego... moje ogrodzenie juz raz malawalem- jego stoi jak nowe...w moim pare slupow juz jest rudych w jego bez rdzy....szczerze mowiac teraz zaluje.... mi gwaracja juz minela...sasiad ma 10 lat antykorozyjnej...a moja brama przesuwna w zimie jest nie do otwarci dla zony i dzieci...jego porusza sie bez szyny i mozna ja jednym palcem otwierac... wiec jesli kogos stac to polecam Wisniowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 09.07.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 napisz ile za brame ile za furtki ile za domofon i zorbij ta cene o inne dodatki a wtedy porowna sie cena ile za samo ogrodzenie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 11.07.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Wiśniowski jest niestety drogi. Ja zamówiłem bramę tylko w ocynku i pomaluję farbą Lowigraf Pur z łódzkiego Polifarbu. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drcool 25.10.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Prawda jest taka... jak masz niestandardowe wymiary przęseł to do ceny dorzuca się kolejne 10%, to samo z bramami i furtkami, na niestandardowe wymiary składają się zarówno długość jak i wysokość kazdego elementu więc... jak chcemy nietypowy projekt z kosmosu w standardowym wykonaniu powłoki, czyli ocynk ogniowy + malowanie proszkowe to po prostu zapłacimy i już.... dodam, ze mało kto wie i ma pojęcie co daje chociażby sma ocynk ogniowy... wystarczy popatrzyć na słupy oswietleniowe.... 10 lat stoją i rdzy brak... fakt odcień się zmienia.... to jest efekt utleniania, ale powłoka nadal jest solidna, wytrzymała i jeszcze jedno.... zaden kował "domowymi" sposobami nie zagwarantuje wam tak jednorodnej solidnej powłoki ochronnej...aha, nie reklamuję tu firmy W. po prostu siedze w technologiach antykorozyjnych i wiem z czym to się je, a że jestem w trakcie budowy domu to chciał nie chciał tez tu trafilem:) pozdrawiam i życze owocnych realizacji projektów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 01.11.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 to,ze ogrodzenia korodują wynika ze złego doboru zabezpieczeń antykorozyjnych,oraz od fachowca. Jeśli firma ,która wykonuje ogrodzenia nie posiada magazynu,składa i maluje ogrodzenia gdzie popadnie to nie dziwcie sie,ze bede korodować. no i jeśli ktoś oferuje ogrodzenia tanio...to później taniość wychodzi. Co do wyceny to te 25tys.zł to za dużo,choć nie ukrywam,ze chciałbym tyle otrzymywać za takie ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 02.11.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Ogrodzenie 21,5 mb.,wykonane w całości na wys. 1,50mb (bez podmurówki) No mnie 25mb kosztowało ok. 10 tys. ale na zwykłej farbie podkładowej. Sam koszt malowania to 150zł + 2 dni pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonatbg 15.02.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 A ja ostrzegam przed tą firmą. Rekomendują partaczy, nie ma kontaktu z dyrekcją a serwis ma wszystko w nosie! Na polecone listy nie odpowiadają. Ogrodzenie kosztuje masę kasy a jest awaryjne. Zastanówcie się przed decyzją! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xPUSSYDESTROYERx 27.04.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 W każdym poście polecasz Wiśniowskiego - coś śmierdzi reklamą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 28.04.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) ogrodzenia wiśniowskiego tanie nie są, ale są porządne. Poszukaj może innych producentów, co robią ogrodzenia cynkowane, troche zawsze zaoszczędzisz. Ale też nie da się tego ogrodzenia kupić za 10tys zł, z napędem, 3 furtkami, i bramą, bo jakbyś kupił osobno stal, zawiózł do cynkowania i malowania proszkowego, dokupił napęd plus akcesoria (elektromagnes, zawiasy, klamki, itd), to tyle kosztowało by jakbyś sam je pospawał i zajął się całą robocizną. (ja tak właśnie zrobiłem w tamtym roku) Ocynk na ogrodzeniu nie jest fanaberią, jest gwarancją braku korozji i spokoju na wiele lat, w przeciwieństwie do malowania farbą antykorozyjną bezpośrednio na metal. pzdr Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez homecactus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patol 25.05.2015 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Mi jak krzyknęli za 25m ogrodzenia z bramą przesuwną, silnikiem i furtką prawie 30tyś. to bardzo szybko się wyleczyłem z Wiśniowskiego.W cenę nie jest wliczony fundament, więc jeszcze parę tysięcy trzeba do tego doliczyć.Pojechałem do polecanych u mnie w mieści "spawaczy" i za połowę tego zrobią mi taki sam wzór. Jakość? Dostałem już pomalowane słupki do zamontowania w fundament i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 25.05.2015 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Pojechałem do polecanych u mnie w mieści "spawaczy" i za połowę tego zrobią mi taki sam wzór. Jakość? Dostałem już pomalowane słupki do zamontowania w fundament i jestem bardzo zadowolony. Chyba z ceny lub z jakości spawów. Nieocynkowane ogrodzenie w zasadzie musi rdzewieć, wcześniej czy później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 25.05.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Ja oglądałem ostatnio ogrodzenia aluminiowe, ok. 23mb, w tym brama 5m i dwie furtki. Wysokość ogrodzenia 150cm, w tym podmurówka 30cm. Ceny 20-30 tys. zł. Myślałem, że to kosmos ale widze, że nie odbiegają znacząco od innych. A przynajmniej problem z korozją by nie istniał. editceny oczywiście bez podmurówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.08.2015 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Ja mam ogrodzenie Wiśniowskiego i brame od 12 lat, jest jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts