Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam za tydzien beda u mnie kladzione tynki Knauf mp75. Mam pytanie czy jest to dobry produkt? Podobno produkowany przez Knaufa ale na rynek polski z polskich komponentow. No i moze znacie jakies ceny. Z tego co znalzlem to 750 zl brutto/T. Za wszsytkie opinie z gory dzieki.
https://forum.murator.pl/topic/97399-tynki-maszynaowe-knauf-m75/

Witam za tydzien beda u mnie kladzione tynki Knauf mp75. Mam pytanie czy jest to dobry produkt? Podobno produkowany przez Knaufa ale na rynek polski z polskich komponentow. No i moze znacie jakies ceny. Z tego co znalzlem to 750 zl brutto/T. Za wszsytkie opinie z gory dzieki.

Tak z polskich komponentów - z polskich instalacji odsiarczania spalin. To dośc popularny tynk i wiele osób go stosuje. Wyrobiłem kilka worków tego, kilka kreisla 751 i nie widzę róznicy. Jest lekko żółty. Jest jeszcze MP75 L z kruszywem lekkim ponoć lepszy na sufity i jest cieplejszy ale miększy. L wydajniejszy o około 20% ale jak płacisz za położenie z materiałem to bez większej różnicy. Ale najbardziej pasi mi dolina nidy (sprint i tempo) a z ręcznych tynków spodobał mi się intergrąd -jakiś ma taki przyjemny kolor niejest szary ani zółty. Choc po wyschnięciu i pomalowaniu wszystko jeden czort.Marketowe ceny knaufa to 20-22 zł za 30 kg więc cena taka sobie powinno być taniej szczególnie jesli to system silosowy.

https://forum.murator.pl/topic/97399-tynki-maszynaowe-knauf-m75/#findComment-2328286