lobo0 01.03.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Witam, Rodzice chcą mi podarować rozpoczętą budowę (etap co + wylewki) z działkąW związku z tym że chcę jak najszybciej wziąć kredyt na wykończenie muszę mieć pozwolenie na budowę. Co będzie lepsze w tej sytuacji:1. czekam, aż rodzice przepiszą mi budowę z działką, a następnie przepisanie pozwolenia na budowę i wzięcie kredytu- około 3 - 4 m-cy2. dopisuję się do pozwolenia na budowę i biorę kredyt na dokończenie budowy - około 1 m-ca, a następnie bez pośpiechu rodzice przepisują mi budowę z działką. Czy ze względu na czas, ta druga opcja jest możliwa i jakie mogą być ewentualne utrudnienia? Głównie zależy mi na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/97405-darowizna-budowy-z-dzia%C5%82k%C4%85-obi%C4%85%C5%BCone-hipotek%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts