lilan 26.10.2008 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Cześć dziewczyny Wasze komentarze przeczytałam już wczoraj, ale nie miałam sumienia powiedzieć dziecku, że mama teraz musi trochę polatać po FM, bo dziecię moje ma od czasu do czasu sesję przytulankową i najczęściej kończy się ona naszym wspólnym zaśnięciem. Zaczyna się niewinnie: Oliwia: Mamusiu, czy możesz mnie teraz trochę utulić? Mamusia: Ależ oczywiście, kochanie ty moje. Po czym obie w objęciach lądujemy na kanapie, z której zrywa nas tatuś Oliwki, a mój małżonek Kwestia łat mam nadzieję wyjaśni się do wtorku najpóźniej . Co do klinkieru, to naprawdę trudno mi podjąć decyzję nie widząc, jak on wygląda na żywo ładny ma kolor ta blachodachówka.. mi odradzono bo niby duże straty materiału by były (4 lukarny) a jak to wyjdzie na waszym kopertowym dachu?? Pitu-pitu- blachodachówka ma być w kolorze czarny mat, więc innym od tego, który jest w dzienniku, ale nie mogłam wkleić innego koloru Wiem, że strat na naszym dachu będzie sporo, choć są tylko dwie lukarny, ale to są konsekwencje wyboru projektu. Tofee i Pitu-pitu- dzisiaj wybierałabym projekt w ten sam sposób: ładny z zewnątrz i wewnątrz, funkcjonalny (minimum jedna garderoba; każdy z pokoi minimum 15m2; przyzwoitej wielkości łazienki, np. 8-12m2; kuchnia co najmniej 10m2; pokój dzienny z jadalnią większy niż 30m2, a wszystko to w domu średniej wielkości, czyli pomiędzy 120-160m2 powierzchni użytkowej. Faktycznie, to wszystko zyskałam kosztem kilku zmian w projekcie, ale gdyby nie konieczność zrezygnowania z poprzedniej działki, kto wie, czy te zmiany bym wprowadziła? Na szczęście otrzymaliśmy działkę 3 razy większą od poprzedniej, więc mogłam wyrzucić garaż z domu i wiele korzystnych zmian przyszło samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta.s 27.10.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam!!! Właśnie pooglądałam sobie Twój dziennik... macie piękny domek naprawdę cudny, że ja go wcześniej nie znalazłam pewnie wtedy indywidualnego byśmy nie robili. Bo wymagania mam podobne do Twoich Życzę powodzenia na dalszych etapach i będę często zaglądać a z kolorami klinkieru to oba są bardzo ładne ale topaz do mnie bardziej przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 27.10.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Współczuję historii z łatami. Trzymam kciuki za szybkie i nie kosztowane załatwienie sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 28.10.2008 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Cześć, mówię, kobietki Z moim monitorem jest coś nie tak i wszystkie zdjęcia widzę w ciemniejszych barwach, niż to jest w rzeczywistości Rzeczywiście Topaz oglądany na innym komputerze nie jest tak bardzo ciemny. Jeśli tylko będzie w hurtowni, to go bierzemy Łaty mają dojechać po południu Nie chcę wiedzieć na razie ile za nie zapłacimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 29.10.2008 02:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Koszmarna noc Nie mogę zasnąć, chyba dopadła mnie jakaś depresja budowlana Czy ktoś tu o tej porze zagląda? http://img131.imageshack.us/img131/9682/m112am3.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 30.10.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Lilan wow jakie postęy. Czekam na zdjęcia całej zadaszonej chałupki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 30.10.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Lilan blachodachówka wygląda elegancko..ja też chciałam taką ciemną - niestety przegłosowali mnie trzymam kciuki za poszukiwania - my naszą mamy już na budowie - zdecydowaliśmy się na dziurawkę a ostatnie 3-4 rzędy z pełnej pozdrawiam -już uśmiechnięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 31.10.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Mi też bardzo podoba się Twoja blachodachówka. A klinkier napewno będzie ładnie wyglądał- widziałam go na żywo i jest bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 10.11.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 hej, hej..ładnie to wygląda..jeszcze kilka dni i dach będzie gotowy.. trzymam kciuki żeby klinkier dojechał na czas.. widzę, że już plany na wykończeniówkę na przyszły rok.. my już mamy umówionego elektryka i szukamy właśnie kogoś do podłączenia pieca ponieważ pozostałą część hydrauliki zrobi mój tato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 10.11.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Lilan bardzo ładny dach będzie ta blachodachówka jest super! I trzymam kciuki za klinkierek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 10.11.2008 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Witam dziewczynki Dziękuję za wsparcie widzę, że już plany na wykończeniówkę na przyszły rok.. my już mamy umówionego elektryka i szukamy właśnie kogoś do podłączenia pieca ponieważ pozostałą część hydrauliki zrobi mój tato Szczęściara z Ciebie Pitu-pitu. Na razie tylko planuję, planuję, bo chcę chociaż w przybliżeniu wiedzieć, ile nas ta imprezka będzie kosztowała. http://img512.imageshack.us/img512/8145/29uy0.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 12.11.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Ale postępy, gratuluję ... Gdy rozważaliście co kłaść na dach braliście coś innego po uwagę niż blachę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 13.11.2008 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Dziękuję tofee Ustaliliśmy już na etapie wyboru projektu, że będzie to na pewno blachodachówka. W naszych stronach zdecydowana większość ma blachodachówkę, tylko nieliczni (może 10 budynków) mają dachówkę ceramiczną lub cementową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 14.11.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Ja się bardzo bałam że będzie gorąco od dachu i głośno ... może to mit ale u mnie nadal funkcjonuje w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 15.11.2008 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 A ja wyobraziłam sobie jaki ciężar ma dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 15.11.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Śliczna ta Wasza blacha... Taka mi się marzyła marzenia się zderzyły z rzeczywistością (ale nie żałuję, że mam taki dach jaki mam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 16.11.2008 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Dzień dobry Monis - przyszłaś w gości, a ja już smacznie spałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larunia 17.11.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witaj Lilan Nie martw się kolorem klinkieru, my też mieliśmy spore przejścia z dostawą cegły na kominy, ale w końcu dostaliśmy to co chcieliśmy. Poprosiliśmy o bezpośrednia wysyłkę z CRH i jakaś firma kurierska nam ją przywiozła po około 4 dniach od zamówienia. Mamy kolor ochra. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 18.11.2008 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Hello Larunia Jak planujecie wykończyć elewację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larunia 18.11.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Jeszcze dokładnie nie wiem, ale skłaniamy się do tynków w kolorze waniliowym a reszta nie wiem , piaskowiec chyba jednak odpada. Przyporę zrobimy chyba tylko przy słupie przed wejściem, ale kto to wie co przyjdzie mi do głowy na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts