Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Alabastra:)

Recommended Posts

Mayadaski - rzeczywiście "pożyczyłam" sobie Twoją fotkę. Nawet wiem jak to się stało:) Zdjęcie znalazłam przez wyszukiwarkę, wpisując w grafice hasło "mam affron" i pojawiło się jako drugie:). Mam nadzieję, że się za to nie gniewasz.

Kasieńko - dziękuję za odwiedziny. Ostatecznie wybrałam inne płytki, ale ich nawet jeszcze nie zamówiłam. Pędzę teraz pooglądać Twój domek.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 496
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Witajcie kobietki:) Wreszcie odzyskałam dostęp do internetu. Z przeprowadzką, to tak szybko nie wyjdzie, chociaż na pewno przez następną zimę będziemy już musieli ogrzewać nasz domek. Mamy prąd, ale ciągle czekamy na wodę - w planach jest podłączenie się do wodociągu, ale kiedy dokładnie, tego nie wiedzą nawet najstarsi górale. Na razie mamy zamiar zrobić łazienki, płytki w kuchni, holu i pralni oraz dokończyć centralne i docieplić budynek. Być może uda się jeszcze ułożyć panele i zrobić schody wewnętrzne. Ostatni etap wykończeniówki, czyli drzwi wewnętrzne, meblowanie, tynki zewnętrzne itp. planujemy przy dobrych wiatrach na rok 2011.

Lilan, płyteczki bardzo fajnie się prezentują, kiedy Twoje wymarzone dekorki wylądują na ścianie?

Mi znowu wykupili już wybrane płytki w outlecie :/ koncepcji wciąż brak na łazienke na górze, a przeprowadzka za 2 miesiące, chociaż jak patrzę ile jest u Ciebie zrobione to sama zaczynam watpić w to, w co wciąż mocno wierzę :)

Nie wiem, kiedy dokładnie dekory będą na swoim miejscu - mam jednak nadzieję, że najpóźniej w przyszłym tygodniu będę mogła pochwalić się efektem końcowym:). Na razie też nie mam koncepcji na dolną łazienkę, a czas goni:(

Chciałabym w końcu zabrać się za chaszcze wokół domu, ale pogoda na to teraz nie pozwala.

Lilan,

Zenta z Kludi też mi się podoba do górnej łazienki, bo tam będą kanty;)

Tres też jest fajny, a KFA serie Symetric mam teraz w mieszkaniu :) bardzo fajnie się spisuje- już 4 lata, tylko u nas jest bardzo gorca woda w kranach i muszę zawsze używac dwóch kurków, żeby znaleźć odpowiednią temperaturę, no i czasami zdarza się oparzyć, dlatego teraz będe miała "jednokurkowe".

Pa!

• 3 weeks później...
Droga, która jest teraz robiona będzie na razie ślepą uliczką, więc z samochodami na dużą skalę będzie spokój. Chyba trochę przesadziłam ze słowem "kompleks", bo planowane było w tym miejscu boisko z bieżniami i korty. Swoją drogą nie sądzę, żeby ruch był aż tak nasilony, bo miasteczko jest małe i ma już stadion z trybunami z prawdziwego zdarzenia oddany do użytku jakieś 4-5 lat temu. Stadion ten jest wykorzystywany sporadycznie, tzn. od meczu do meczu lub z okazji jakichś uroczystości, poza tym służy jako baza treningowa dla naszej lokalnej drużyny piłki nożnej. Myślę, że z nowego obiektu będą korzystały głównie szkoły:)

• 2 weeks później...