Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Alabastra:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 496
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć, lilan ;)

Dawno do Ciebie nie zaglądałam. Stronka z kuchniami świetna, ale na razie nie udało mi się dotrzeć do tej od seksu - muszę dokładnie tam pogrzebać :D

Dodatki czerwone Sapone super, szkoda tylko, że ceny powalają - już sobie wyobraziłam dodatki w takich cenach w swojej łazience i moją młodszą strasznie psotną córeczkę, która je tłucze i mówi ze spuszczoną główką "peszplaszam" ;) - brrrr!

Co do wystroju, to widzę, że mamy podobnie - nowoczesność, ale bez nadmiernego odjazdu, żeby za 2 lata nie robić remontu generalnego, bo trendy się zmienią ;)

Mnie też przeraża ten ogrom możliwości. Ostatnio poprosiłam o pomoc żonę kolegi, która jest dekoratorką wnętrz - na razie tylko pomoc w zaaranżowaniu jednej ścianki, ale chyba tej pomocy będzie wkrótce więcej, bo obawiam się, ze sama zabłądzę w tym gąszczu możliwości, zwłaszcza, że nie mam czasu na wnikliwe poszukiwania i wybory :D

Wklejaj te super strony i zdjęcia - to super inspiracja dla oglądaczy i czytaczy.

Pozdrawiam

Witaj,

ponieważ u mnie również hanabi w łazience, mam pytanie jaki kolor fug dałaś do tych płyteczek zarówno do hirow jak i bianco.

I jeszcze coś, troche kombinuje w swojej łazience, czy możesz napisac mi czy wg |Ciebie arkesia grafit będzie pasowała na podłogę do Hanabi ? Chciałam wstawic ciemny pas w podłodze. Bardzo różnią się odcieniem ?

A może masz jakiś kaałek płytki który mogłabyś dołożyć do Hanabi ? Niestety nie mogę zobaczyć ich na żywo, stąd moja prośba...Bardzo dziekuje

Lidia_G - mam nadzieję, że uda się nam wypośrodkować pomiędzy tym, co super nowoczesne, a tym, co klasyczne:) Fajnie, że masz kogoś, kto Ci podpowie jak to wszystko połączyć. Jeśli chodzi o dodatki ze stron typu sapone, to strasznie mi się podobają. Myślę jednak, że rynek może zaoferować nam coś w rozsądniejszej cenie. Już widzę i moją maliznę, w sytuacji, którą przedstawiłaś. Ona nie powie "przeplaszam, ale "to wszystko Twoja wina". Swoją drogą nie wiem skąd jej się wzięło szukanie winny u innych, a u siebie nie.

rataj75 - robię obydwie łazienki w tych płytkach. Do jednej zamówiłam fugę w kolorze antracyt i jaśmin (Mapei Kerapoxy) - niestety jeszcze nie jest położona. W drugiej łazience zostanę przy antracycie, ale do jasnych płytek wezmę chyba coś jaśniejszego od jaśminu - okaże się po położeniu fugi. Nie ufam sobie w kwestii kolorów, dlatego będziesz musiała sama podjąć decyzję w sprawie łączenia płytek. Wydaje mi się, że odcień mają bardzo zbliżony, tylko Arkesia ma fakturę piaskowca (wygląda, jakby była nakrapiana). Zdjęcie wstawię po południu. Układasz z dekorami rokoko czy geometryk?

mariomili - jesteś bardzo mile widziana w moich komentarzach:) A kawkę pijam codziennie około 6.30. Zapraszam:)

w jednej łazience będę miała rokoko, a w toalecie geometryk

Uważasz ze jaśmin nie pasuje to jasnych płytek? A fugę masz epoksydową?

Kurcze korci mnie to połączenie arkesi z hanabi :-)

Baaardzo proszę o zdjęcia

Myślę, że powinien pasować:) W końcu taką fugę kupiłam, ale nie przymierzalam jej osobiście do płytki, tylko skorzystalam z podpowiedzi Ana-76. U niej wygląda to tak:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?156154-expresssem-%29/page3

Zdjęcia na pewno pojawią się po południu:) Duże masz te łazienki?

a w koncu nie wiem czy masz fuge epoksydową ? bo różnie o niej słyszę...że cieżko się kładzie, że przykleja się do niej brud itd.

Tak, jest to fuga epoksydowa. Taką zalecił mi kupić fachowiec od płytek. Mam nadzieję, że umie ją kłaść:)

Co do połączenia Arkesii z Hanabi - chyba jednak nie bardzo pasują. Hanabi jest zdecydowanie ciemniejsza. Zresztą oceń sama:

http://img839.imageshack.us/img839/9263/sdc15153.jpg

http://img180.imageshack.us/img180/4081/sdc15148.jpg