Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Alabastra:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 496
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ostre cięcia...

Życzę żeby się nowe budżetowanie powiodło i wyłonił obraz zakończenia budowlanych bojów.

Drzwi od stolarza to moim zdaniem dobry wybór, jakbym miała zaufanego czy polecanego też bym się zdecydowała. Blaty z laminatów są w tej chwili tak wytrzymałe, że pod wieloma względami lepsze od np. konglomeratów, a cena zdecydowanie bardziej przyjazna...

A co zamiast parkietów? Myślałaś o tzw. desce przemysłowej? Czasami jest w fajnych cenach, a moim zdaniem potrafi wyglądać nie gorzej niż parkiet.

Wklejam tutaj i przepraszam za pomyłkowe śmiecenie w dzienniku.

Witaj w nowym sezonie budowlanym!

Cięcia to niestety nieodzowna część budowy, tylko szkoda, że największe cięcia pojawiają się na końcowce- czyli wtedy kiedy się chce najbardziej poszaleć :( znam to....niestety.

My mamy deske trójwartstwową, ale ze względu na podłogówke, chociaż przymierzaliśmy się do parkietu. Kuchnia u mnie to cała IKEA ;) za blaty łącznie zapłaciłam 400 zł (!) a jak narazie się spisuje.

Także powoedzenia- grunt, że widać koniec i nawet się nie ogladniesz jak wypijesz kawke na tarasie :)

Pozdrawiam!

Myszonik - niestety zamiast parkietu będą panele. Jakoś nie mam przekonania do deski przemysłowej...

Jak miło Cię widzieć majamp:) Do IKEI mam daleko, ale z pewnością będę szukać kuchni w tych rejonach cenowych:) Samych blatów liczę na 8-9 m, szafki dolne i górne, sprzęt AGD i to wszystko chcę w zabudowie. Ciekawa jestem jak to się skończy...

Wentylację mamy grawitacyjną, wyprowadzoną z każdego pomieszczenia, a w łazienkach dodatkowo zainstalowane są wentylatory. W kuchni mamy wyprowadzenie tylko pod okap. Zakończeniem wentylacji nie są kominki na dachu tylko kratki w ścianach szczytowych.

http://images35.fotosik.pl/570/f0bd514b47bcd2dbgen.jpg

Hej Lilan, fajnie Cie odnaleźć na nowo :) Piękny domek Wam wyszedł, śliczne wykończenia, boskie łazienki. I bardzo zazdroszczę... drogi do domu! Asfalt? Rany boskie, toż to normalnie burżujstwo.... my jeszcze długo będziemy w błocie tonąć bo nasza droga prywatna i choć staramy się jak możemy, nic poza tłuczniem nie wymyślimy [a i tak nam go gazownia przy kopaniu sieci zepsuła :()

Widzę, że przy wybieraniu AGD mamy podobne gusty, przynajmniej w stosunku do firm... Ja wybrałam płytę gazową Siemensa EP716QB20E [w następnym tygodniu powinnam mieć już zamontowaną] - ma mniej tych metalowych rusztów od tej, którą masz na tapecie [mniej do mycia ;)], zmywarkę też Boscha, (i mikrofalę, i piekarnik przy okazji także).