lilan 15.03.2011 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Cześć Asiu:) Nie mam zamiaru się przejmować, a przeprowadzamy się w sierpniu, nawet jeśli będziemy "oblewać" gołe ściany;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 15.03.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.03.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Ostre cięcia...Życzę żeby się nowe budżetowanie powiodło i wyłonił obraz zakończenia budowlanych bojów. Drzwi od stolarza to moim zdaniem dobry wybór, jakbym miała zaufanego czy polecanego też bym się zdecydowała. Blaty z laminatów są w tej chwili tak wytrzymałe, że pod wieloma względami lepsze od np. konglomeratów, a cena zdecydowanie bardziej przyjazna...A co zamiast parkietów? Myślałaś o tzw. desce przemysłowej? Czasami jest w fajnych cenach, a moim zdaniem potrafi wyglądać nie gorzej niż parkiet. Wklejam tutaj i przepraszam za pomyłkowe śmiecenie w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamp 18.03.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Witaj w nowym sezonie budowlanym! Cięcia to niestety nieodzowna część budowy, tylko szkoda, że największe cięcia pojawiają się na końcowce- czyli wtedy kiedy się chce najbardziej poszaleć znam to....niestety. My mamy deske trójwartstwową, ale ze względu na podłogówke, chociaż przymierzaliśmy się do parkietu. Kuchnia u mnie to cała IKEA za blaty łącznie zapłaciłam 400 zł (!) a jak narazie się spisuje. Także powoedzenia- grunt, że widać koniec i nawet się nie ogladniesz jak wypijesz kawke na tarasie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 19.03.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Myszonik - niestety zamiast parkietu będą panele. Jakoś nie mam przekonania do deski przemysłowej... Jak miło Cię widzieć majamp Do IKEI mam daleko, ale z pewnością będę szukać kuchni w tych rejonach cenowych:) Samych blatów liczę na 8-9 m, szafki dolne i górne, sprzęt AGD i to wszystko chcę w zabudowie. Ciekawa jestem jak to się skończy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.03.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Lilan jaką Ty masz wielką kuchnię, że blatów wyjdzie 8-9 metrów? Chyba giganta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 20.03.2011 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Myszonik - może przesadziłam, bo nie mierzyłam dokładnie, ale tak "na oko" blat będzie na długości trzech ścian, czyli 3x3,20 + 1,60 pod barkiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.03.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 7,80 metra bieżące i do tego szerokość pewnie mniejsza niż metr (standardowo 60 cm) to daje 4,68 m2. Znalazłam oszczędność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 20.03.2011 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Wielkie dzięki:) Nie liczyłam kwadratowych tylko bieżące - to zmienia postać rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 20.03.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witaj Lilan wpadam z rewizytą i coś czuję że będę tu częciej zagladć z racji że jesteśmy na podobnym etapie , pozdr cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 22.03.2011 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Zapraszam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 26.03.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Lilian, powiedz proszę jak rozwiązaliście sprawę wentylacji. Ile kominków, z jakich pomieszczeń, co wymyśliliście w kuchni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 26.03.2011 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Wentylację mamy grawitacyjną, wyprowadzoną z każdego pomieszczenia, a w łazienkach dodatkowo zainstalowane są wentylatory. W kuchni mamy wyprowadzenie tylko pod okap. Zakończeniem wentylacji nie są kominki na dachu tylko kratki w ścianach szczytowych. http://images35.fotosik.pl/570/f0bd514b47bcd2dbgen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 26.03.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Dzięki Lilian;) My myślimy o kominkach, dziś zamówiłam siedem sztuk - mąż będzie przewracał oczami jak się dowie, albo:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 26.03.2011 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Dzięki Lilian;) My myślimy o kominkach, dziś zamówiłam siedem sztuk My myślimy, ale Ty zamawiasz:) Skąd ja to znam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 26.03.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Słusznie zauważyłaś Lilian:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.03.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Lustrem do łazienki czytasz w mych myślach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 26.03.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Hej Lilan, fajnie Cie odnaleźć na nowo Piękny domek Wam wyszedł, śliczne wykończenia, boskie łazienki. I bardzo zazdroszczę... drogi do domu! Asfalt? Rany boskie, toż to normalnie burżujstwo.... my jeszcze długo będziemy w błocie tonąć bo nasza droga prywatna i choć staramy się jak możemy, nic poza tłuczniem nie wymyślimy [a i tak nam go gazownia przy kopaniu sieci zepsuła ) Widzę, że przy wybieraniu AGD mamy podobne gusty, przynajmniej w stosunku do firm... Ja wybrałam płytę gazową Siemensa EP716QB20E [w następnym tygodniu powinnam mieć już zamontowaną] - ma mniej tych metalowych rusztów od tej, którą masz na tapecie [mniej do mycia ], zmywarkę też Boscha, (i mikrofalę, i piekarnik przy okazji także). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 26.03.2011 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 witaj lilan jaki piękny nowy awatarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.03.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 lilan ponieważ masz paradyże w łazienkach to kieruję do Ciebie pytanko. Jak wygląda ich jakość? Płytkarze nie narzekali, że krzywe, albo jakieś inne wady mają? Bo u mnie chyba jednak paradyż wyląduje na ścianach w dwóch łazienkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts