Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Alabastra:)

Recommended Posts

Witam serdecznie. Z tego co czytałam w twoim dzienniku to chyba u każdego coś w trakcie budowy dzieje się nie po jego myśli. Ile razy my mieliśmy ochotę rzucić wszystko w diabły. Ale jak są te dobre dni, gdy wszystko się układa to można podładować akumulatory i heja dalej, tego Wam bardzo życzę.

• Odpowiedzi 496
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trękusku- masz w 100% rację. Teraz coś się ruszyło, więc mogę być przez chwilę happy

Pitu-pitu-Schody będą jak najbardziej zaokrąglone :D Miały być przede wszystkim wygodne, a zabiegowe do takich nie należą, jednak zostałam przekonana, że będzie dobrze :wink: Pożyjemy, zobaczymy. Wiesz najlepiej, że niektóre sprawy budowlane to tzw. fakt dokonany Przynajmniej zostały nieco poszerzone. Bardzo się cieszę, że bierzecie udział w tym maratonie, bo dzięki temu możemy pogadać sobie wirtualnie :D :D :D

Cześć Lilan :D

Wpadłam na inspekcję :wink: i widzę że nie leniuchujecie ( tzn fachowcy :wink: ) i mkniecie z pracami do przodu!

Pogodą się nie przejmuj - jak są dobre ekipy to pogoda im nie straszna ( jak sobie przypomnę w jakiej pogodzie nasi dekarze robili dach to od razu zimno mi się robi brrrrrrrrr ).

Trzymam kciuki za to, żeby dołków nie było zbyt wiele i czekam na ciąg dalszy. :D :D :D

Lilan ty się uśmiechnij kobieto :lol: będzie super..na pocieszenie pooglądaj sobie wnetrza u innych mnie to pociesza..w końcu i my się doczekamy..

co do chudziaka..u mnie jest wylany ale "szef" mówił, że generalnie leją na koniec - u mnie wyjątkowo zrobili od razu ponieważ ekpia marudziła, że im rusztowania będą się bujać - a wysoko :o :wink:

Anitka27-dziękuję :D

Pitu-pitu-uwierz mi, że staram się uśmiechać jak najczęściej się da. W ubiegły poniedziałek niestety nie zdołałam. Przyjeżdżam na budowę po pracy licząc na to, że więźba już skończona, bo pogoda jak w lipcu :-? , a cieśla ma akurat "dzień majstra" i chodzi do tyłu :evil:

Wnętrza owszem oglądam, podglądam i liczę ile to będzie kosztowało :roll: Jeszcze nie mam dachu i okien, a już zrezygnowałam z odkurzacza centralnego i jeszcze paru innych rzeczy. Ciekawe czy tylko u mnie marzenia rozmijają się nieco z realiami porfela?

http://img171.imageshack.us/img171/2757/beztytuuxn2.png

http://dl4.glitter-graphics.net/pub/235/235214qbicv4emvi.gif

przyznam szczerze, ze moje marzenia nijak się mają do rzeczywistości - ale już się z tym pogodziłam.. na etapie projektu i kosztorysu skreśliłam odkurzacz centralny, reku, pompę ciepła i długo by wymieniać..np. piec z kafli..

mimo to wciąż chcę się usmiechać.. warto..budujemy nasz dom :lol:

Pitu-pitu- widzę, że nie jesteśmy osamotnieni w drastycznym obniżaniu kosztów budowy. U nas oprócz odkurzacza centralnego odpadają: rekuperator, klima, pompa ciepła, pos, solary i inne wynalazki, które znacznie podnoszą koszt budowy domu. Kominek prawdopodobnie nie będzie wyposażony w DGP, a podłogówka zagości tylko w łazienkach, wiatrołapie i kuchni.Jedyna rzecz, o którą mam zamiar walczyć do ostatka, to prawdziwy parkiet na parterze :roll:

Reyzel -mamy takie same koty :D Moja bestia zwie się Amigo :D

http://img142.imageshack.us/img142/2953/s5009198ei7.jpg

Witam przyszłam z rewizytą :-).

Widzę, że macie bardzo podobny (do naszego) projekt parteru. Rozmieszczenie pomieszczeń niemal identyczne, różnice są raczej kosmetyczne. Nasz projekt robiliśmy na wzór Szmaragdu z krajobrazów ale wasz widzę, że też ma wszystko to co chciałam w moim. Bardzo mi się podoba :p .

Witaj

Skoro do wyboru pozostaje Siena lub Topaz to ja obstawiam Topaz :wink:

z tymi łatami to jakieś przegięcie :o :evil: przecież to całkiem duże sumy..na nasz mały dach pójdzie ponad 2000 zeta na łaty i kontrlaty.. nie dać się.. Łatwo się pisze nie upadaj na duchu..trzymam mocno zaciśnięte kciukasy :)

ładny ma kolor ta blachodachówka.. mi odradzono bo niby duże straty materiału by były (4 lukarny) a jak to wyjdzie na waszym kopertowym dachu??