trękusek 07.10.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam serdecznie. Z tego co czytałam w twoim dzienniku to chyba u każdego coś w trakcie budowy dzieje się nie po jego myśli. Ile razy my mieliśmy ochotę rzucić wszystko w diabły. Ale jak są te dobre dni, gdy wszystko się układa to można podładować akumulatory i heja dalej, tego Wam bardzo życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 12.10.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 popieram przedmówcę a te 5 minut dla schodów to zdecydowanie za mało..interesująco się zapowiadają..dobrze widzę, że będą zaokrąglone? gonimy Wam po piętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 13.10.2008 04:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Trękusku- masz w 100% rację. Teraz coś się ruszyło, więc mogę być przez chwilę happy Pitu-pitu-Schody będą jak najbardziej zaokrąglone Miały być przede wszystkim wygodne, a zabiegowe do takich nie należą, jednak zostałam przekonana, że będzie dobrze Pożyjemy, zobaczymy. Wiesz najlepiej, że niektóre sprawy budowlane to tzw. fakt dokonany Przynajmniej zostały nieco poszerzone. Bardzo się cieszę, że bierzecie udział w tym maratonie, bo dzięki temu możemy pogadać sobie wirtualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 16.10.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Nieźle pomknęliście do przodu. Czy ostatni schodek ma "przystosowaną" wysokość do wylewki, która będzie w przyszłości? Bo jakoś nie mogę się dopatrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 16.10.2008 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Monis z ostatnim schodkiem jest wszystko OK. Teraz pogoda barowa, więc trochę zwolnimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 17.10.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Monis z ostatnim schodkiem jest wszystko OK. Teraz pogoda barowa, więc trochę zwolnimy to dobrze, że ok ja mam fobię schodową więc tak tylko pytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 19.10.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Pogoda naprawdę barowa..najwyraźniej w całej PL u nas też mokro i ochydnie..musiałam wyciągnąć z czeluści szafy kalosze za to już widać powoli więźbę u Was i balkoniki..miód.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 20.10.2008 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Więźba się jednak robi pomimo pogody Robić się też będzie chudziak. Dlaczego dopiero teraz? Nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 20.10.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Cześć Lilan Wpadłam na inspekcję i widzę że nie leniuchujecie ( tzn fachowcy ) i mkniecie z pracami do przodu! Pogodą się nie przejmuj - jak są dobre ekipy to pogoda im nie straszna ( jak sobie przypomnę w jakiej pogodzie nasi dekarze robili dach to od razu zimno mi się robi brrrrrrrrr ). Trzymam kciuki za to, żeby dołków nie było zbyt wiele i czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 21.10.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Lilan ty się uśmiechnij kobieto będzie super..na pocieszenie pooglądaj sobie wnetrza u innych mnie to pociesza..w końcu i my się doczekamy.. co do chudziaka..u mnie jest wylany ale "szef" mówił, że generalnie leją na koniec - u mnie wyjątkowo zrobili od razu ponieważ ekpia marudziła, że im rusztowania będą się bujać - a wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anitka27 21.10.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam! Bardzo ładny domek budujecie... tak się przyjrzałam i chyba musze stwierdzić że nasz jest za duży a wasz akurat, szkoda że nie wpadłam na ten projekt wczeniej. pozdrawiam i życzę wytrwałości w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 22.10.2008 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Anitka27-dziękuję Pitu-pitu-uwierz mi, że staram się uśmiechać jak najczęściej się da. W ubiegły poniedziałek niestety nie zdołałam. Przyjeżdżam na budowę po pracy licząc na to, że więźba już skończona, bo pogoda jak w lipcu , a cieśla ma akurat "dzień majstra" i chodzi do tyłu Wnętrza owszem oglądam, podglądam i liczę ile to będzie kosztowało Jeszcze nie mam dachu i okien, a już zrezygnowałam z odkurzacza centralnego i jeszcze paru innych rzeczy. Ciekawe czy tylko u mnie marzenia rozmijają się nieco z realiami porfela? http://img171.imageshack.us/img171/2757/beztytuuxn2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 22.10.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 http://dl4.glitter-graphics.net/pub/235/235214qbicv4emvi.gif przyznam szczerze, ze moje marzenia nijak się mają do rzeczywistości - ale już się z tym pogodziłam.. na etapie projektu i kosztorysu skreśliłam odkurzacz centralny, reku, pompę ciepła i długo by wymieniać..np. piec z kafli.. mimo to wciąż chcę się usmiechać.. warto..budujemy nasz dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 22.10.2008 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Pitu-pitu- widzę, że nie jesteśmy osamotnieni w drastycznym obniżaniu kosztów budowy. U nas oprócz odkurzacza centralnego odpadają: rekuperator, klima, pompa ciepła, pos, solary i inne wynalazki, które znacznie podnoszą koszt budowy domu. Kominek prawdopodobnie nie będzie wyposażony w DGP, a podłogówka zagości tylko w łazienkach, wiatrołapie i kuchni.Jedyna rzecz, o którą mam zamiar walczyć do ostatka, to prawdziwy parkiet na parterze Reyzel -mamy takie same koty Moja bestia zwie się Amigo http://img142.imageshack.us/img142/2953/s5009198ei7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 24.10.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Trzymam kciuki za twój domek lipcowa siostro mojego synka Piękny domek, fajnie przemyślany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 24.10.2008 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Malysmon mam nadzieję, że synek zdrowo się chowa. Moja Oliwia właśnie przechodzi grypę żołądkowo-jelitową . Tak to się chyba nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 24.10.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Lilian mi osobiście podoba się klinkier Melanż Siena ale decyzja należy do Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 25.10.2008 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Też wolałabym Sienę, bo wydaje się być bardziej neutralna, ale jest jeszcze małż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 25.10.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Witam przyszłam z rewizytą . Widzę, że macie bardzo podobny (do naszego) projekt parteru. Rozmieszczenie pomieszczeń niemal identyczne, różnice są raczej kosmetyczne. Nasz projekt robiliśmy na wzór Szmaragdu z krajobrazów ale wasz widzę, że też ma wszystko to co chciałam w moim. Bardzo mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 25.10.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Witaj Skoro do wyboru pozostaje Siena lub Topaz to ja obstawiam Topaz z tymi łatami to jakieś przegięcie przecież to całkiem duże sumy..na nasz mały dach pójdzie ponad 2000 zeta na łaty i kontrlaty.. nie dać się.. Łatwo się pisze nie upadaj na duchu..trzymam mocno zaciśnięte kciukasy ładny ma kolor ta blachodachówka.. mi odradzono bo niby duże straty materiału by były (4 lukarny) a jak to wyjdzie na waszym kopertowym dachu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts