Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Alabastra:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 496
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, trafiłam przypadkiem i widzę, że ładny będzie Wasz domek! :) Pisałaś, że były problemy z dostawą cegły, nie wiedziałam, że to jeszcze się zdarza? Ja też trochę czekałam na dachówkę, ale to około tygodnia, jakoś przebolałam. Już doszła i robi się bardzo "domowo". A klinkier na komin też mam Kalahari, tylko N. W sumie przez pomyłkę go dostarczyli, ale pasuje bardziej, niż ten wybrany przeze mnie...

pozdrówka,

Dziękuję za odwiedziny Sure i zapraszam częściej. Nasz problem nie dotyczył tak bardzo cegły, jak płytki klinkierowej (mamy wyprowadzone kominy systemowe, które trzeba okleić tą płytką). Dowiedzieliśmy się, że jest produkowana trzy razy w roku, a że to już końcówka roku, to w marketach tego produktu jak na lekarstwo. Część tej płytki już jest na kominie, więc obiektywnie stwiardzam, że będzie wyglądać ładnie :D

Wpadłam sobie w odwiedziny, przeleciałam po pokojach ,stanęłam przed domem

i opadła mi szczena , domek super a dach jak dla mnie wygląda zjawiskowo ,świetny kolor (sama taki szukam) i ładny wzór :D :D :D

Mam prośbę odnośnie tejże właśnie blachy ,powiedz mi dokładnie jaka to jest blacha (szwedzka , niemiecka )coś bliżej jak dokładnie brzmi pełna nazwa .

Wiem że pisałaś z jakiej firmy ale dla mnie to mało,plis

Witaj Rossa :) Bardzo mi miło, że podoba Ci się domek i dach. Blacha pochodzi z firmy Blach Stal. Jest to produkt niemiecki, model Elita (grafit mat). Jeśli chodzi o solidność tej blachy, to ręczę głową. Naprawdę gruba, solidna blacha. Na jej zakup zdecydowaliśmy się, kiedy zobaczyliśmy ją na dachu u znajomego. :D

No gratuluję. Roboty idą pełną parą, aż miło. Co do robotników to jak ja Was rozumiem. Teraz mam dekarzy, którzy pracują w kratkę i jeszcze na dodatek trzeba pilnować nawet najmniejszego szczegółu. A takie fajne zwierzę jak u Was zamieszkało i u nas - nawet dwa, tylko jedno mam zrobione ze 100 litrowego bojlera to jest bardzo dobrze grzejące. Pozdrawiam