dardurdka 20.01.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Lilan, na pewno to zależy od użytych materiałów i cenników regionalnych ekip, ale nasz dom kosztował trochę mniej i miałam taką samą sytuację, tzn. fundamenty murowane były na wys. 2,5m a w miejscu gdzie piwnica 2,7m; i dodatkowy koszt nawiezienia ogromnej ilości ziemi, dom z resztą też jest dużo większy... ale chyba w naszym przypadku to dużo zaważyły korzystne ceny ekipy murarskiej... Czekam na nowe wieści z budowy, systematycznie zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 28.01.2009 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Cena ekipy jest istotna, ale nie mniej istotna jest cena materiałów. My kupowaliśmy zwyczajne pustaki w najgorszym do kupowania okresie (12 zł/szt.) Ekipa też nie najtańsza, ale nie mogę narzekać na jej pracę, więc robią nasz domek pod klucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 30.01.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Cena ekipy jest istotna, ale nie mniej istotna jest cena materiałów. My kupowaliśmy zwyczajne pustaki w najgorszym do kupowania okresie (12 zł/szt.) Ekipa też nie najtańsza, ale nie mogę narzekać na jej pracę, więc robią nasz domek pod klucz My kupowaliśmy teraz kiedy materiały troszkę staniały ale za pustak 36 grubości z betonu komórkowego wynegocjowaliśmy cene 13,55, tylko że one są chyba troszke dłuższe. A podobno w okresie bumu budowlanego czyli gdzies w marcu ceny znów maja się podnieść ze względu na popyt. No zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 10.02.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Lilan widzę, że koszty stanu surowego macie dużo wyższe od naszych, ale to pewnie też z powodu piwnicy, no i różnica czasu Ale prace idą u Was ładnie do przodu, to niedługo chyba zaczniesz się rozglądać za kafelkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 13.02.2009 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Właściwie to już zaczynam się zastanawiać, co chcę. Na razie czekam cierpliwie na hydraulika- będzie w poniedziałek Nie mogę się doczekać końca tynków, chciałabym, żeby coś się ruszyło na zewnątrz, a środek niech się suszy nawet całe lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 17.02.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Lilan, gratuluję postępów na budowie, aż mimo przeczytać, że u kogoś tak dużo się dzieje Czekam na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 17.02.2009 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Wracam właśnie od Ciebie i widzę, że będziemy zajmować się tym samym na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 18.02.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Tylko szkoda, że tej wiosny wcale nie widać Mam nadzieję, że nie każe na siebie długo czekać ja tak lubię jak się coś dzieje, zwłaszcza na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 19.02.2009 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 No, popatrz ile podobieństw Mój małż mówi, że budowa stała się dla mnie większą obsesją niż muzyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.02.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Lilan, dużo słodkości w dniu tłustego czwartku!!! Smacznego http://widget.slide.com/rdr/1/1/1/W/310000000332ce36/1/233/EpaeWCwc1j_igv2ws8kc94oli8ryd-Cu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 19.02.2009 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Tobie też życzę dużo słodkości i mało dodatkowych centymetrów w biodrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 07.03.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Hej Lilan! Ile u Ciebie się dzieje Gratuluję ukończenia prac na poddaszu!!! Już niedługo chyba planujecie zamieszkać??? U mnie zastój budowlany no może dzisiaj hydraulicy przyjadą Pozdrawiam Cię serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamp 07.03.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Witam moja droga- my nawet nie wbiliśmy łopaty a Ty masz już wylewki Zdecydowanie wróżę Wam pierwszym przeprowadzkę. Zazdroszczę, zazdroszczę i czekam z utęsknieniem na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 08.03.2009 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Bardzo bym chciała żeby było tak, jak piszecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.03.2009 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 [wpis przeniesiony z dziennika budowy] ooo, widze ze prace ruszyły.... zanim my cokolwiek ruszymy, wy juz pewnie ukonczycie swojego Alabasterka. Powodzenia życzę http://forum.muratordom.pl/uzytkownik84011.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 12.03.2009 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Dziękuję ponury63 Natix- latem trochę zwolnimy, bo ekipa, która u nas buduje ma też wykańczać dom pod klucz. Nam się nie spieszy aż tak bardzo, bo finanse topnieją, a oni pewnie będą zajmować się murarką gdzie indziej, do nas wpadając przy deszczowej pogodzie Życzę powodzenia w budowaniu i czekam na Wasz dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.03.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ze względu na paskudną pogodę praca na budowie stanęła w miejscu. Na szczęście są już pierwsze zwiastuny wiosny Sfotografowane dzisiaj w drodze do pracy http://img13.imageshack.us/img13/409/s5001357.jpg Lilan, a może ten bocian coś podrzucił??? Jeśli tak to odwołaj lot do mnie!!! Mnie jeden prezencik jeszcze na długo wystarczy Pozdrawiam i życzę pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 20.03.2009 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Odwołany Wczoraj w pracy ktoś już insynuował podobną historię Pewnie dlatego, że zegar biologiczny tyka Nie mówię nie, ale nowe dziecko w nowym domu, czyli za kretochwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 20.03.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 To tak jak ja... planuję braciszka/siostrzyczkę dla mojej córci dopiero jak się przeprowadzimy (choć oboje z mężem baaardzo naciskają) i pod warunkiem, że kiedy to nastąpi nadal będzie mi się chciało wracać do pieluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 20.03.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Wow Lilan jakie postępy. Bociek zajefajny Wiosna idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts