Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niania elektronicza...

Kulin

Recommended Posts

Witam.

Nie wiem czy inspirujący, ale daje większą swobodę działań w domku, czy w mieszkaniu. Ostatnio kupilśmy jedną na popularnej polskiej stronie z ofertami różnych osób, zestaw niby bezprzewodowy, faktrycznie takowy był, zasięg niby 100 metrów w otwartej przestrzeni i w mieszkaniu "niewiele mniej". Okazało się że jak córeczka spała w sypialni to problem z zasięgiem pojawiał się w łazience, gdzie odległość wynosi zaledwie 8 metrów i są raptem 2-3 ściany. Czy ktoś użytkuje z was takie elektroniczne nianie, może video, może tylko samo audio, jak się sprawdzają. Czy nianie audio usłyszą oddech dziecka ?

Pozdrawiam

Kulin

Kulin,

zupełnie się zgadzam z tym, że niania daje swobodę. Przez pierwsze pół roku życia naszej córki chodziliśmy po domu na palcach a telewizję ogladalismy czytając z ruchu warg aktorów :wink: Następnie kupiliśmy elektroniczną nianię 8) Minęło 6 lat i nadal jej używamy, ponieważ córce nadal zdarza się płakać w nocy lub przebudzić i nas wołać. I będziemy używać nadal w nowym domu, gdzie sypialnie będą na poddaszu.

Nasza niania marki Philips jest starawa, ale nigdy nie było problemu z zasięgiem na terenie domu czy naszego niedużego ogródka. Brakuje mi tylko sygnalizacji świetlnej - np kiedy bierzesz prysznic i nie słyszysz dźwięków z głosnika tylko widzisz zapalajace się diody i wiesz, że cos się dzieje u dziecka.

Aha, w mojej niani nie słychać oddechu - do tego są chyba monitory oddechu :D

Miałem jakiś lepszy model Philipsa. Zasięg w domu i na zewnątrz (nie dalej niż kilka metrów od domu). Sygnalizacyjne diody bardzo dobrze spełniają swą rolę wieczorem albo gdy jest głośno. Dodatkowo włącza się alarm gdy tracimy zasięg bo np: bateria się nam rozładowuje. Urządzenie to miało jeszcze jedną funkcję z której nie korzystaliśmy a mianowicie odbiornik działał też jako nadajnik - więc idąc do pokoju można było coś mówić a dziecko słyszało naszą mowę. Polecam bardzo duża wygoda - można uśpić dziecko w pokoju i iść np do innego pokoju np: na piętrze, coś tam robić a jak się dziecko obudzi to od razu wiemy.