Marcin93B 01.03.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Witam. Własnie zaczynam remont starego domu "kostki". Dom został wybudowany na przełomie lat 70 i 80. Chciałbym ten dom ocieplic styropianem i tutaj zaczyna się mój prolblem, ponieważ jedni mówią abym dał styropian o grubości 6-8 cm, a inni, że minimum 10 cm. Dodam tylko, że mur ma grubośc 40 cm. Pozdrawiam i proszę o radę na ten temat. [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 01.03.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Z jakiego materiału wykonana ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sel 01.03.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Tutaj http://www.styropiany.pl/index.cgi?oper=1&kod=kalkulator mniej więcej można zobaczyć przenikalność ścian z wybranych produktów i odp grubości styropianów. Wynik w granicach o.29 to to czego powinno się oczekiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin93B 02.03.2008 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 ściany są wykonane z cegły pełnej i pustaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin93B 02.03.2008 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 zapomniałem jeszcze, ze do tego jest szczelina powietrzna, ale nie mam pojęcia jakiej szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 02.03.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 zapomniałem jeszcze, ze do tego jest szczelina powietrzna, ale nie mam pojęcia jakiej szerokości Tak myślałem.. Myślę, że należy wykonać, analizę cieplno-wilgotnościową tych ścian. Wtedy poda się czym i jakiej grubości ocieplić, a także dobierze się wyprawę elewacyjną. Dopiero wtedy będzie można przystąpić do ocieplenia. W takich przypadkach łatwo wpaść w pułapkę kondensacji pary wodnej w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin93B 03.03.2008 04:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Wielkie dzięki za porady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts