Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRES CHIŃSKI - GEO TONALE Z CERMAGU

as24

Recommended Posts

Czy ktoś ma juz jakieś doświadczenia z chińskim gresem GEO TONALE 60x60 sprzedawanym w Cermagu za 79zł/1m2 ???

Cena atrakcyjna, wygląd bardzo się nam podoba i tak naprawdę gdybysmy nie wiedzieli że to Chiny to myslelibyśmy, że to wyrób włoski.

Podejrzanie bardzo zachwalane przez pracowników Cermagu.

Witam

Też jak byłem bardzo zachwalali ten gres. Jedna z pracownic mówiła że u niej leży poler 5 lat i nic się z nim nie dzieje.

Tak na marginesie te jasne kolory w polerze są bardzo ładne i zaryzykuję stwierdzenie że ciężko znaleźc polsi gres równie ładny. O cenie nie wspomnę.

Pytanie jak faktycznie z jakością tego towaru.

pozdrawiam

• 2 months później...
  • 1 year później...

Witam,

odświerzam temat, gdyż płytki Tonale nadal są w sprzedaży - obecnie 75zł/mkw i poważnie myślę nad ich zakupem.

Czy ktoś już może się wypowiedzieć na temat jakości tych płytek i tego jak się sprawdzają w codziennym użytkowaniu?

Pozdrawiam.

• 1 month później...
Witajcie. Ja właśnie zakupiłam do swojego domu płytki tonale. Są przepiekne. Sprzedawcy jakoś szczególnie ich nie zachwalali, ale ja się w nich zakochałam. Tez delikatny wzór ma przypominać piasek na plaży formowany przypływami fal morza/oceanu. Kupiliśmy ich 65 m.kw. do salonu, holu, wiatrołapu i kuchni. Całość ma podkreślać otwarty charakter domu. Mam zamiar kłaść je normalnie: kwadrat w kwadrat. Dotychczas w mieszkaniu też miałam gres polerowany, też chińszczyzna i nie narzekam jeśli chodzi o użytkowanie. Może trochę uciążliwe w przypadku posiadania dużego psa ... Nie sądzicie, że te płytki nie powinny być kładzione w karo..? Trochę mnie zaniepokoił artykuł, do którego link został wcześniej umieszczony ...

• 3 weeks później...
Właśnie położyliśmy 40 m2 gresu polerowanego Tonale .Mogę śmiało polecić"chińszczyznę".Nie mogę już czytać o prawdopodobnej szkodliwości tego wyrobu.Kafelkarz był zdumiony,że gres który kładzie jest tak dobrej jakości.Krawędzie były idealnie równe,grubość płytek jednakowa.Po położeniu wygląda rewelacyjnie,no i ta cena.Dodam ,że w łazience układamy Tubądzin Colour i gołym okiem widać jakie są potwornie krzywe,nie trzeba być fachowcem ,aby zauważyć.Na podsumowanie tematu:chińskie nie znaczy gorsze,w Polsce to dopiero fuszerka.

Witajcie. Ja właśnie zakupiłam do swojego domu płytki tonale. Są przepiekne. Sprzedawcy jakoś szczególnie ich nie zachwalali, ale ja się w nich zakochałam. Tez delikatny wzór ma przypominać piasek na plaży formowany przypływami fal morza/oceanu. Kupiliśmy ich 65 m.kw. do salonu, holu, wiatrołapu i kuchni. Całość ma podkreślać otwarty charakter domu. Mam zamiar kłaść je normalnie: kwadrat w kwadrat. Dotychczas w mieszkaniu też miałam gres polerowany, też chińszczyzna i nie narzekam jeśli chodzi o użytkowanie. Może trochę uciążliwe w przypadku posiadania dużego psa ... Nie sądzicie, że te płytki nie powinny być kładzione w karo..? Trochę mnie zaniepokoił artykuł, do którego link został wcześniej umieszczony ...

Nie, to kwestia upodobań. Rób tak, żebyś była zadowolona :wink:

Witam

A ja podpowiem Wam od strony sprzedawcy...

Od momentu nagłośnienia przez media co do ich szkodliwości zostały nałożone bardzo rygorystyczne przepisy co do towaru sprowadzanego z Chin. Producenci są zobligowani do wykonania szeregu różnych badań w tym kierunku.

Tzn: brak konkretnych badań= niemożliwość importu do nas.

Moim zdaniem jest to nagonka medialna bo wiadomo, że chińskie wyroby zwyczajnie zagrażają naszemu rynkowi (niskie ceny !). I jeszcze jedno ogromna masa światowych Fabryk robi niektóre serie płytek w Chinach i nawet o tym nie wiemy (znam osobiście przypadek włoskiej Fabryki która wysyła nawet do Chin swoje kartony ze swoim logo tam pakują już we włoskie opakowania i transport jedzie do włoch a my zamawiamy takie płytki które jadą sobie "myślimy" że z Włoch. Płytki kosztuję po 350 zł/m2 gdzie w Chinach mają za 1/2 lub 1/3 ceny).

Ps. Ja osobiście do siebie do domku też planuję zakup chińskiej płytki do salonu,kuchni i jadalni bo nie mam zamiaru przepłacać a w dodatku są piękne...

Swoją drogą na raka można zachorować od wielu innych rzeczy: jedzenie, plastik, azbest itp, itd :)

• 1 year później...

Witam!

Jestem pracownikiem hurtowni ceramicznej i mamy w swojej ofercie bardzo wiele dostawców. m.in. cermag.

tonale są faktycznie bardzo ładne. jakość tego produktu jest bardzo zadowalająca. Płytka jest już fabrycznie impregnowana i nawoskowana. od 2 lat jeszcze nikt nie zareklamował tego wyrobu wiec uważam że jest godny polecenia. cena jest bardzo atrakcyjna jeśli chodzi o ten segment płytek.

pozdrawiam

paweł