Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sedes dla facetów.

NJerzy

Recommended Posts

Na pewno korzystniejsze dla panów są większe, bardziej wydłużone muszle. Te za malutkie i dla pań nie sa wygodne, zwłaszcza tych o nieco bardziej okazałych kształtach. Natomiast - nie jestem co prawda facetem, ale jakoś nie potrafie sobie wyobrazić :oops: , żeby siusianie przez panów na siedząco było jakieś bardziej higieniczne. Myślę nawet (może się mylę), że jakby trudniejsze do kontroli. :oops: :oops: :oops:

"Tradycyjna" męska pozycja wcale nie musi skutkować osiusianiem całego pomieszczenia - wystarczy się nie rozglądać ! :lol:

albo na koniec użyć papieru toaletowego :D

Gdzie kupić takową muszlę która może być wygodnie (i higienicznie) użytkowana przez mężczyznę?

Musiała by być taka gadajaca "proszę wytrzeć, bo nakapałeś siusiu ;) "

hm, nie rozumię jak można nakapać :-? :wink: :wink: :wink: , no chyba że się ma parkinsona :lol: :lol: :lol: (przepraszam nie złośliwe dla chorych). Widziałem czasami kibelki po damach :o :o :o :o szok,

więc to nie kwestia sprzętu a umiejętności korzystania no i kultury :D :D :D :D

Widzę że nie dość jasno wyjaśniłem o co mi chodzi (a nie o sikanie bo do tego wystarczy dowolna muszla) a o "grubszą robotę" na siedząco, więc posłużę się fotką:

http://www.dasklo.net/plueschfabrik.jpg

Deska jest "damska" czyli krótka, okrągła, a muszla prawie taka jakiej szukam - wydłużona do przodu (mogłaby być jeszcze dłuższa).

Na razie to się dowiedziałem że w amerykańskich więzieniach :-( sedesy są "męskie" - wąskie i długie.

A może sprawdziłaby się deska w kształcie podkowy? Podobna do tych przy bidetach?

Będąc na lotnisku we Frankfurcie widziałem sedes z deską samoczyszczącą. Nie podnosiło się jej tylko po zakończeniu czynności przy zawiasach był jakiś automat, który obracając deskę czyścił ją i ezynfekował. U nas jeszcze tego nie widziiałem.

Widzę że nie dość jasno wyjaśniłem o co mi chodzi (a nie o sikanie bo do tego wystarczy dowolna muszla) a o "grubszą robotę" na siedząco, więc posłużę się fotką:

http://www.dasklo.net/plueschfabrik.jpg

Deska jest "damska" czyli krótka, okrągła, a muszla prawie taka jakiej szukam - wydłużona do przodu (mogłaby być jeszcze dłuższa).

Na razie to się dowiedziałem że w amerykańskich więzieniach :-( sedesy są "męskie" - wąskie i długie.

A tak na poważnie to na Twoim miejscu weszłabym np. na stronę Koła i pooglądała rysunki techniczne kibelków. Jedne są krótkie inne dłuższe i wybrałabym jak najdłuższy.