Berolina 04.03.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Na pewno korzystniejsze dla panów są większe, bardziej wydłużone muszle. Te za malutkie i dla pań nie sa wygodne, zwłaszcza tych o nieco bardziej okazałych kształtach. Natomiast - nie jestem co prawda facetem, ale jakoś nie potrafie sobie wyobrazić , żeby siusianie przez panów na siedząco było jakieś bardziej higieniczne. Myślę nawet (może się mylę), że jakby trudniejsze do kontroli. "Tradycyjna" męska pozycja wcale nie musi skutkować osiusianiem całego pomieszczenia - wystarczy się nie rozglądać ! albo na koniec użyć papieru toaletowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 04.03.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Gdzie kupić takową muszlę która może być wygodnie (i higienicznie) użytkowana przez mężczyznę? Musiała by być taka gadajaca "proszę wytrzeć, bo nakapałeś siusiu " hm, nie rozumię jak można nakapać , no chyba że się ma parkinsona (przepraszam nie złośliwe dla chorych). Widziałem czasami kibelki po damach szok, więc to nie kwestia sprzętu a umiejętności korzystania no i kultury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 05.03.2008 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Widzę że nie dość jasno wyjaśniłem o co mi chodzi (a nie o sikanie bo do tego wystarczy dowolna muszla) a o "grubszą robotę" na siedząco, więc posłużę się fotką: http://www.dasklo.net/plueschfabrik.jpg Deska jest "damska" czyli krótka, okrągła, a muszla prawie taka jakiej szukam - wydłużona do przodu (mogłaby być jeszcze dłuższa). Na razie to się dowiedziałem że w amerykańskich więzieniach sedesy są "męskie" - wąskie i długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.03.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A może sprawdziłaby się deska w kształcie podkowy? Podobna do tych przy bidetach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 05.03.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A może sprawdziłaby się deska w kształcie podkowy? Podobna do tych przy bidetach? Będąc na lotnisku we Frankfurcie widziałem sedes z deską samoczyszczącą. Nie podnosiło się jej tylko po zakończeniu czynności przy zawiasach był jakiś automat, który obracając deskę czyścił ją i ezynfekował. U nas jeszcze tego nie widziiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.03.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Widziałam takie w Paryżu w toaletach publicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 06.03.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Widzę że nie dość jasno wyjaśniłem o co mi chodzi (a nie o sikanie bo do tego wystarczy dowolna muszla) a o "grubszą robotę" na siedząco, więc posłużę się fotką: http://www.dasklo.net/plueschfabrik.jpg Deska jest "damska" czyli krótka, okrągła, a muszla prawie taka jakiej szukam - wydłużona do przodu (mogłaby być jeszcze dłuższa). Na razie to się dowiedziałem że w amerykańskich więzieniach sedesy są "męskie" - wąskie i długie. A tak na poważnie to na Twoim miejscu weszłabym np. na stronę Koła i pooglądała rysunki techniczne kibelków. Jedne są krótkie inne dłuższe i wybrałabym jak najdłuższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts