Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka buda dla mojej Adeli?

oorbus

Recommended Posts

Hej,

chcemy na sezon wiosennoletniowczesnojesienny zakupić naszej Adeli ( dla niewtajemniczonych- pseudolabrador bez prawa jazdy :lol: ) budę, coby miała w ogrodzie gdzie się schronić a może spać.

pytanie: jakiej wielkości powinna być owa willa, i czy znacie/polecacie jakiś producentów.

znalazłem coś takiego:

http://www.allegro.pl/item316945889_buda_dla_psa_xl_budy_plaski_dach_caly_kraj.html

acha, i czy taka "wyprowadzka" z domu się w ogóle uda.( latem i tak większość czasu spędza na zewnątrz)

pozdrawiam

oorbus,

Buda ktora znalazles na allegro na pewno bedzie ok, ale tylko na miesiace letnie. Na pewno nie nadaje sie na zime. Nie jest niestety ocieplona.

Wybierajac rozmiar budy, nie przewymiaruj. Psy generalnienie nie lubia za duzych bud czy klatek. Ma byc przytulnie ;), ale oczywiscie nie ciasno.

JoShi,

Pieknie wyszla Wam tam buda. Nie tylko ocieplona, ale rowniez z przedsionkiem chroniacym od wiatru. Doprawdy super!

buda musi być ocieplona, dobrze jeśli ma podnoszony dach (wygodnie wysprzątać), musi mieć przedsionek żeby wiatr po niej nie hulał...i tyle :D

taką właśnie zmontujemy własnymi ręcami już niebawem z pozostałego po budowie drewna :wink: :D

Zapytaj najpierw Adelę, czy będzie miała ochotę spędzac czas na dworze.

Ja planowałam, że moja Berta będzie mieszkała w budzie, dopóki jej nie poznałam. Po godzinie znajomości wiedziałam, że to byłoby dla niej straszne nieszczęście. Jeżeli Adela jest cały czas przy Was, może nie być zadowolona.

(Latem pewnie Wy też jesteście często na zewnątrz).