Maciekkkkkkkkkkkk 02.03.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 WitamZnalazłem ciekawą działke, która chciałbym kupić jednak mam problem z ustaleniem właściciela działki, sąsiedzi niestety ale nie znają danych osobowych właściciela. Mam jedynie nr działki i ulice co musze teraz zrobić żeby ustalić dane osobowe właściciela tej działki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.03.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Moze gdybys mial znajomosci w Urzedzie Miasta, podaliby Ci numer ksiegi wieczystej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.03.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Wypis z KW (ale tam tylko imię i nazwisko) jest jawny. Muisz mieć KW niestetyRejest gruntów nie jest jawny jeśli chcesz dane osobowe. jeśli nie - możesz dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 02.03.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 skąd jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 02.03.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 skąd jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 02.03.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Ja ostatnio musiałem ustalić namiary na współwłaścicieli naszej drogi dojazdowej. W tym celu udałem się do Urzędu Miasta do działu ewidencji gruntów, wypisałem odpowiedni świstek, zapłaciłem 12 złociszy i uzyskałem potrzebną mi informację od urzędnika, ale ustnie Po prostu podyktował mi nazwiska i adresy pozostałych właścicieli, co nie omieszkałem skrzętnie zanotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.03.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 ładnie chronią dane...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 02.03.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 No w końcu ustnie, poza tym w jaki inny sposób mógłbym się dowiedzieć o współwłaścicielach drogi? We wniosku musiałem zaznaczyć, kto ja jestem i po co mi te dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 02.03.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Numer kw jest jawny. Np w powiecie wrocławskim wchodzisz na wrosip i normalnie bez logowania masz podany nr, powierzchnie i kw dla działki.Składasz w księgach wieczystych że chcesz zrobić badanie księgi nr ... dla działki a cel podajesz kupno to kosztuje -chyba 50 zł.Ja czasem podaje właściciela działki jak ktoś mówi że chce kupić i pilnie poszukuje to co za różnica czy sprawdzi to w KW czy ja mu powiem - taki bezsensu przepis - juz lepiej żeby KW były nie jawne bo każdy może sobie zamówić i poogladać ile sąssiad ma zadłużenia hipotecznego, czy się toczą jakieś sprawy komornicze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciekkkkkkkkkkkk 02.03.2008 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 skąd jesteś? Dąbrowa górnicza Czyli najlepiej udać sie do ewidencji gruntów i tam zapytać. A co z takimi wnioskami jak o udostępnienie danych osobowych lub wypis z rejestru gruntów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.03.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 skąd jesteś? Dąbrowa górnicza Czyli najlepiej udać sie do ewidencji gruntów i tam zapytać. A co z takimi wnioskami jak o udostępnienie danych osobowych lub wypis z rejestru gruntów jak uzasadnisz - dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciekkkkkkkkkkkk 03.03.2008 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 skąd jesteś? Dąbrowa górnicza Czyli najlepiej udać sie do ewidencji gruntów i tam zapytać. A co z takimi wnioskami jak o udostępnienie danych osobowych lub wypis z rejestru gruntów jak uzasadnisz - dostaniesz W takim razie jak uzasadnić ten wniosek ?? A może ktoś ma jakieś inne pomysły z góry dziekuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 03.03.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 wystarczy udać się do wydziału geodezji, wypełnić wniosek o wydanie wypisu z ewidencji gruntów, a w wyjaśnieniu można podać że potrzebny jest Ci np. do wystąpienia o warunki zabudowy i musisz go dostarczyć do wydziału architektury . W wypisie będziesz miał wszystkich właścicieli działki i ich adresy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ROBSON. 11.02.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 pojedż do Powiatowego Ośrodka Geodezyjno Kartograficznego mając numer działki i obręb zapłacisz 12zł. za wypis na ktorym bedziesz miał dokładna powierzchnie działki imie i nazwisko wlasciciela jego adres i numer KW mając już KW mozesz isc do sadu i sprawdzic bezplatnie w komputerze czy nie ma zadłużen, hipotek i innych wpisów naprzykład egzekucyjnych.. majac imie i nazwisko oraz adres wlasciciela to już numer telefonu chyba sobie poradzisz z załatwieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walas888 07.04.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 numer dzialki , powierzchnie itp znajdziesz na http://www.geoportal.gov.pl w dziele mapa swietna strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_tomski_ 09.09.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 A co w przypadku gdy w serwisie numerów ksiąg wieczystych winieje informacja o tym że dana działka nie posiada Księgi wieczystej?? Jest wtedy jakakolwiek szansa sprawdzić kto jest właścicielem działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts