Havena 02.03.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam serdecznie! Wszedzie widze osoby starajace sie przyblizyc do sasiada, a my chcemy do drogi... Na terenie gminy obowiazuje odleglosc 6m od drogi gminnej. Mamy narozna dzialke graniczaca z jednej strony z droga dojazdowa do 2 domow (docelowo do pieciu). I wlasnie do tej drogi chcemy sie 'przytulic'. A dokladnie: postawic dom w odleglosci 3.5m od granicy dzialki. Na razie czekamy na decyzje o warunkach zabudowy - we wniosku opisalismy cala sytuacje (narozna dzialka ma 17.6m szerokosci, wiec wg nas 'podpada' pod definicje waskiej). Moze ktos juz przerabial taki problem? Z projektu nie chcemy rezygnowac, bo dla nas jest prawie idealny, a szukalismy go prawie 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.03.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Jeśli obowiązująca linia zabudowy na to pozwoli to będzie można się przytulić. Jeśli nie ... no cóż. w WZ będzie wszystko napisane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 02.03.2008 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Jeśli obowiązująca linia zabudowy na to pozwoli to będzie można się przytulić. Hmm, nasz dom bedzie pierwszy po tej stronie drogi. Jest nadzieja? Jeśli nie ... no cóż. w WZ będzie wszystko napisane... Nie moge sie doczekac tych warunkow, a dopiero minely 2tyg. od zlozenia wniosku Rozumiem, ze w razie nieprzychylnej decyzji mozna sie odwolac? Tylko gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.03.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Jeśli jest pierwszy to może sie uda :) A jeśli linia jest przewidziana na ten obszar.. A samochód się Wam zmieści na podjeździe ? :) Ja zrobiłam na wszelki wypadek 6 m Odwoływac sie zawsze można - najpierw od decyzji gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaoli 04.03.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Nie pamiętam w jakim poście to pisałam ale było to omawiane. Ja mam w planie zagospodarowania przestrzennego odległość od granicy(od drogi gminnej) nakazaną na 5,5.Ze względu na to że mam działkę szerokości tylko 12,64m napisałam pismo do gminy o pozwolenie na zbliżenie się do granicy (czyli drogi) na 4m.I dostałam zgodę.Wiec proponuję napisać takie pisemko do Gminy i czekać na odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts