Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OLIWKA_domek na Chmielnej - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 199
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Masz śliczne kafelki w kuchni na podłodze i ścianei. Czy możesz zdradzić co to za płytki???I jeśli można też to ceny

Pozdrawiam

Dorota

Dziekuję, powiem nieskromnie, że też mi się podobają :)

ściana to Paradyż Travena Beige - około 100 za metr

podloga Baldecor Caliza Marfil - 60 zł za metr.

Ta podłoga jest naprawdę niezła -ma taka powierzchnię, że nie widać na nich żadnych plam. Początkwo mysliliśmy o gresie polerowanym, ale wtedy chyba musiałabym się z wolnić z pracy i bez przerwy myc podłogę :)

Anetko nigdzie nie mogę znaleźć tych płytek. Nikt nie potrafi mi powiedzieć co to jest. Może pomyliłaś się w nazwie????NA necie też nie ma...............A naprawdę zależy mi, bo jak niie znajde to zwolnie się z pracy i kupie sobie gres polerowany.Hihihi

Niby dom wybudowany a czasu jak nie było tak nie ma :)

Stąd moje rzadkie wizyty na forum.

TomkuC73

dziekuję za pochwałę :)

schody są z merabu, w rzeczywistości też są ładne :) Ale merbau to dosyć ciemne drewno i widać na nim każdą ryskę i każdy paproszek :) Nie wiem, czy gdybym teraz miała dezydować, czy nie zrobiłabym jaśniejszych schodów, np. dębowych. Chociaż pewnie nie, bo lubię to drewno :)

• 1 month później...

Cześć,

dawno nie zaglądałaś na formum oliwkowe (tu powinienem pogrozić palcem :lol: ) więc sobie pozwoliłem zerknąć do dziennika.

Zaczynaliśmy prawie równocześnie, my jeszcze się wykańczamy a Ty z rodzinką już od wakacji mieszkacie. Tu muszę powiedzieć szacunek, chylę czoła, takie tempo i organizacja że tylko pozazdrościć i oczywiście gratuluję przeprowadzki do wymarzonego domu.

Ponieważ sezon grzewczy się już rozpoczął jak znajdziesz chwilę wolnego czasu napisz jak sprawdza się pompa ciepła w Oliwce. My na naszą czekamy do połowy listopada, na razie podgrzewamy chłopakom domek wkładem kominkowym.

Pozdrawiam - Daniel

Przepraszam, przepraszam, przepraszam ..... :)

Pompa, cudna rzecz, zero obsługi, woda cieplutka, w domku cieplutko, chyba nawet zbyt ciepło... - mamy przeważnie 23-24 stopnie (nie potrafię ustawić odpowiedniej wartości krzywej grzewczej, pewnie dlatego, że nie mamy czunika temp. w domu tylko na zewnątrz i pompa reaguje tylko na zmianę temp. na dworze). Sprawdziłam zużycie prądu za miesiąc październik - koszt to około 450 zł wg. stawki budowlanej (w domu wszysto jest na prąd + rekuperator + akwarium).

• 2 weeks później...

Cześć,

akwarium powiadasz.....duże?

U nas był plan na 350 L, chciałem nawet zrobić odpływ wody żeby przy podmianach się nie męczyć, ale żonka nie chciała. Narazie nasze bocje czekają na przeprowadzkę w dwóch akwariach u cioci przez płot z naszą Oliwką (już rok u niej mieszkają... :) ) .

Akwarium masz na parterze czy poddaszu? Pytam bo był kiedyś wątek o wzmacnianiu stropu itp. przy planach postawienia na poddaszu dużego zbiornika. U nas będzie jednak na parterze, chociaż Aga coś zaczyna mówić że jeszcze 120 L postawimy na poddaszu :o

Pozdrawiam - Daniel (czym bliżej końca tym bardziej zmęczony tym całym budowaniem)

U nas był plan na 350 L, chciałem nawet zrobić odpływ wody żeby przy podmianach się nie męczyć, ale żonka nie chciała. Narazie nasze bocje czekają na przeprowadzkę w dwóch akwariach u cioci przez płot z naszą Oliwką (już rok u niej mieszkają... :) )

i żałuj że nie przekonałeś żonki :) U siebie wzmocniłem podłogę (dodatkowa ława), wyprowadzona woda i kanaliza, a teraz podmiana wody to czysta przyjemność :) Szkoda że tylko nadal stare i w sumie małe 200l stoi w salonie... ale na wiosnę będzie nowe o długości 150-180cm :D

TMK - to jak już będziesz miał to akwarium duże, to się zjawimy obejrzeć i wypić winko, które przynieśliście ( a swoją drogą cytrynówka dla Was jest gotowa :) )

Gosia! Z całym szacunkiem, czy przez pół roku nie chcesz nas odwiedzić? :o :evil: Zapraszamy i to w najbliższym czasie :) i w razie czego uciekamy do swoich komentarzy, aby tu nie śmiecić :roll:

TMK - to jak już będziesz miał to akwarium duże, to się zjawimy obejrzeć i wypić winko, które przynieśliście ( a swoją drogą cytrynówka dla Was jest gotowa :) )

Gosia! Z całym szacunkiem, czy przez pół roku nie chcesz nas odwiedzić? :o :evil: Zapraszamy i to w najbliższym czasie :) i w razie czego uciekamy do swoich komentarzy, aby tu nie śmiecić :roll:

Upsssssss :o nie zauważyłam, że nie jesteśmy w twoich komentarzach :wink: idę do Cię :lol:

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Ci szczerze:

Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę.

Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni.

Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei.

By spełniło się choć jedno z twoich marzeń.

Dużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń!

http://lh4.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/S1IAMZB0DsI/AAAAAAAAAbE/xxrfcFlLIg0/3955.jpg

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

• 2 months później...