aniahubi 03.09.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Witaj Anetko, Przykro czytać o spartolonych drzwiach i ścianach nie do końca takich jakie chciałaś Ale mimo to mam nadzieję, że te wszystkie rzeczy nie przeslonią ci radości z mieszkania we własnym domku Czy dookoła domu macie wykończone - kostka, ogrodzenie, ogródek? Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 04.09.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Masz śliczne kafelki w kuchni na podłodze i ścianei. Czy możesz zdradzić co to za płytki???I jeśli można też to ceny Pozdrawiam Dorota Dziekuję, powiem nieskromnie, że też mi się podobają ściana to Paradyż Travena Beige - około 100 za metr podloga Baldecor Caliza Marfil - 60 zł za metr. Ta podłoga jest naprawdę niezła -ma taka powierzchnię, że nie widać na nich żadnych plam. Początkwo mysliliśmy o gresie polerowanym, ale wtedy chyba musiałabym się z wolnić z pracy i bez przerwy myc podłogę Anetko nigdzie nie mogę znaleźć tych płytek. Nikt nie potrafi mi powiedzieć co to jest. Może pomyliłaś się w nazwie????NA necie też nie ma...............A naprawdę zależy mi, bo jak niie znajde to zwolnie się z pracy i kupie sobie gres polerowany.Hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 04.09.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 przepraszam ze sie wtrace oto link do kolekcji Travena Paradyz http://www.paradyz.com/Collection/bathroom/travena-mogano-trovan Aneta jak sie mieszka ? jakie wrazenia ? napisz co prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 04.09.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 dorusiu,to ja też się wtrącę i pomogę. Ta firma od podłogi to BALDOCER http://www.baldocer.com/ Tam wybierasz porcelain i potem series: caliza. Chyba nie musisz zwalniać się z pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 07.09.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 nabyłam kolejny numer "domu z konceptem" i zaczęłam oczwiście od "Kroniki budowy" fajnie się czyta, choć jak już pisałam wcześniej, nie ma tego dreszczyku, skoro już i tak wiem co będzie dalej fajne jest to, że podajesz koszty poszczególnych etapów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 08.09.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 dorusiu,to ja też się wtrącę i pomogę. Ta firma od podłogi to BALDOCER http://www.baldocer.com/ Tam wybierasz porcelain i potem series: caliza. Chyba nie musisz zwalniać się z pracy Dziękuję bardzo Aniu, teraz będę szukać w sklepach.............................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 15.09.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Anetka S Super domek. A schody to nie wiem jak w realu ale na zdjęciach to rewelacja. Anetka możesz powiedzieć z jakiego drzewa były robione? i wogóle jak się sprawują? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 17.09.2009 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Niby dom wybudowany a czasu jak nie było tak nie ma Stąd moje rzadkie wizyty na forum. TomkuC73 dziekuję za pochwałę schody są z merabu, w rzeczywistości też są ładne Ale merbau to dosyć ciemne drewno i widać na nim każdą ryskę i każdy paproszek Nie wiem, czy gdybym teraz miała dezydować, czy nie zrobiłabym jaśniejszych schodów, np. dębowych. Chociaż pewnie nie, bo lubię to drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 05.11.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Cześć, dawno nie zaglądałaś na formum oliwkowe (tu powinienem pogrozić palcem ) więc sobie pozwoliłem zerknąć do dziennika. Zaczynaliśmy prawie równocześnie, my jeszcze się wykańczamy a Ty z rodzinką już od wakacji mieszkacie. Tu muszę powiedzieć szacunek, chylę czoła, takie tempo i organizacja że tylko pozazdrościć i oczywiście gratuluję przeprowadzki do wymarzonego domu. Ponieważ sezon grzewczy się już rozpoczął jak znajdziesz chwilę wolnego czasu napisz jak sprawdza się pompa ciepła w Oliwce. My na naszą czekamy do połowy listopada, na razie podgrzewamy chłopakom domek wkładem kominkowym. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 06.11.2009 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Przepraszam, przepraszam, przepraszam ..... Pompa, cudna rzecz, zero obsługi, woda cieplutka, w domku cieplutko, chyba nawet zbyt ciepło... - mamy przeważnie 23-24 stopnie (nie potrafię ustawić odpowiedniej wartości krzywej grzewczej, pewnie dlatego, że nie mamy czunika temp. w domu tylko na zewnątrz i pompa reaguje tylko na zmianę temp. na dworze). Sprawdziłam zużycie prądu za miesiąc październik - koszt to około 450 zł wg. stawki budowlanej (w domu wszysto jest na prąd + rekuperator + akwarium). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 18.11.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Cześć, akwarium powiadasz.....duże? U nas był plan na 350 L, chciałem nawet zrobić odpływ wody żeby przy podmianach się nie męczyć, ale żonka nie chciała. Narazie nasze bocje czekają na przeprowadzkę w dwóch akwariach u cioci przez płot z naszą Oliwką (już rok u niej mieszkają... ) . Akwarium masz na parterze czy poddaszu? Pytam bo był kiedyś wątek o wzmacnianiu stropu itp. przy planach postawienia na poddaszu dużego zbiornika. U nas będzie jednak na parterze, chociaż Aga coś zaczyna mówić że jeszcze 120 L postawimy na poddaszu Pozdrawiam - Daniel (czym bliżej końca tym bardziej zmęczony tym całym budowaniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.11.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 U nas był plan na 350 L, chciałem nawet zrobić odpływ wody żeby przy podmianach się nie męczyć, ale żonka nie chciała. Narazie nasze bocje czekają na przeprowadzkę w dwóch akwariach u cioci przez płot z naszą Oliwką (już rok u niej mieszkają... ) i żałuj że nie przekonałeś żonki U siebie wzmocniłem podłogę (dodatkowa ława), wyprowadzona woda i kanaliza, a teraz podmiana wody to czysta przyjemność Szkoda że tylko nadal stare i w sumie małe 200l stoi w salonie... ale na wiosnę będzie nowe o długości 150-180cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.11.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 TMK - to jak już będziesz miał to akwarium duże, to się zjawimy obejrzeć i wypić winko, które przynieśliście ( a swoją drogą cytrynówka dla Was jest gotowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.11.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 TMK - to jak już będziesz miał to akwarium duże, to się zjawimy obejrzeć i wypić winko, które przynieśliście ( a swoją drogą cytrynówka dla Was jest gotowa ) Gosia! Z całym szacunkiem, czy przez pół roku nie chcesz nas odwiedzić? Zapraszamy i to w najbliższym czasie i w razie czego uciekamy do swoich komentarzy, aby tu nie śmiecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.11.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 TMK - to jak już będziesz miał to akwarium duże, to się zjawimy obejrzeć i wypić winko, które przynieśliście ( a swoją drogą cytrynówka dla Was jest gotowa ) Gosia! Z całym szacunkiem, czy przez pół roku nie chcesz nas odwiedzić? Zapraszamy i to w najbliższym czasie i w razie czego uciekamy do swoich komentarzy, aby tu nie śmiecić Upsssssss nie zauważyłam, że nie jesteśmy w twoich komentarzach idę do Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michu2233 28.11.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Hej, chciałbym Ciebie spytać, jaki masz kolor dachówki Bogen Innovo? Czy jest to może miedziana angoba szlachetna? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 21.12.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Pogodnych, spokojnych, radosnych i niezapomnianych Świąt Wam życzę.http://www.dom.tim.net.pl/galleries/DZIECI/weso%B3ych%20%B6wi%B1t.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 22.12.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Ci szczerze: Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę. Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni. Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei. By spełniło się choć jedno z twoich marzeń. Dużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń! http://lh4.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/S1IAMZB0DsI/AAAAAAAAAbE/xxrfcFlLIg0/3955.jpg :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 23.12.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 http://img69.imageshack.us/img69/206/kartka5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 22.03.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam, moze przeoczylam, ale co to za drzwi wewnetrzne? Bardzo mi sie podobaja. Jak sie mieszka w nowym domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts