godin 19.05.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Głowa do góry, będzie dobrze W temacie wody i prądu to może warto na ten krótki czas pożyczyć od sąsiadów albo agregacik i zbiornik na wodę...na pocieszenie Ci powiem, że ja do dnia dzisiejszego nie mam ani wody ani prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 19.05.2008 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Jeśli inaczej się nie da, to tak zrobię. Chociaż z prądem nie jest najgorzej, bo zostało jeszcze tylko założenie licznika przez panów z pogotowia energetycznego, natomiast na wykonanie przyłącza wody mam czekać trzy tygodnie (nie ma wczesniejszych terminów), ale jutro będę błagać pana o przyspieszenie Najgorzej jest z kredytem, dopiero jutro składamy dokumenty..... a czeka się do 4 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 24.05.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Prąd, woda w tak krótkim czasie? W takim tempie to Wy wybudujecie cały dom chyba w miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 25.05.2008 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 No i tu mamy problem, bo w dalszym ciągu nie mam ekipy....W poniedziałek wszystko się okaże.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 11.06.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 od 7:30 do 9:00 czekałam dzisiaj na działce na stal, żeby panowie murarze mieli na jutro z czego robić zbrojenie, a oni przyjada dopiero za tydzień w poniedziałek. Jestem zła, bo znowu tydzień czekania.... Chyba musisz się przyzwyczaić, zresztą ja również. Panowie "NieOdbieramTelefonu" po cichu przyjechali i wykopali wszystkie ławy Skąd bierzesz bloczki i w jakiej cenie zaproponowali B20 w Pietrzykowicach? Ja dostałem 230netto i nie wiem czy jeszcze coś można wydeptać. Piasek 19zł/tona z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 11.06.2008 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Hejbloczki betonowe kupiłam w Gai za 3,95 brutto - bloczki wika.Natomiast beton B20 pierwsza cena 240,00 netto do negocjacji. Nie wiem ile uda mi się dostać rabatu, w TH Beton od ręki zgodzili się na rabat 10 zł, ale tam B20 jest po 255,00 netto. Myslę, że 230,00 to cena niezła, ale jak możesz to negocjuj. A skąd bierzesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 11.06.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Beton z Pietrzykowic, targuj się W razie czego podam Ci na PW telefon do ich przedstawiciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 12.06.2008 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Jesne, ze bedę się targować Poproszę o numer, zobaczę czy to gościu z którym i ja rozmawiałam. A czy to prawda, że jest teraz problem z dostawą? Ktoś mi tak powiedział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.06.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Namiar wysłałem na PW.Dzisiaj/jutro będę zamawiał chudziaka, to napiszę jak wygląda temat dostaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 16.06.2008 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Mi też udalo się dostać B20 za 230,00 netto, ale piasek to mam trochę drożej. Jutro będę wiedziała dokładnie po ile, bo facet nie pamięta, czy 18,20 czy 18,70 brutto za tonę (ale plus transport). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 16.06.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Dzisiaj zalali nam ławy W skrócie: B20 230zł, B10 220zł, pompa 300zł/godz., dojazd o ile pamiętam 200zł. Jutro lub w środę wybieram się zapłacić i zobaczymy co można u nich zdziałać. Piasek spróbuj bezpośrednio w sanbecie z zachowic, jeśli dobrze pamiętam tel. (71)3119435. Jak przy każdych materiałach pamiętaj, że cena uwzględnia VAT lub nie . Z transportem nie było problemu, w sobotę zamówiłem dziś rano czekała pompa i dwie gruszki. Może ktoś miał problem w danym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 17.06.2008 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Sprawdzałam piasek w Sanbecie - jest drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 08.07.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witaj Anetko! Mury juz widać całkiem spore zanim się obejrzysz zaleją wieniec i stan zero bedzie raz dwa U nas kładą więźbę, dachówka już leży na budowie a tak niedawno oblewaliśmy "zero". Może teraz na urlopie znajdę trochę czasu i nauczę sie wklejać zdjęcia. Założe w końcu dziennik i będzie może tak ładny jak Twój Pozdrawiam Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 08.07.2008 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witaj Jolu właśnie wczoraj ustaliliśmy, że nie robimy wieńca na fundmanecie. Nie mamy go w projekcie, fundement był przeliczany pod nasze warunki gruntowe, które są dobre i nie ma takiej potrzeby. Więc będziemy dwa dni do przodu . Bardzo się cieszę, że już robicie dach i co tu dużo mówić, nie mogę się doczekać, kiedy go skończą, bo wtedy przeniosą się do nas. Mam nadzieję, że na dłużej . A co do dziennika, to namiawiam, bo to naprawdę fajna sprawa. A jak będzie cieszyć, jak już wprowadzimy się do naszych domków i będziemy wspominać czas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 09.07.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 No, tak całkiem to mnie jeszcze nie opuszczą będa jeszcze ocieplac dach i ściany, robić częściowo elektryke (pod kierunkiem gościa z uprawnieniami), tynki wew. i zew., być może kafelki i podłogi Wiem że to wszystko robią, tylko musze sie z nimi dogadać co do ceny Choć nie wiem jak dają rade zgrywać wszystko w czasie, to są u mnie na budowie, u Ciebie i u jeszcze jednego faceta. I widać nie tylko ich, ale postęp robót Robotne chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 30.07.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Gratulujemy pierwszego zakończonego etapu Teraz jak zaczną będzie widać efekty praktycznie codziennie. Oczywiście pod warunkiem nie zatrudniania moich żółwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 02.08.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 I ja dołączę się do gratulacji. Dawno tu nie zaglądałam. Jestem na etapie odliczania dni do rozpoczęcia budowy mojej Oliwki Już niedługo- 18 sierpnia startujemy!!! Ucieszyłam się, że zamieściłaś wycenę okien i bramy garażowej, narazie nie mam rozeznania w temacie , aktualnie czekam na moją wycenę. Pozatymi nie mogę zdecydować się na dachówkę będę odwiedzać i kibicować Paula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 02.08.2008 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Dziekuję Ja też ciesze się, że fundament już skończony - trwało to bardzo długo, ale teraz podobno pójdzie szybciutko - i na to liczę W poniedziałek przyjeżdżają cegły a we wtorek ruszamy Ceny za okna i bramę, myślę, są niezłe. W swoim kosztorysie wyceniłam je na więcej, a nie mogę przekroczyć kosztorysu, bo całość finansowana jest kredytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 03.08.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Moja ekipa do dachu: 39.000, a jak u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 03.08.2008 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 No moja trochę więcej - 48 tyś.A drenaż, ścianki działowe, tarasy, schody masz w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts