danadom 31.10.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 witamAnetko czy możesz zdradzić kto Ci robi dach i jak sie sprawdzają?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 31.10.2008 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Info podeślę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 18.12.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witaj, widzę, że GPD uszczęśliwiło Cię styropianem na suficie. Widzę, że to ich popisowy numer. Trochę się wnerwiłem, że powybijali całe gary, ale już było za późno. Insztalator-kanalizator przechodzi przez strop bez problemu, więc rekuperatorowcy tu się specjalnie nie przyłożyli. Jak rozwiązaliście problem tynkowania ścian kolankowych na poziomie murłaty? Murowaliście coś na wieńcu? Jeśli tak to z czego? Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 18.12.2008 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witaj Trabi,też byłam bardzo zaniepokojona jak zobaczyłam, że całe pustaki spadają mi na podłogę, ale one chyba rzeczywiście są takie kruche. Widziałam, ja to się odbywało i pustaki rozpadały w momencie kucia w betonie na poddaszu. No chyba, że mój wykonawca od kanalizy zrobi to jak Twój, czyli bez takich szkód to wtedy zmieni to mój pogląd na ich umiejętności. A skoro mowa o rekuperatorach od GPD, czy Ty masz takie same przewody? Wiesz coś na ich temat. Bo ja w nec ie niczego nie mogę znaleźć. Jeśli chodzi o tynkowanie murłaty, to zrobiliśmy to w ten sposób, że do murłaty przykręciliśmy w poziomie po dwie kontrłaty (na całej długości ścianki kolankowej), do tego zostały przykręcone regipsy i na to tynk. http://images31.fotosik.pl/421/480d16a3d4186492.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 19.12.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Zaglądam i czytam, że trochę smutno się tu zrobiło. Głowa do góry! Zyczę pilnie poszukującego mieszkania kupca, kryzys owszem i jest, ale ludzie mieszkania nadal kupują. Więc trzeba myśleć, że wszystko będzie ok My też pomału zaczynamy przymierzać się do sprzedaży, mieszkanie czteropokojowe, mam nadzieję, że damy radę. Jestem psychicznie zmęczona już budową, mimo, że narazie bez potyczek, ale czasem chciałabym pomyśleć i porozmawiać o czymś innym. Nawet dziennika nie aktuualizuję od ok 3 tygodni Radosnych, rodzinnych Świąt i wkroczenia w Nowy Rok z nowymi siłami i w pełni optymizmu Pozdrawiam. Paulina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 19.12.2008 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Dzięki za pocieszenie Paulinko, to fakt, ludzie mieszkań potrzebują, ale drugi fakt jest też taki, że sprzedaż obecnie trwa dwa razy dłużej niż przed kryzysem. Trudno, trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 24.12.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem pod butami, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok,żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.Tomasz http://img384.imageshack.us/img384/5760/kartkaiw9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 22.01.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Puk Puk. Można? Gratuluję sprzedaży mieszkania też mnie to czeka. Widzę, że planujesz łazienkę... Mnie głowa boli już od pomysłów Im bardziej myślę tym bardziej koncepcja się zmienia. Tuż przed tynkami np kombinowałam czy nie zmienić aranżacji łazienki (instalacje), wczoraj zamówiłam wkład do kominka a dziś zastanawiam się czy dobrze zrobiłam, że taki a nie inny. Jak nie przestanę to mnie mąż i fachowcy pogonią Trzymaj się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 22.01.2009 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Zapraszam Apinko serdecznie , i dziękuję Ja też już prawie oszalałam od wymyślania Właśnie wróciłam z budowy, gdzie zaznaczałam na parterze w których miejscach mają być odpływy, kibelek, umywalka itp. i już mam wątpliwości, czy wszystko OK zaznaczyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 07.02.2009 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 to dodawaj zdjeica przez imageschack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 10.02.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witaj Anetko, Szkoda że dopiero teraz trafiłam na Twój dziennik. Jestem dokładnie na takim samym etapie budowy - dziś kończą robić wylewki Kiedy ocieplenie poddasza? Nasz wykonawca chce wchodzić za 2 tygodnie, ale to chyba za wcześnie Powodzenia na dalszych etapach - będę śledzić z uwagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 10.02.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 piekny domek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 10.02.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witaj Anetko, Szkoda że dopiero teraz trafiłam na Twój dziennik. Jestem dokładnie na takim samym etapie budowy - dziś kończą robić wylewki Kiedy ocieplenie poddasza? Nasz wykonawca chce wchodzić za 2 tygodnie, ale to chyba za wcześnie Powodzenia na dalszych etapach - będę śledzić z uwagą. Zaraz zabieram się za Wasz dziennik Wylewki zgodnie z ustaleniami robimu jutro, ale cały czas mam pewne obawy, czy to jednak nie za zimno. Pan od wylewek też sie trochę boi, no ale kierownik mówi, że w sumie to można, że taka pogoda jest nawet lepsza niż upały. Dogrzewacie jakoś swoje wylewki? Bo ja nie bardzo mam pomysł jak je dogrzewać - mam wszędzie podłogówkę, a nie wstawię sobie do każdego pokoju grzejnika elektrycznego, bo tylu nie mam (dokladnie mam jeden) Ocieplać poddasze bedziemy gdzieś w pod koniec marca - niech podloga wyschnie i tynki mam jeszcze miejscami mokrawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 10.02.2009 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 piekny domek! Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 11.02.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witaj Trabi, też byłam bardzo zaniepokojona jak zobaczyłam, że całe pustaki spadają mi na podłogę, ale one chyba rzeczywiście są takie kruche. Widziałam, ja to się odbywało i pustaki rozpadały w momencie kucia w betonie na poddaszu. No chyba, że mój wykonawca od kanalizy zrobi to jak Twój, czyli bez takich szkód to wtedy zmieni to mój pogląd na ich umiejętności. A skoro mowa o rekuperatorach od GPD, czy Ty masz takie same przewody? Wiesz coś na ich temat. Bo ja w nec ie niczego nie mogę znaleźć. Jeśli chodzi o tynkowanie murłaty, to zrobiliśmy to w ten sposób, że do murłaty przykręciliśmy w poziomie po dwie kontrłaty (na całej długości ścianki kolankowej), do tego zostały przykręcone regipsy i na to tynk. http://images31.fotosik.pl/421/480d16a3d4186492.jpg Bo jak mawiał poeta "Kuć to trza umić." Jak się kuje od góry (najmniej wysiłku) to wszystko spada, ale jak się podwierca od dołu (trochę zachodu) to wszystko wygląda jak się patrzy. Co do przewodów kossa - wiem, że mają produkcję w Nadarzynie, ale nic więcej. Na pewno adam_mk wiedziałby więcej na ten temat. Jedno co mnie zmartwiło, to to, że nie zaleca się podobno prowadzenia 100% instalacji w elestycznych przewodach (ale to już raczej wyższa matematyka, więc staram się o tym nie myśleć). My raczej zrobimy na ścianach kolankowych płytę g-k na placki, bo nawet puszki są już tak poosadzane. Może unikniemy pęknięć pomiędzy skosem a ścianą kolankową. Czy wasza ekipa posadzkarska ro ktoś z polecenia? Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 11.02.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 No pięknie wyglądają te pozakręcane rureczki Zaraz będziecie chodzić po cieplutkich podłogach Ale wam zazdroszczę my dopiero łopate w marcu wbijemy. Spece od ogrzewania podłogowego to ci sami co od pompy ciepła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 11.02.2009 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Trabi, oni najpier nawiercali od doły, tj. w suficie a dopiero potem w podłodze. A i tak spadały. Posadzkę robi nam miejscowy spec, polecany przez tubylców. Tubylcy są zadowoleni Ryska, całą instalację wodną, podłogówkę i pompę robi nam firma Andre-Tech z Cesarzowic. Są dobrzy, chciaż mają inną medotę kładzenia rurek na styropianie - nie używają folii odblaskowej, czyt. ekranu. Rurki układają na siatce metalowej tak, aby nie stykały się z folią tylko by były całe oblane jastrychem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 11.02.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Zaraz zabieram się za Wasz dziennik Wylewki zgodnie z ustaleniami robimu jutro, ale cały czas mam pewne obawy, czy to jednak nie za zimno. Pan od wylewek też sie trochę boi, no ale kierownik mówi, że w sumie to można, że taka pogoda jest nawet lepsza niż upały. Dogrzewacie jakoś swoje wylewki? Bo ja nie bardzo mam pomysł jak je dogrzewać - mam wszędzie podłogówkę, a nie wstawię sobie do każdego pokoju grzejnika elektrycznego, bo tylu nie mam (dokladnie mam jeden) Ocieplać poddasze bedziemy gdzieś w pod koniec marca - niech podloga wyschnie i tynki mam jeszcze miejscami mokrawe. Nasze wylewki wczoraj skończyli, pogoda była pewnie taka sama jak u ciebie - w dzień mały +, w nocy mały -. U nas wykonawca zapewniał, że problemu nie będzie, kierownik trochę się bał, ale się zgodził. Też mamy podłogówkę na całości, więc w weekend wstawiamy kozę do salonu - i będę jeździć tam i palić Na początek marca umawiam instalatora od pompy ciepła i wtedy powoli uruchomimy podlogówkę. Do tego czasu koza + wietrzenie jak będzie ładna pogoda musi wystarczyć. Tynki też są lekko mokre - robiliśmy na początku grudnia, na początku stycznia wyglądały na suche, ale po tych dużych mrozach i późniejszej odwilży znów się zawilgociły Na kiedy planujecie przeprowadzkę? My liczymy, że do końca czerwca wszystko bedzie gotowe.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 11.02.2009 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Posadzka się dzisiaj nie udała - bardzo wiało i Pan Posadzkarz bał sie, że połowa cementu będzie przy wsypywaniu wywiewana. Może jutro będzie lepiej. Chociaż własnie obejrzałam prognozę - złą Z przeprowadzka mamy czas do połowy sierpnia, wtedy musimy opuścić nie nasze już mieszkanie - ale oczywiście im wczesniej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 11.02.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 W takim razie trzymam kciuki za pogodę Ja na wylewki czekałam od początku stycznia, też nas pogoda przetrzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts