Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OLIWKA_domek na Chmielnej - komentarze

Recommended Posts

Oj, rzeczywiście dzieje się, oj dzieje :)

Teraz to dopiero jest szaleństwo, kafle, schody, drzwi wew., zewn. parapety, kuchnia, garderoba, szpachlowanie, malowanie, podbitka, pompa ciepła, rekuperator i można tak dłuuuugo wymieniać.

A Oliwki są naprawdę super, bardzo lubie nasz domek :)

Termin jest ostateczny, jedyny i nieodwołalny. Jak wypowiemy umowę, a wypowiemy ją w tym miesiącu, to nie będzie odwrotu. Koniec.

• Odpowiedzi 199
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hm, w jakim stylu? Trudno powiedzieć. Łazienki, tzn. górną, bo dolna jest w powijakach, wymyślam na bieżąco. Raczej prosto, jak najmniej udziwnień, ale jakiegoś gotowego projektu nie mam. Kafle Cersanit Euforia (25x40) beżowe i brązowe, układane poziomo, kuchnia dopiero się projektuje. Wkleję w dzienniku zdjęcia kafli i pomysł na podłogę w łaziecne i ścianę w salonie.

Łał, no to piorunem .... już za chwileczkę ..... już za momencik .... ale fajnie :D To chyba równiutki rok od rozpoczęcia ?

Czyli moge zakładać że przy dobrych wiatrach też za rok się wprowadzimy ? Mieliście jakieś większe "poślizgi" ?

Przy dobrej pogodzie i zimą ( nie ma liści na drzewach) to może będę widziała z dzieci pokoju Wasz dach :roll: :D ale to dopiero za rok ......

A gdzie zamawiasz kuchnie ?

Co do wzorku w łazience to jestem za nr 3. jakiś taki drobniejszy ten ciemny i wydaje mi się że nie będzie tak drastycznie dzielił łazienki na pół jak np. w wersji nr 1 , a przy wersji 2 i 4 to nie będzie za ciemno ? Lubię jasne kolory a ciemny ma być tylko dodatkiem a nie dominujący.

Hmm.... ale się wymądrzyłam, co ? :wink:

Będzie rok :) W czerwcu zaczęliśmy, ale przeprowadzka nie oznacza końca prac, pewnie sporo rzeczy zostanie do zrobienia.

Przerwę mieliśmy po tynkach, mniej więcej od świąt do połowy lutego - przeszkodział nam zima. Poza tym wszystko odbywało się bardzo sprawnie.

No to 3:1 dla wersji 3. Małż i Córcia też wybrali 3. Ja nie mogę się w ogóle zdecydować. Za 1 i 3 na dzień dzisiejszy przemawia to, że brązowych kafli mam na dwa rzędy, ale co za problem dokupić na trzeci :)

Co do wzorku w łazience to jestem za nr 3. jakiś taki drobniejszy ten ciemny i wydaje mi się że nie będzie tak drastycznie dzielił łazienki na pół jak np. w wersji nr 1 , a przy wersji 2 i 4 to nie będzie za ciemno ? Lubię jasne kolory a ciemny ma być tylko dodatkiem a nie dominujący.

Hmm.... ale się wymądrzyłam, co ? :wink:

Będzie 3 :)

http://www.empikfoto.pl/albumy12/348961/789186/previews/24918812__cid_002f01c9bae1_78eebe90_6501a8c0_dom.jpg

Pięknych i spokojnych Świąt Wielkanocnych,

Pogody w sercu i radości, jaką niesie Zmartwychwstanie Pańskie.

Świąt wypełnionych Nadzieją budzącej się do życia wiosny i wiarą w sens życia,

pachnących mazurkowym aromatem,

upiększonych nakrapianą pisanką,

płynących poniedziałkową tradycją

oraz smacznego Święconego w gronie najbliższych osób.

Pozdrawiamy Świątecznie!

Paulina z rodzinką

Dzięki Godin :)

Ja też wybrałam orzechowe, 25 cm.

One mają fornir na powierzchni poziomej a boki są lakierowane - jak to wygląda na oknie? Sama ustalałaś długości parapetów i wysyłałaś z zamówieniem. No i ile taniej niż w sklepie?

Ostatnio pojawiły się całe fornirowane, ale mają taki kanciasty kształ - nie podobają mi się, chociaż chciałam całe fornirowane.

Przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale jak zwykle nie dostałam powiadomień :roll: Zamówiłaś już parapeciki?

U mnie wszystkie już oprawione i efekt wizualny jeszcze lepszy niż oczekiwałam :)

* Boki, które wzbudzają Twoje wątpliwości wg mnie nadają lekkości, są ok

* długość parapetów=długość okna + 6cm (po 3cm na każdą stronę)

* zamówienie wysłałam mailem i parapeciki miałam w ciągu 3 dni z gratisową dostawą do domu :o

* dużo dużo taniej :) (na pewno warto zamawiać bezpośrednio u producenta)

* dobry produkt za rozsądne pieniądze :wink: (na chwilę obeną nie widzę powodu, aby dokładać dodatkowych pieniędzy do całych fornirowanych)

Dziekuję :)

Nie jest czyściutko, ale na zdjęciach tego nie widać :) Możesz to sprawdzić osobiście :)

Pompa rzeczywiście dobrze wygląda. Niech jeszcze tylko dobrze grzeje, no ale na razie tego nie sprawdzimy. Nie, żle mówię, niebawem sprawdzimy CWU :)

Pomieszczenie gospodarcze, czyt. kotłownię, zmniejszyliśmy naprawdę sporo, a i tak mamy tam sporo miejsca na regały i możemy zrobić coś na kształt spiżarki.