ida i jacek 11.05.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 no faktycznie sie dzieje ... pojawiaja sie kolorki ... coraz wiecej widac ... zazdroszcze wam tarasu .... u nas po poiachu i blocie ciagle latamy czekamy na wiecej zdjec a jak schody sprawuja sie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 13.05.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Kochana!!! Wczoraj zmęczona i w wielkim pośpiechu, tuż przed zamknięciem sklepu wybieraliśmy z małżem kolorki, padło na białą czekoladę i orzech(salon), do sypialni .... niepamiętam nazwy, ale jakiś wrzosowy, dziś cały dzień dumałam, jak to z tą czekoladą wyjdzie, zaglądam do ciebie i proszę! PIĘKNIE BĘDZIE!!! Teraz już wiem! Swoją drogą gusty chyba podobne, baldocer, euforia i teraz czekoladka! Łazienka super, ja opuściłam się w prowadzeniu dziennika Ale u nas też się dzieje! ida i jacek, czy mogłabym was zaprosić do mojego dziennika a szczególnie do komentarzy, o kuchni chciałabym pogadać ) Nie doczytałam nigdzie a bardzo mnie interesuje co macie w narożniku ) Zapraszam w wolnej chwili ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 13.05.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 AAAA! i zdrówka dla marudki! w gipsie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 14.05.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Bardzo fajny kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 14.05.2009 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Dziękuje w imieniu córci. Byłysmy dzisiaj na kontrolnym prześwietleniu - z nogą jest dobrze, ale lepiej chyba by było, gdyby nie chodziła do szkoły aż do zdjęcia gipsu, czyli do końca roku szkolnego. A tu oceny będą wystawiać i parę można by poprawić. Cieszę się, że podobają się Wam nasze pomysły. Miło to słyszeć, tym bardziej, że cały czas mam wątpliwości, czy to czegos nie powinnam zrobic inaczej. Ale pewnie gdybym zrobiła inaczej to znowu byłoby się do czego przyczepić. I tak w kółko. ida i jacek Schody dają radę. Ja mam niedużą nóżkę to dla mnie jest OK. Będą pewnie jeszcze wygodniejsze, jak juz obłozymy je drewnem, ale to dopiero w lipcu. A taras rzeczywiście jest super. Wahalam się długo, czy go powiększać i teraz wiem, że dobrze zrobiliśmy. Widziałam na Twoich zdjęciach, że masz wannę odsuniętą od ściany kolankowej - pamiętasz może o ile? Ja na razie mam 40 cm, ale mój wykonawca mówi, że mogłoby być 50 - lewpiej wchodziłoby się do wanny. A swoją drogą Wy macie śliczną elewację Bardzo mi się podoba, wykończenie narożników, dwa kolory i jeszcze ramka wokół okien. Pięknie apinka Rzeczywiście, gusta bardzo podobne No w końcy te same domki budujemy A o kuchni możecie spokojnie pogadać w moich komentarzach - jestem właśnie na etapia zamawiania - dzisiaj podpisałam umowę - montaż w poniedziałek. Kuchnia bardzo podobna do kuchni idy i jacka. Teraz nie bardzo mam czas, ale później wkleję wizualizację. I moniecznie uzupełnij dziennik Straszniem ciekawa jak dzisiaj wygląda Twój domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 14.05.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Obiecuję poprawę z moim dziennikiem Chętnie zobaczę wizualizację kuchni. Domek mamy już ocieplony, "kładą się" kafelki w dolnej łazience, małż kończy malować sufity, w przyszłym tygodniu ruszamy z kolorkami, dziś Pan od schodów bejcuje, póżniej lakieruje. Muszę jeszcze szybciutko decydować się na kafle na ścianę w kuchni, myślałam o opisusie z opoczna. Napisz jakie masz plany co do innych kolorków. Dla synka i taty wybralimy słoneczny poranek, nasza sypialnia wrzos, salon i jadalnia- to już wiesz, zastanawiam się nad holem i klatką schodową (może cafe latte???). Kominek w przyszłości obłożymy płytkami mexicana, ale to później, narazie tniemy koszty i malujemy orzechowym duluxem Mam już kabiny, wannę, nawet mebelki do dolnej łazienki. Tylko kuchni mi brakuje, nie zamawiałam dotąd bo nie było jej w planach, ale sie uparłam Sprzęt do kuchni wymarzyłam sobie mastercooka. Wnękę w kuchni mam przygotowaną na lodówkę i piekarnik z mikrofalą w słupku (wnęka mniejsza niż u idy i jacka). schody po obłożeniu drewnem (mamy tylko stopnie) faktycznie są o wiele bardziej wygodne). Mam nadzieję, że choć trochę zaspokoiłam ciekawość, zdjęcia wkrótce. pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 14.05.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 to dobrze ze z cora lepiej ... jak wyglada jej nauka jak tak siedzi juz od dluzszego czasu w domu ? przychodza moze nauczyciele czy sama zalawia sobie lekcje ? co do pomyslow to zawsze jest tak ze czlowiek nie jest pewien ... ja ostatnio chodzac po sklepach znalazlam superanckie plytki do lazienki ... tylko co z tego skoro juz mam zrobiona ? postanowilam te stanowiska omijac z daleka co do wanny to mamy ja odusnieta na 30 cm (tyle ile ma jedna plytka) przy sciance kolankowej podniesionej o 2 pustaki; nie wiem czy to bedzie wygodne ale my raczej nie czesto korzystamy z wanny (wolimy prysznic) - jest ona tylko z mysla o dzieciach no tez mi milo ze sie podoba to co jest u nas ... nie mam dziennika budowy wiec chociaz w komentarzach innych moge zbierac pochwaly teraz chlopacy robia nam podmurowke pod plot a potem kostka i taras i mam nadzieje ze w polowie czerwca bedizemy mogli sie przeprowadzac co do kuchni to juz odpisalam w komentarzach apinki ze w narozniku mam magic corner; anetka czekam na wizualizacje kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 20.05.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 anetka czekam na wizualizacje kuchni JA TEZ czekam niecierpliwie!!!! I mam prośbę o podanie wstępnej wyceny bez sprzętu (może być na prv). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 21.05.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 bardzo dobrze, że już lepiej, a z ocenami to trudno napisz mi proszę na priva o rekuperatorze i pompie ciepła co i kto i za ile, bo musze podjąć decyzję czy wywalić z projektu kominy wentylacyjne czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga031 26.05.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Anetka S witam,śledzę wątki o OLIWCE ,w tym również twój (taki ze mnie "cichoczytacz" ) i gratuluję postępów,u nas narazie mury pną się w górę i jeszcze wszystko przed nami,ale zawsze mogę znaleźć jakieś rozwiązanie na nasze budowlane "problemiki" pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 02.06.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Tak coś mi się wydaje, że nie zapomniałaś o nas tylko poprostu nie masz czasu na uzupełnianie dziennika bo 20.06 coraz bliżej Pewnie gips już ściągnięty i córka gotowa do pomocy w przeprowadzce Trzymam kciuki za terminową przeprowadzkę no i życzę powodzenia !!! http://www.verwandt.de/blog/wp-content/uploads/2008/05/przeprowadzka.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.07.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 AnetkoS - jak dalesze postępy prac w domku, proszę o zdjęcia :) \Chyba już łazieneczkę wykończyłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 22.07.2009 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Wszystkich bardzo przepraszam, od miesiąca mieszkam na mojej wsi , bez dostepu do internetu Wcześniej, przed przeprowadzką do kompa zasiadałam tylko po to, by zrobić opłaty, sama nie wiem, jak ten czas przetrwalismy, bylo tyyyle roboty, a ile jeszcze zostało Przeprowadziliśmy się na goły beton, bo mielismy niezłą jazdę z Classenem. Półtorej miesiąca walczylismy o to, żeby oddali nam kasę za wadliwe panele, które kupilismy w lutym, no ale układać zaczelismy dopiero na początku maja i okazało się, że na krótkich odcinkach bardzo źle się łączą. Classen oczywiście wypiął sie na nas, musieliśmy prosić o wsparcie rzeczoznawcę, nie obyło się bez straszenia sądem. W końcu zmiękli, w tydzień przed przeprowadzką powiedzieli, że oddadzą nam kasę, więc mogliśmy kupic nowe, ale już nie zdązylismy ich ułozyć. Więc zamieszkalismy na betonie Resztę przeżyć z przeprowadzki opiszę w dzienniku. A na początku było strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.07.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Anetko - popytaj na wsi ludzi. Michał podszedł do domu gdzie mają internet bezprzewodowy i za 30 zł miesięcznie ma dostęp do internetu. Rozejrzyj się. Napisz ( jeśli chcesz) w jakiej mieszkasz wsi, to może Michał sprawdzi przy okazji, czy ktoś wogóle ma tam neta. A może ktoś inny będzie mógł sprawdzić Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 23.07.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witaj !!! Tylko nie strasz że było strasznie na początku, bo my też mamy zamiar wprowadzić się na betony i to z dwoma brzdącami. Internet we wsi mają z Kątów. Jakbyś chciała wiedzieć to pisz priv, jutro się dowiem. Dzisiaj tam taka burza była że pewnie nawet prądu nie masz Niezłe klocki z tym Classenem. No ale już na swoim i w domku Z tymi naszymi brzdącami tyle zachodu jest na budowie, nie sposób z nich oka spuścić, wstyd się przyznać ale nawet nie mam kiedy podjechać i zobaczyć Was i Wasz domek. Z niecierpliwością czekam na uzupełnienie dziennika. PS. może spotkamy sie w sklepie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 03.08.2009 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Mieszkam w Bogdaszowicach, Meganko, jakbyś mogła się czegoś dowiedzieć, to byłabym Ci bardzo wdzięczna. Ja na razie wiem, że jedynym dostawcą radiowego netu jest firma DreamNet a oni zapowiadają jakieś wolne moce dopiero na wrzesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 04.08.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Mieszkam w Bogdaszowicach, Meganko, jakbyś mogła się czegoś dowiedzieć, to byłabym Ci bardzo wdzięczna. Ja na razie wiem, że jedynym dostawcą radiowego netu jest firma DreamNet a oni zapowiadają jakieś wolne moce dopiero na wrzesień AnetkoS - niestety Bogdaszowice, to nie nasze rejony i niestety nic nie możemy doradzić Jedyna rada, to popytać sąsiadów i może tak jak my, zapłacić parę złoty miesięcznie ( my 30 zł) i podłączyć się do kogoś pod bezprzewodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 14.08.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 . Lało przez całe dwa tygodnie non stop, komin tak przeciekał, że u córki w pokoju były mokre plamy na ścianie, a szambo przybierało w takim tempie, że bałam się korzystać z wody. cześć Co robiliście aby uszczelnić zbiornik? U mnie także przecieka, chyba na połączeniu z pokrywą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.08.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 . Lało przez całe dwa tygodnie non stop, komin tak przeciekał, że u córki w pokoju były mokre plamy na ścianie, a szambo przybierało w takim tempie, że bałam się korzystać z wody. cześć Co robiliście aby uszczelnić zbiornik? U mnie także przecieka, chyba na połączeniu z pokrywą. O matko, no to macie klopsa. Jak nam przywieźli szambo, które używamy do zbierania deszczówki, to pytałam Pana a co jak będzie przeciekać, na co Pan -Nie będzie na pewno, bo wszystko jest dobrze sklejone, na to ja - ale jeśli będzie przeciekać, TO CO? Pan odpowiedział - Wtedy przyjedziemy i od środka będziemy uszczelniać specjalną masą. Czy macie możliwość zgłoszenia, żeby naprawiono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 14.08.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 bez przesady Do środka to już nikt nie wejdzie, przecież tam są gazy gnilne. Zgłosić pewnie zgłoszę po weekendzie, jednak to szambo z Radomia i jakoś nie czuje aby przyjechali Prawdopodobnie odkopię brzeg szamba, uszczelnię styk płyty z resztą i naokoło zrobię mocną wylewkę aby na sztywno połączyć oba elementy. Jak się rozpędzę, to zrobię od razu płytę najazdową - prętów fi 6 i 16mm mam dużo po budowie. Anetkę pytałem, może u niej inaczej sobie poradzono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts