Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dachówka - wyceny

Recommended Posts

Projekt Melodia. Dach czterospadowy, bez wykuszu: http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=192

dachówka Keramic Renesansowa Universo - 14.517 netto

dachówka betonowa IBF - 9.400 netto

dodatki(gąsiory, ławy kominki, etc) - 10.990 netto

okna Velux (10szt(GGL w tym 1 łazienkowe) + 1 wyłaz) - 9.770 netto

orynnowanie plastik - 2500 netto

orynnowanie metal - 3800 netto

• 4 months później...
projekt- Chaber2 z Archetonu- garaż poszerzony, więc powierzchnia dachu-200m2

dachówka cementowa Benders(śliwkowa) z akcesoriami(folia, wyłaz dachowy, blachy) -11,5tyś

orynnowanie Bryza-1900 PLN

3 okna dachowe- 3,6 tyś.

razem- 17tyś PLN

Szukam opinii na temat dachówki Bendersa, jeśli możesz to podzie się informacjami na jej temat.

projekt- Chaber2 z Archetonu- garaż poszerzony, więc powierzchnia dachu-200m2

dachówka cementowa Benders(śliwkowa) z akcesoriami(folia, wyłaz dachowy, blachy) -11,5tyś

orynnowanie Bryza-1900 PLN

3 okna dachowe- 3,6 tyś.

razem- 17tyś PLN

Szukam opinii na temat dachówki Bendersa, jeśli możesz to podziel się informacjami na jej temat.

• 11 months później...

W końcu wybrałem dachówkę.

Caly czas szukałem dachówki ceramicznej angobowanej w cenie do 30zl/m2. Stawiałem na Robena Plus do czasu gdy go nie zobaczyłem. Jednak okazało się, że Roben Plus jest bardzo często reklamowany ze względu na fakt obłazenia angoby. Po konsultacji z dekarzem postanowilem przyjrzeć się ceramice firmy Nelskamp - Nibra F10. Do tej pory nie brałem pod uwage tej dachówki ze względu na wysoka cenę. Okazalo się, ze jest promocja i dachówka jest tylko nieco droższa od Roben Plus. Dachówka jest rewelacyjna. Dachówka o klase lepsza od Roben miedziany (podwojne zamki, twarda, rowna, cieżka, nic nie obłazi jak w przypadku Roben miedziany, produkowana tylko i wyłącznie w Niemczech). Na forach ceramika Nelskamp ma same dobre opinie. Jeden z furomiczów z forum muratora na moją prosbe przesłal zdjęcia dachówki jak ją kładł i napisal, że jest to jego najlepszy wybór jesli chodzi o wybór materiałów na budowe domu. Dachówka wygląda pieknie. Na żywo również wygląda solidnie i ładnie. Jestem przekonany, że w tej cenie nie znajdzie sie lepszej dachówki.

pozdro

• 6 months później...