malgorzata_s 02.03.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam,mam w planach wypuszczenie tarasu na trzy metry w moim wlasnym domku.Czy musze starac sie o jakies zezwolenie??Domek jest moj,ogrodek jest moj wiec moze nie musze nikogo prosic o pozwolenie?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.03.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam,mam w planach wypuszczenie tarasu na trzy metry w moim wlasnym domku.Czy musze starac sie o jakies zezwolenie??Domek jest moj,ogrodek jest moj wiec moze nie musze nikogo prosic o pozwolenie?pozdrawiam To słaby argument. Działki na których budują ludzie też są ich :) I nawet niektóre drzewa są ich , a muszą mieć pozwolenie na wycinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata_s 02.03.2008 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Czyli jednym slowem musze sie starac o zezwolenie na dobudowe tarasu.A ktos mi powie gdzie mam sie udac?Dziekuje A orzecha wycielam i nikt mi nic nie zrobil!!!oo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.03.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Czyli jednym slowem musze sie starac o zezwolenie na dobudowe tarasu.A ktos mi powie gdzie mam sie udac?Dziekuje A orzecha wycielam i nikt mi nic nie zrobil!!!oo Bo Cię nie złapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.03.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 tu masz liste na co pozwolenie, na co zgłoszenie. http://www.muratordom.pl/prawo-i-pieniadze/dom-w-paragrafach/kiedy-pozwolenie_-a-kiedy-zgloszenie_,6479_3363.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata_s 02.03.2008 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 dzieki....a swoja droga to sie zastanawiam po cholere placilam kosmiczna sume aby wykupic dom i ogrod na wlasnosc jak teraz i tak musze zglaszac czy prosic o zgode na trzy metry tarasu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.03.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Małgosia. To samo pytanie może zadać kazdy budujący : po cholerę kupowałam działkę (która jest moja) i płace za każdą (moją) cegłe a muszę mieć pozwolenie :) Leć do gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata_s 02.03.2008 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 a pewno,zepolece!!!ale to nie tak!biurokracja i absurdy!wiaza nam rece a sami je wyciagaja po kaske bo nie wierze,ze takie pozwolenie nic nie kosztuje!!a jak znam zycie to jeszcze moga byc "problemy" wiec krecmy sie w kolko.echhh a ja tylko na stare lata chce sie wygrzewac na tarasie do sloneczka.....i gdzie ta wolnosc????buzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.03.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Spokojnie- załatwisz a potem to już kawka na tarasie to taki kraj :) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata_s 02.03.2008 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 o jejjj!wiesz co???przeczytalam ten link od Ciebie i wychodzi na to,ze ja tam w tym domu mam 80% rzeczy poza prawem......nie zgloszone lub bez pozwolenia.....o kurcze moze to dotyczy mieszkan panstwowych jakis blokow a nie domow prywatnych???po co ja czytalam ten wykaz??a ile wychodzi,ze musze dokonac zgloszen i pozwolen teraz !!!!aaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.03.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 o jejjj!wiesz co???przeczytalam ten link od Ciebie i wychodzi na to,ze ja tam w tym domu mam 80% rzeczy poza prawem......nie zgloszone lub bez pozwolenia.....o kurcze moze to dotyczy mieszkan panstwowych jakis blokow a nie domow prywatnych???po co ja czytalam ten wykaz??a ile wychodzi,ze musze dokonac zgloszen i pozwolen teraz !!!!aaaaaaaaaaaa Małgosia - co Ty opowiadasz. Masz odbiór domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata_s 02.03.2008 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 dobra bo widze,ze nastapilo jakies nieporozumienieMieszkam a raczej jestem wlascicielka tego domu od 20stu lat.Dom odebrany wszystko oki.Teraz robie remont tak pod siebie i chce ten taraz okna w dachu ,zmienilam ogrzewanie,dodalam okna zrobilam oczko w ogrodzie....wycielam orzecha i na to wychodzi ,ze zrobilam to bez prawnie.Chyba,ze te przepisy nie dotycza "starych"juz odebranych domow?/Ja nie jestem budowlancem ani tym bardziej prawnikiem wiec zapytalam tak z ciekawosci,bo zaraz jak sie pogoda wyklaruje robie ten taraz i nie mam ochoty na jakies problemy wiec apytalam czy musze miec pozwolenie,a na te zmiany ktore zrobilam nie pytalam i nikt sie nie interesuje jak na razie...ale namieszalam!!dzieki za cierpliwosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.03.2008 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Remontując dom musisz mieć pozwolenia na różne rzeczy. Zgłosznie to nie problem - zgłaszasz i już . Ale np. nowe otwory okienne i zmiana dachu i inne ( w tabeli) musisz mieć pozwolenie. Oczywiście mogą CIę nie złapać ( tak jak z orzechem :)) ale jak trafisz "życzliwego sąsiada" co doniesie, że remontujesz dach i robisz w nim okna to zabulisz jak za zboże. Dlatego lepiej zrób pozwolenie na to czego jeszcze nie zrobiłaś :) A to co już zrobiłaś to ja bym nie ruszała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata_s 02.03.2008 23:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 dziekuje tak tez zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hantii 03.03.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Na wycinkę orzecha trzeba mieć pozwolenie? Przecież to drzewo owocowe a na takie nie trzeba. Jestem w błędzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 06.03.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 a pewno,zepolece!!!ale to nie tak!biurokracja i absurdy!wiaza nam rece (...)....i gdzie ta wolnosc????buzka Nie zapominaj, że może to również działać na Twoją korzyść. Wyobraź sobie, że sąsiedzi zaczynają się bez przytomności rozbudowywać, stawiać jakieś kurniki, gołębniki i czort wie co. Albo Ci wieżowiec postawią od słonecznej strony. ps. orzechy też ścinałem, sąsiada się nie bałem, bo to jemu zacieniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata_s 06.03.2008 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 ochhh wiem wiem,juz przerabialam kurnik pod oknami!!grunt to poczucie humoru!!!ale zglaszac oczko wodne to juz lekka przesada!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts