Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Po jakim czasie się przeprowadziliście ?

Jak szybko się wprowadziłeś ?  

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak szybko się wprowadziłeś ?

Recommended Posts

niecałe 6 miesięcy. Nie mylić z zakończeniem prac budowlanych :roll: Ale nie żałuję, mimo, że miałam duże i komfortowe mieszkanie i mogłam sobie poczekać....

Swoją drogą myślałam, że byłam oryginalna :D

A jak to się ma do okresów suszenia tynków, wylewek, okresu oczekiwania przed kładzeniem wełny, podłóg - co też jest bardzo podkreślane na forum.

Jakoś to wszystko trudno pogodzić. :cry:

My w dość ostrym tempie i dzięki łagodnej zimie mamy nadzieję zdążyc z przerowadzką do końca maja - w sumie musimy !

Budowę rozpoczęliśmy zaraz po weekendzie majowym 2007. Pzrestoje były (planowane) na etapie stanu surowego, ale i tak nas to nie opóźniło, gdyż do tynków i wylewek potrzebowalismy lepszej pogody, która nadeszła niedawno.

A jak to się ma do okresów suszenia tynków, wylewek, okresu oczekiwania przed kładzeniem wełny, podłóg - co też jest bardzo podkreślane na forum.

Jakoś to wszystko trudno pogodzić. :cry:

teoria teorą a zycie sobie :D

W ogóle stwierdziłam, że fajnie jest budować zgodnie ze sztuka budowlaną, ale od braku sztuki dom też się od razu nie zawali. generalnie naogół się nie zawali, byle nie przesadzać :D

nieźle :):) Oczywiście dom nie musi być wykończony do końca :)

a ktos tu w ogole ma dom wykonczony do konca ? ;-)

tzn. tak, ze siedzi sobie tylko i nie ma nic do zrobienia poza wyczyszczeniem kominka ? ;-)

Ci juz tu nie zaglądają :):)

nieźle :):) Oczywiście dom nie musi być wykończony do końca :)

tzn. tak, ze siedzi sobie tylko i nie ma nic do zrobienia poza wyczyszczeniem kominka ? ;-)

Ci juz tu nie zaglądają :):)

Nieprawda :wink: . Teraz dopiero mają czas na net, i dlatego zawyżyli średnią. :wink:

Gość 2mm

no np. ja mam wykończony w stanie o jakim piszesz. Łącznie z zasłonami, meblami, oświetleniem, ogrodem itp.

Zajęlo mi to dokładnie 22 mies z tym że w międzyczsie była przerwa bo jakieś z 10 mies. musiałem poświęcić na pobyt w szpitalu i leczenie (nie mające nic wspolnego z budową)

A wprowadzanie się i mieszkanie na budowie zupełnie mnie nie interesowało.

pozdr.