Marcin93B 03.03.2008 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam wszystkich forumowiczów. Przy okazji zmiany pokrycia dachowego naszej "kostki" zrobi się trochę miejsca na poddaszu ok. 49m2. Fajnie byłoby zrobi sobie tam sypialnię lub pokoje dla dzieci lecz jest jeden problem, a mianowicie z wejściem na to poddasze. Obecnie wchodzi się z klatki schodowej lecz trzeba się schylac. Wejście ma około 120 cm wysokosci i 80 cm szerokości. Z powiększeniem szerokości nie byłoby najmniejszego problemu tylko co zrobi z wysokością? Myślałem zrobi lukarnę, lub podnieś dach z jednej strony, lecz tutaj znów zaczyna sie problem bo dach jest kopertowy i już dośc płaski. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 03.03.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 troszkę w ciemno odpowiadam, ale może jest możliwość wykonania wejścia np. schodami kręconymi - oczywiscie w innym miejscu? - może dałoby się wygospodarować troszkę miejsca z kondygnacji poniżej (ale nie wiem jaki jest układ domu)...napisz cos wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin93B 03.03.2008 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 No własnie tutaj zaczyna się problem, bo można by było schody zrobic z korytarza ale będzie przeszkadzał komin, a w pokojach to za wiele miejsca nie ma bo one mają po około 16 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin93B 03.03.2008 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Mam kilka zdjęc wnętrza ale nie wiem jak mam dodac obrazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 04.03.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 przeszukaj forum - jest kilka instrukcji wstawiania zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin93B 04.03.2008 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 nareszcie udało się wstawi zdjęcie. Oto nasz dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin93B 04.03.2008 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 http://foto.onet.pl/1j73z,b01wsdd6wewb,e0gsy,u.html#e0gsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin93B 04.03.2008 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Dach zostanie tylko przedłużony z każej strony o 50 cm. Sama konstrukcja więźby się nie zmieni. zostanie wyburzony garaż a w jego miejsce powstanie taras. Jutro dołączę kilka fotek z wnętrza i wejści na strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts