Luna_tyk 25.03.2002 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2002 Z trwałością (estetyczną) cienko, niestety. Dużo jeżdżę po Polsce, niektóre wsie są masowo wyremontowane przez Onduline. Posypka kolorowa szybko spływa, i pozostają czarne zacieki. Nie wierzę, by te pokrycia miały więcej niż 3 lata. Szczelne to jest, na pewno, tylko te czarne plamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafaelS 25.03.2002 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2002 Luna_tyk, Dzieki za konkretna odpowiedz. Czy zacieki w rownym stopniu dotycza wszystkich kolorow. Ja myslalem o czarnym, moze wtedy nie widac tego tak mocno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 25.03.2002 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2002 Dodam ci jeszcze ze zle sie po tym chodzi i latwo uszkodzic w czsie jakis napraw, trudno wymienic nie uszkadzajac i latwo na tym siada zazielenienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafaelS 25.03.2002 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2002 No tak ... dochodzi jeszcze element bezpieczenstwa. Latwo dostac sie na strych przez wyciecie plyty a stamtad niepostrzezenie .... Wiec jednak deskowanie i gont bitumiczny. Powinno byc najtaniej i w miare solidnie a bezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 25.03.2002 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2002 RafaelS, na czarnym to bym nie spostrzegł... Lud preferuje kolor cegły/rudy vel brąz. I to spływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 25.03.2002 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2002 Alicjanka.czasami potoczność nazw bywa myląca. wszyscy w hurtowniach koło w-wy mówią na to liść jesieni.Mając powyższe na uwadzę gdy usłyszałem tętent to spodziewałem się konia a nie zebry.Frankai.dotyczy ISO. firma w której pracowałem poprzednio `dorobiła` się ISO. efektem tego jest to że w papierach i `na zewnątrz` jest wszystko OK.natomiast w rzeczywistości nie zmieniło się nic(jakie my tam z pośpiechu robiliśmy numery na budowach to włosy dęba).Reasumując ,twierdzę,że firmy w Polsce potrafią wszystko sprofanować nawet ISO.Hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 10.03.2003 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Tak na marginesie: prawdę napisał ketiso, że każdy słyszy to co chce. Idąc tym tropem, znajdziemy pewnie ludzi, którzy dali "wszystko", za działkę nad strumieniem, oraz takich, którzy od szumu wody uciekają...S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada 10.03.2003 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Właśnie dekarz skończył kładzenie dachóki. W żadnym innym "ubranku" nasz domek nie wyglądałby tak pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gars 10.03.2003 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 mam taki młyn w głowie, ze chyba pokryję słomą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 11.03.2003 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 - jest wiele blachodachowek ktore mozna odroznic od dachowki dopiero jak sie w nie poknie- nagrzewanie sie poddasza to tylko wynik zle wykonanej izolacji i wentylacji miedzy poszyciem a izolacja- halas przy blachodachowce nie jest dokuczliwy choc go slychac- naprezenia rynien i blachodachowki wynikaja z niedokladnego montazu- koszty porownywalne- wiezba podobna (ciezar poszycia jest tylko jedna zw ielu skladowych obciazajacych wiezbe)- co do sasiadow - czy jesli obok stoi "kostka" to tez mam zrobic plaski dach? - brak prawdziwego zagospodarowania przestrzennego to tylko jedno z wielu polskich niechlujstw!- kupujcie tylko najlepsze produkty - zadnych tanszych substytutow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 12.03.2003 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 dach lepszy z blachy czy dachowki dachówka- dachblacha- ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 12.03.2003 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 To ciekawe, z zestawienia toma soyera wynika jasno - choć chyba wbrew intencjom autora - że blacha jest pod każdym względem gorsza od dachówki. To czy trochę gorsza czy dużo gorsza nie ma znaczenia - jeśli cena jest podobna to wybór jest prosty. Na początku planowałem blachę, bo wydawało mi się że przy wszystkich swoich ułomnościach jest znacznie tańsza. Szybko zdanie zmieniłem, z czego bardzo się cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacha 12.03.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Pewnie, że dachówka ( oczywiście dobra jakościowo i profesjonalnie ułożona) jest lepsza od blachy , ale ja ze względu na skromny zasób gotówki i brak możliwości "odczekania " roku do wprowadzenie, bo musze szybko tj. w tym roku jesienią , właśnie kupiłam blachę pruszyńskiego- czy bedzie parno latem, tłukło w czasie deszczu okaże się pewnie za rok. postaram się dać 20 wełny , folie i uważam , że ten dach nie będzie moją zmorą i wielką pomyłką, a różnica w koszcie materiału to 4900 za blachę i 9800 za dachówke - często pieniądze narzucają pewne rozwiązania technologiczne i wypada się cieszyć, że wielu jest takich, którzy moga zainwestować w dachówkę , bo jest na pewno ładniejszy ( no chyba, że w jesiennym liściu to podobno nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 12.03.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 pingo:ja bede mial blache ale jeszcze raz:- kupujcie tylko najlepsze produkty obojetnie czy dachowke czy blachodachowke technologie trudno porownywac bo sa inne. ale nie warto przesadzac ani z lekkoscia blachy ani z trwaloscia dachowki, ani z gruboscia welny. to "owczy ped" nakrecany przez ... przeciez wiecie. cel jest jeden - szczelny trwaly dach, a to nie zalezy tylko od RODZAJU poszycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts