MALINKA 18.03.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Okolice najpiękniejsze dziwię się, że tak mało nas na forum. Nie wybudowałabym się w innym zakątku Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 18.03.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Coraz więcej nas. Może storzymy grupę lubuską w Klubie Budujących??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gracja 18.03.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 [Pozdrawiam i jestem za....Stwórzmy Drogie Panie( bo jak widze jest nas tu wiecej niz panów) Klub budujący ...zawsze to raźniej no i wiele cennych informacji na temat wykonawców materiałów i innych rzeczy można zdobyć w klubie. Kto w lubuskiem buduje z silki ??? NIKT? Nie wierzę!! [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_MYCHA__ 18.03.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Ja sie zdecydowałam na ścianki działowe z silki:) jutro jade właśnie zamawiac przekonał mnie do nich moj znajomy który zawodowo zajmuje sie budownictwem:) przekonało mnie to ze ściany bedą proste, naprawde proste pozdrawiam lubuszanki i kilku lubuszan cdn. _MYCHA__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowicjusz 18.03.2004 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Pozdrawiam dzielnych Lubuszan - budujących i życzę dotrwania, pomysłowości i pewnych źródeł finansowych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gracja 19.03.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Mycha...Mam pytanie...a dlaczego tylko scianki z silki robisz?No i oczywiście gdzie i za ile kupujesz ten materiał? U mnie w poniedziałek( jak juz mówiłam ) zaczynają kopać fundament na razie jestem pełna optymizmu i wiosennej siły....z źródłami finansowania to tak różnie bywa...jedne żródła są odnawialne drugie nie )))Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_MYCHA__ 19.03.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Gracjo:) powodu w sumie nie ma....załozylismy ze ściany zewnetrzne postawimy z suporexu ( który notabene juz zakupiliśmy ) a silke do ścian działowych znajomy budowlaniec nam polecił i stad ta decyzja. Wiem, bo akurat wczoraj rozmawiałam z panem hurtownikiem na temat silki na sciany zewnetrzne, ze jest bardzo dobra, ale juz za późno na zmiane:) _MYCHA__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sudarek 20.03.2004 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Witam wszystkich'Ja będę właśnie kładł dach, czekam teraz aż pogoda się ustatkuje i ostro ruszamy. Buduję D08 w okolicach Zar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowicjusz 20.03.2004 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Mycha!Cegły silikatowe są tanie, ścianki z nich dobrze akumulują ciepło i pochłaniają dźwięki, ale mają wadę - duży ciężar. Przeanalizuj więc, na czym je chcesz postawić - uważaj na stropy!pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_MYCHA__ 21.03.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 nowicjiusz buduje dom parterowy wiec obejdzie sie bez stropów:) chyba nie musze wzmacniać fundamentów z tego powodu ( nie znam sie dobrze na tym ) pozdrawiam _MYCHA__ ps. cały czas mam jeden problem jakie ogrzewanie zrobic w swoim domku, jedni proponują kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza, inni korzystac ze słońca. I bądź tu mądry ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowicjusz 21.03.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 1.Fundamentów wzmacniać nie musisz - postaw "działówki" na podłożu betonowym, pogrubionym lokalnie (pod plan. ścianki) do 15 cm, wcześniej grunt każ dobrze ubić (i niech nie przesadzają z polewaniem wodą przy ubijaniu). 2. Jeżeli masz w pobliżu "złoża" palnej roślinności (las, zarośla) możesz sporo zaoszczędzić instalując odpowiedni piec, nawet jako awaryjny, dla części domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_MYCHA__ 21.03.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 nowicjusz bardzo dziękuje ....mam nadzieję ze juz w przyszłym tygodniu zaczniemy kopac doły pod fundamenty nie moge juz sie doczekac:) _MYCHA__ ps. działka jest połozona w pobliżu lasu:) wiec moze rzeczywiście bedzie najlepiej jak skorzystamy z tego co piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 22.03.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Sudarek - Jakie zmiany masz w projekcie? Jaką dachówkę kładziesz. Ja też buduję D08 w okolicach Gorzowa Wlkp, tzn. dopiero zacznę budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 25.03.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Witam lubuszan. Ale dzisiaj zimno u nas. A ja myślałam, że to już wiosna a u mnie dzisiaj 0 stopni na termometrze. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 26.03.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Witamy kolejnych lubuszan. Waldon gdzie kupowałeś więźbe i za ile (jeżeli można) Witam serdecznie Więźbe kupowałem w Tartaku w Janach za 550 netto + 30 impregnacja. Drewno ok trzyma wymiary, impregnacja w ich wykonaniu to porażka. Drewno nie sezonowane, ale zimowe i małoprzyrostowe. Ogólnie nie jest najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 26.03.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO KLUBU BUDUJĄCYCH. na kawkę i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 26.03.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Dzięki Waldon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_MYCHA__ 03.04.2004 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 z okazji nadchodzących świąt Wielkanocnych życze wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń w postaci tego wymarzonego domku:) dla mnie te święta będą wyjątkowe zaraz po nich rozpoczynam z mężem budowe juz na 100% Wczoraj byliśmy na rozmowie z wykonawcą, który pod kazdym względem Nam pasuje od dzisiaj zaczynam skreslać dni do rozpoczęcia:) nic tak mnie nie uszczęśliwiło po za urodzeniem dwójki synów jak własnie mysl o WŁASNYM DOMKU KTÓRY ZARAZ ZACZNIE "ROSNĄĆ"NA NASZEJ DZIAŁCE pozdrawiam serdecznie _MYCHA__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 03.04.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Ja też z okazji Świąt życze wszystkiego najlepszego mokrego poniedziałku ale nie chodzi mi o pogode zdrowych i wesołych i po świetach do roboty na budowie. W moim przypadku bedzie ekipa tynkowała po świetach a potem posadzki Pozdrawiam ARi trzymajcie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 05.04.2004 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 LUBUSZANIE ZAPRASZAM NA KAWKĘ wirtualną do GRUPY LUBUSKIEJ w KLUBIE BUDUJĄCYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts