Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubuskie

mario5

Recommended Posts

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[Pozdrawiam i jestem za....Stwórzmy Drogie Panie( bo jak widze jest nas tu wiecej niz panów) Klub budujący ...zawsze to raźniej no i wiele cennych informacji na temat wykonawców materiałów i innych rzeczy można zdobyć w klubie.

Kto w lubuskiem buduje z silki ??? NIKT? Nie wierzę!!

[/b]

Mycha...Mam pytanie...a dlaczego tylko scianki z silki robisz?No i oczywiście gdzie i za ile kupujesz ten materiał? U mnie w poniedziałek

( jak juz mówiłam ) zaczynają kopać fundament na razie jestem pełna optymizmu i wiosennej siły....z źródłami finansowania to tak różnie bywa...jedne żródła są odnawialne drugie nie )))Pozdrawiam budujących

Gracjo:) powodu w sumie nie ma....załozylismy ze ściany zewnetrzne postawimy z suporexu ( który notabene juz zakupiliśmy ) a silke do ścian działowych znajomy budowlaniec nam polecił i stad ta decyzja. Wiem, bo akurat wczoraj rozmawiałam z panem hurtownikiem na temat silki na sciany zewnetrzne, ze jest bardzo dobra, ale juz za późno na zmiane:)

_MYCHA__ 8)

nowicjiusz :D buduje dom parterowy wiec obejdzie sie bez stropów:) chyba nie musze wzmacniać fundamentów z tego powodu :x ( nie znam sie dobrze na tym :cry: )

pozdrawiam

_MYCHA__

ps. cały czas mam jeden problem :cry: jakie ogrzewanie zrobic w swoim domku, jedni proponują kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza, inni korzystac ze słońca. I bądź tu mądry ech

1.Fundamentów wzmacniać nie musisz - postaw "działówki" na podłożu betonowym, pogrubionym lokalnie (pod plan. ścianki) do 15 cm, wcześniej grunt każ dobrze ubić (i niech nie przesadzają z polewaniem wodą przy ubijaniu).

2. :lol: Jeżeli masz w pobliżu "złoża" palnej roślinności (las, zarośla) możesz sporo zaoszczędzić instalując odpowiedni piec, nawet jako awaryjny, dla części domu.

Witamy kolejnych lubuszan.

Waldon gdzie kupowałeś więźbe i za ile (jeżeli można)

Witam serdecznie

Więźbe kupowałem w Tartaku w Janach za 550 netto + 30 impregnacja.

Drewno ok trzyma wymiary, impregnacja w ich wykonaniu to porażka. Drewno nie sezonowane, ale zimowe i małoprzyrostowe. Ogólnie nie jest najgorzej

z okazji nadchodzących świąt Wielkanocnych życze wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń w postaci tego wymarzonego domku:) dla mnie te święta będą wyjątkowe :D zaraz po nich rozpoczynam z mężem budowe juz na 100% :D Wczoraj byliśmy na rozmowie z wykonawcą, który pod kazdym względem Nam pasuje :D od dzisiaj zaczynam skreslać dni do rozpoczęcia:) nic tak mnie nie uszczęśliwiło po za urodzeniem dwójki synów jak własnie mysl o WŁASNYM DOMKU KTÓRY ZARAZ ZACZNIE "ROSNĄĆ"NA NASZEJ DZIAŁCE 8)

pozdrawiam serdecznie

_MYCHA__ :D