marekba1 03.03.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Bardzo proszę o Pomoc,W ubiegłym roku zrobiłem przyłącza do budynku, kanalizacyjne wodociągowe i do tego geodeta wykonał mi mapę do odbioru budynku i w/w przyłączy.Urząd Gminy w tym roku obciążył mnie podatkiem za budynek mieszkalny.Nie było odbioru budynku, ponieważ budynek jest w stanie surowym otwartym tzn. bez okien, bez ocieplenia itp.Budynek nie jest zamieszkały.Bardzo proszę o pomocmarekba1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.03.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 ... Bardzo proszę o pomoc Udaj się do UG i wyjaśnij sprawę. Nikt inny za Ciebie tego nie zrobi. Zwyczajna pomyłka. Zdarza sie, chociaż nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekba1 04.03.2008 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Byłem w urzędzie gminy, ale oni twierdzą, że jest wszystko prawidłowo.Nawet nie chcą na ten temat dyskutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 04.03.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Nie załatwiaj nic na gębę.Złóż odwołanie od decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 04.03.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Mnie kiedyś wyjasniali, że odbiór nie ma nic do rzeczy... Liczy sie stan faktyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 04.03.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Mnie kiedyś wyjasniali, że odbiór nie ma nic do rzeczy... Liczy sie stan faktyczny. A stan faktyczny jest taki budynek jest w stanie surowym otwartym tzn. bez okien, bez ocieplenia Zwłaszcza brak okien jest nader wymowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.03.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 i jakoś mało mieszkalny ten budynek :) Wystarczy zajrzeć do przepisów w gminie - odbiór MA znaczenie. A nei chodzi czasem o podatek gruntowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danut 05.03.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Mi osobiście ,choć mam stan surowy zamkniety, podatku od budynku nie naliczyli czyżby przeoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts