Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kuchenka gazowa pod zabudow?

karola

Recommended Posts

Gorgu

Popatrz parę postów wyżej. Moja płyta gazowa ceramiczna to chyba dokładnie to samo co płyta gazowa ze szkła. Moja jest czarna, Ariston robi chyba w kolorze srebrnym. To chyba lepsze rozwiązanie, bo na czarnym strasznie widać kurz. Do czyszczenia i omijania palników i kurków już się przyzwyczaiłam. Myję "toto" zwykłą gąbeczką z płynem do naczyń, a potem przecieram czystą wilgotną gąbką bawełnianą i jest ekstra. Dawniej czasem przecierałam płynem do mycia szyb na koniec i papierowym ręcznikiem (zostawiał kłaczki na czarnym), ale teraz mi się nie chce, a jak się dobrze przyłożę to efekt jest ten sam. Każdy palnik się rozbiera. Moje są żeliwne i trochę już straciły na urodzie od nowości, ale nie jest fatalnie. Poza tym kuchenka po wyczyszczeniu wygląda prawie jak nowa.

Acha Aristony mają jeden palnik z podwójnym płomieniem (dwie obręcze palników). Chyba daje to duży "pałer", ale dla mnie byłoby to chyba zbyt wiele. Rzadko grzeję na palnikach pełną mocą i ten największy z jedną obręczą w zupełności mi wystarcza.

Pozdrawiam

Helism dziękuję. Ulżyło mi- teraz z lekkim sercem mogę ją kupić, zwłaszcza ,że w sklepie w którym zamówiłam meble do kuchni zaproponowali mi, żebym sobie wybrała którąś z płyt z ekspozycji. Wśród nich była również z czarnym "szkłem"- jednak jak piszesz wszystkie paluszki no i kurz na niej byłyby widoczny. A ja, jako że leń, wybrałam tą jasną- śliczna, wygląda super no i cena zamiast 1500 jest 900zł. Chyba warto :-?

• 3 weeks później...
  • 5 months później...

Jestem szczęśliwym posiadaczem sprzętu Gorenje.

Od ok. miesiąca urzywamy piekarnik

http://www.megamedia.pl/agd-do-zabudowy-piekarniki/gorenje-b-7470-e.php

oraz płytę

http://www.megamedia.pl/agd-do-zabudowy-plyty-gazowe/gorenje-gms-66-e.php

Piekarnik jest super - szybko się nagrzewa i ma fantastyczne prowadnice teleskopowe ułatwiające użytkowanie.

Jedyny mniej przyjemny szczegół to potrzeba częstego czyszczenia wnętrza, a firmowy system średnio sięsprawuje.

Płyta posiada palnik WOK z 3 koronami ognia! Daje to moc ponad 3 KW. Woda w czajniku gotuje się w ciągu kilkudziesięciu sekund. Trzeba tylko na to kłaść spore garnki, bo w innym wypadku nagżewają się ich boki.