kirkris 03.03.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Mam pytanie jak w temacie: wg niebieskiej czy czerwonej strzałki? Temat jest o tyle stotny, że przy montażu ze skosem w dół (czerwona), widać otwór wentylacyjny, a przy odwrotnym jest ładnie http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/smieci/kratka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 03.03.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 niestety wg czerwonej. mnie się też to nie podoba, bo kurz na kratce widać ale w innym wypadku podobno tworzą się jakieś zawirowania i wentylacja jest nieefektywna (może być). jest to podobno wazne szczególnie przy piecach gazowych. Opowiadał mi to znajomy kominiarz, bo z tego samego powodu zamontowałem u siebie kratkę wg. sposobu niebieskiego i on to zauwazył i kazał mi to zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 03.03.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 czerwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d24 16.05.2022 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2022 Rozumiem, że zasada obowiązuje z zewnątrz jak i wewnątrz budynku. A jak myślicie co będzie bardziej efektywne jeśli chodzi o sprawność wentylacji - mam na myśli zastosowanie zew. jak zasugerowano wg czerwonej strzałki natomiast wew zastosowanie kratki owalnej jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts