zukow2 03.03.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 witam, właśnie dostałem działkę od rodziny i zanim to zostanie wpisane do księgi wieczystej chciałbym zrobić już jakieś papiery do pozwolenia na budowę. I tu pytanie:co mogę załatwić zanim działka zostanie wpisana do księgi?Jakie pozwolenia itp??? będę wdzięczny za pomoc'pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 04.03.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 najpierw do urzędu gminy się zgłoś.Tam powinieneś otrzymać wszystkie informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zukow2 05.03.2008 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 ano byłem.ale nie dowiedziałem sie za wiele od naszych gminnych urzędników.ile razy tam nie przyjdę zawsze kogoś odpowiedzialnego za to nie ma.albo chory, albo urlop , albo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.03.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Zacznij już kompletować wszystko do pozwolenia na budowę.Zamów mapę do celów projektowych.Wybierz projekt domu. Zacznij adaptację. Wystąp o warunki przyłaczy do dostawców ( woda, prąd, gaz, kanaliza) Zrób wpis do Rejestru Gruntów po umowie. Chwilę trwa ( weź od razu odpis tego rejestru z Tobą jako właścicielem)Jeśli zmieniasz wjazd na działkę - zatiwerdź u właściciela drogi. Jeśli masz Plan Zagospodarowania - weź wypis. Jesli nie masz - wystąp o Warunki Zabudowy.To wszystko wszystko będzie Ci potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martajochna 10.03.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Jesli jestes juz wlascicielem dzialki i ,,przekazanie'' jej dla Ciebie nastapilo u notariusza to placac w biurze notarialnym notariusz zobowiazany jest do uregulowania wpisow w wydziale ksiag wieczystych (KW) Akt notarialny jest jak najbardziej dowodem ze jestes wlascicielem dzialki i z tym aktem mozesz ubiegac sie o przylacza.Po kilku tyg dostaniesz zawiadomienie z wydzialu KW Rowniez mialam podobny dylemat no i wszystkiego sie dowiedzialam -tylko niestety nie od urzednikow Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.03.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Po kilku tyg dostaniesz zawiadomienie z wydzialu KW Marzenie. U mnie trwało z 2-3 miesiące a i tak szybko poszło A reszta to prawda. Wystarczy, że masz akt notarialny, który jest poświadczeniem, że jesteś właścicielem działki. To wystarczy do formalności. Chyba, że w międzyczasie chcesz również wystąpić o kredyt, to wtedy do uzyskania wpisu w KW możesz mieć w banku dodatkowe opłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts