Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lokalni producenci okien drewnianych na Śląsku- opinie

Recommended Posts

Witam!!

Jestem zainteresowana opiniami na temat lokalnych producentow okien drewnianych takich jak:

- Stoldrew z Gliwic z ul. Sliwki wlasciciel Purymski

- Stolarz s.c. z Większyc wlasciciel Ksieżyk

- Flak z Radzionkowa.

Może sa jacys inni godni polecenia a umiarkowani cenowo??

Pozdrawiam

Marta

Gartfen w Żorach - widziałam te okna, są bardzo ładne i z opinii znanych mi użytkowników dobre jakościowo.

http://www.gartfen.com.pl/kontakt.htm

My ostatecznie zdecydowaliśmy się na okna plastikowe Drutex - ta firma robi też bardzo ładne okna drewniane, znam kilka osob, które mają je kilka lat bez żadnych problemów. Nasz wybór był podyktowany jedynie finansami.

Ja bym Ci doradziła, aby nie szukać tanich okien drewnianych i mało znanych producentów, gdyż mogą być duże problemy z jakością (paczenie, słaby lakier). Drewniane są piękne, ale muszą być naprawdę dobre.

Lepszy dobry plastik niż słabe drewniane !

Taka właśnie była nasza decyzja. A w drewnianych wybieraliśmy właśnie pomiędzy Drutexem a Gartfenem.

My będziemy montowac okna firmy Fakro z Krakowa. Nasi znajomi mają i naprawde są zadowoleni, motaż także super. Załapaliśmy się nawet na dwie promocje, przy czym ceny okien nie są wygorowane, a prawie wszystkie będe robione na konkretny wymiar. Z cen póki co jesteśmy zadowoleni, zobaczymy jak to się będą spisywać :)

Montujemy plastikowe, dwukolorowe, ale z tego co się orientuję, to mają także i drewniane :)