Kazuyuki 04.03.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Jako, iż jest to mój pierwszy post tutaj chciałbym się przy okazji przywitać ! Tak więc witam i dziękuję za zainteresowanie tematem. Mam pewien problem, otóż w przeciągu miesiąca wyprowadzamy się na nowe mieszkanie i wreszcie, po 20 latach życia mam okazję urządzić sobie pokój wg mojego własnego uznania i upodobań. Mój pokój zawsze był pełen takich różnych ozdób, "dupereli", zdjęć klasowych, plakatów itp. i mam tego tak naprawdę powyżej dziurek w nosie już. Od zawsze podobały mi się nowoczesne, wręcz futurystyczne wnętrza utrzymane w kolorach białym i czarnym, ewentualnie z namiastką czerwonego. I tak też mam zamiar zrobić. Problem polega tylko na tym, że kompletnie nie mogę znaleźć jakiegoś biurka pod komputer, które by ładnie pasowało. Może napiszę co aktualnie w moim pokoju będzie i jak to mniej więcej wygląda, żeby przybliżyć Wam ten "image" Ściany i sufit: śnieżnobiałe Podłoga - tu miałem największy problem, początkowo chciałem jak najjaśniejsze panele, ale znalazłem bardzo fajną wykładzinę (zdjęcie: http://www.vpx.pl/up/20080304/124266e3c5a2c6b6a78a9b57e604a42bbc602c16144.jpg ) Kanapa : czarna o dość kanciastych kształtach, stosunkowo niska z eko-skóry. Stolik: szklany, z czarnego szkła hartowanego, prostokątny. Pod tym będzie prawdopodobnie biały dywanik, troche "kudłaty", żeby te czarne rzeczy ładnie odbijały a nie zlewały się z tym wzorem na podłodze. Po drugiej stronie pokoju znajduje się czarno-biała meblościanka, zrobiona na duży połysk (Xetra od "Forte"). Na ścianie jakiś obraz ulubionego piosenkarza, też utrzymany w podobnej kolorystyce. Wszystko mi pięknie ładnie gra, ale potrzebuję w tym pokoju jeszcze postawić gdzieś rzecz najważniejszą - czyli komputer. Także potrzebuję biurka i tu jest największy problem. Jak myślicie, jakie biurko by pasowało do takiego pokoju ? Myślałem nad szklanym, ale takie zwykłe przezroczyste szkło średnio mi się widzi. Widziałem jedno biurko z blatem z czarnego szkła hartowanego, tylko też nie jestem co do niego pewien. Najchętniej bym chciał biurko też takie biało-czarne na wysoki połysk, żeby pasowało do tej meblościanki. Ale nigdzie czegoś takiego nie mogę znaleźć. Jak już coś jest, to kolor wenge i bez połysku. Jeżeli ktoś się orientuję gdzie takie biurko można dostać, lub ma jakieś propozycję co do jego wyglądu, do tego, co by pasowało to naprawdę bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 04.03.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Nie wiem, czy jesteśzwolennikiem IKEA, czy nie, ale tam można kupić czarno-biały blat i do tego chromowane nogi. Jeden system nazywa się VIKA, drugi zdaje się GALANT. Wybór dość duży (i blatów i nóg)... Są drewanien, szklane,laminowane... proste,okrągłe, "fikuśne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 04.03.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 zwariowałabym z tą wykładziną na podłodze, a z jej czyszczeniem to już napewno:) Ty chcesz na nią dać dywan? Bo tak zrozumiałam. Biurko czarne, ale sam blat to może tak mało "futurystycznie" wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochikarka 04.03.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 mikita - zgadzam się z Toba dywan odpada do takiej wykładziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 04.03.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 a może czerwone biurko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazuyuki 04.03.2008 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 O, dzięki za tą podpowiedź z Ikeą, o tych rzeczach nie wiedziałem. Na pewno wezmę je pod uwagę i dokładnie przejrzę. Co do dywanu, chciałem - taki nieduży oczywiście, biały, włochaty położyć w to miejsce gdzie jest ława i kanapa, bo to jest po drugiej stronie pokoju co komputer i meblościanka. Jakoś w mojej głowie to wygląda nawet OK i wydaje się, że czarna szklana ława z czarną kanapą będzie ładnie odbijać. Co do tej podłogi to jeszcze się też zastanawiam, myślałem po prostu nad białą wykładziną dywanową. Przyjemne to w dotyku, tylko wiadomo - siedlisko kurzu :/ A czerwone biurko to raczej nie bardzo, z czerwonych rzeczy to raczej będę mieć jakieś dodatki, małe rzeczy, detale, bardzo małego tego czerwonego będzie występować. I w ogóle jakoś czerwony mebel mi się nie widzi Ewentualnie gdybym miał położyć panele to chyba by był to jakiś bardzo jasny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.03.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 ja nie o biurku ale o ... wykladzinie jest przepiekna!!! ale... na zdjeciu nie wiem czy nie dostalabym oczoplasu po pol godz. przebywania w takim pomieszczeniu ale... pomijajac juz to (bo moze mozna sie przyzwyczaic) mialam kiedys czarno-bialy dywan i NEVER AGAIN!!!! kazdy śmietek, każdy pylek widac jak cholera (a nie jestem jakas pedantka ) nie bedziesz mial pieknej podlogi - bedziesz mial cos co bedzie piekna podstawa do wyeksponowania kazdego pylka kurzu i paprocha w twoim domu. (zwl. na czarnym) niestety nie chce krakac ale przemysl jeszcze te wykladzine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazuyuki 04.03.2008 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Tak zielonooka, wiem o tym Też mnie to martwi, zwłaszcza, że ja akurat trochę z pedanta mam, z resztą pewnie stąd te kolory, bo dla mnie taki czarno-biały kontrast to przede wszystkim ikona takiej czystości, nawet sterylności Domyślam się, że dywan, zwłaszcza czarny przyjmuję wszystko na siebie bardzo łatwo i jest to bardzo - niestety - dobrze widoczne. Z tym, że z tą wykładziną chyba akurat jest mniejszy problem, bo to wykładzina elastyczna więc chyba łatwiej i szybciej ją wyczyścić niż dywan. Aczkolwiek fakt - cały czas się zastanawiam nad doborem podłogi. To nie lada problem, bo biorąc pod uwagę to, co chcę to najładniej wygląda właśnie taka jaśniutka podłoga. Panele wiadomo - wszystko jakby nie patrzeć to odcienie jakiegoś brązu, nawet najjaśniejsze dodają już ten taki element który niszczy wg mnie całość. Wykładziny dywanowe - co prawda pod względem widoczności wszelkiego kurzu, paprochów chyba najlepsza, bo nawet taka typowo biała ma w sobie takie ciemne plamki więc w ogóle by nie było widać. Za to jak się np wino wyleje to można się zasiekać ... Dlatego właśnie ta biało-czarna wykładzina elastyczna wydaje mi się być ciekawa, bo łatwo coś z tego zetrzeć, ciężko zrobić jakieś trwałe zabrudzenia itp. No ale jeszcze się zastanowię ... najwyżej zrezygnuję ze 100% sterylności i jak każdy normalny człowiek kupię jaśniutkie panele i spokój EDIT Rozmowa zeszła trochę na inny temat, no ale jakby nie patrzeć z tym też mam problem xD Jeżeli panele to te wyglądają ciekawie do tego image'u: http://komfort.pl/userfiles/image/panel/223525_b.jpg http://komfort.pl/userfiles/image/panel/223525_A_a_b.jpg Pytanie tylko czy w rzeczywistości są bardziej jak na zdjęciu z tą kanapą czy jak na tym próbniku :] Znając życie to to rzekome "real foto" jest robione na zachętę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.03.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 wiesz.... co z tego ze łatwo jak za 2 godziny trzeba znowu? ta druga podloga tez mi sie bardzo podoba (na fotce z czerwona kanapa wyglada juz w ogole bosko - ale tez mam obawy ze delikatnie fotke podkrecili (oswietleniem , photoshopem etc ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 04.03.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 wiesz.... co z tego ze łatwo jak za 2 godziny trzeba znowu? ta druga podloga tez mi sie bardzo podoba (na fotce z czerwona kanapa wyglada juz w ogole bosko - ale tez mam obawy ze delikatnie fotke podkrecili (oswietleniem , photoshopem etc ) Ja mam taka podłoge jest swietna,połozyłam ja w sypialni,zdjecie nie odzwierciedla prawdziwego wyglądu, a jest identyczna jak na zdjeciu z ta kanapa-jest to bambus, a ja mam jeszcze do tego garderobe w identycznej okleinie, a nazywa sie trawa morska:) http://images33.fotosik.pl/118/ebbb34fd307c9f46.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazuyuki 04.03.2008 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Oooo, stokrotnie dziękuję za zdjęcie Skoro wygląda tak świetnie to się chyba zdecyduję Muszę tylko pojechać i zobaczyć ją osobiście do jakiegoś sklepu. Jeszcze raz dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 04.03.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Oooo, stokrotnie dziękuję za zdjęcie Skoro wygląda tak świetnie to się chyba zdecyduję Muszę tylko pojechać i zobaczyć ją osobiście do jakiegoś sklepu. Jeszcze raz dzięki ! nie ma za co ,ja kupiłam w Komfort-olsztyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts