Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ankieta dotycząca Poś BIOEKO

Poś BIOEKO kontra POś POLIPLAST  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Poś BIOEKO kontra POś POLIPLAST

• BIOEKO - TAK
    • BIOEKO- NIE
      0
    • POLIPLAST - TAK
      0
    • POLIPLAST -NIE
      0

Recommended Posts

:D :D :D Nie obrażam się! Właśnie przeglądając różne posty dotyczące Poś Twoja wypowiedź zastanowiła mnie i zaczęłam szukać inne oczyszczalnie. Sam swego czasu zastanawiałeś się nad POLIPLASTEM. Co zaważyło, że zmieniłeś zdanie, i czy już masz Rotha, czy jedynie zamieżasz go kupić. Mnie trochę zastanawia kwestia serwisu w BIOEKO gdyż są dość daleko. Natomiast POLIPLAST jest blisko mnie. Co do ROTHA to jeszcze dokładnie go nie przestudiowałam. Jeśli chodzi o cenę tych oczyszczalni to faktycznie POLIPLAST jest drogi ale jak pomyślę sobie, że zaoszczędzę parę złoty i będę mieć jakieś problemy to już wolę trochę dołożyć i mieć spokój. Nie wykluczam innej oczyszczalni ale najpierw zawęziłam swoje poszukiwania do tych dwu. Prawdę mówiąc to po Twojej wypowiedzi z grudnia 2007 zaczęłam myśleć o POLIPLAŚCIE!!! :wink:

Co zaważyło, że zmieniłeś zdanie, i czy już masz Rotha, czy jedynie zamieżasz go kupić.

Zdecydowałem się na Rotha ze względu na:

1. Cena - prawie 3 tys taniej - a ta sama wielkość

2. Brak złoża jak poliplaście - co jest wg mnie zaletą - bo w Roth mogę sobie sam wszystko odbudować

3. Sterowanie i kontrola - wg mnie fajniejsza

4. Niemiecka jakość (normy DIN)

Poliplast ma również swoje zalety np. grube ścianki czy polskie atesty.

PS

Musiałbyś ankietę poprawić bo również jestem tuż przed zakupem

• 4 months później...
  • 4 months później...
Co zaważyło, że zmieniłeś zdanie, i czy już masz Rotha, czy jedynie zamieżasz go kupić.

Zdecydowałem się na Rotha ze względu na:

1. Cena - prawie 3 tys taniej - a ta sama wielkość

2. Brak złoża jak poliplaście - co jest wg mnie zaletą - bo w Roth mogę sobie sam wszystko odbudować

3. Sterowanie i kontrola - wg mnie fajniejsza

4. Niemiecka jakość (normy DIN)

Poliplast ma również swoje zalety np. grube ścianki czy polskie atesty.

PS

Musiałbyś ankietę poprawić bo również jestem tuż przed zakupem

Jak Wam sie uzytkuje oczyszczalnię? Na jakiej zasadzie odbywa sie proces oczyszczania? My nie mamy gdzie odprowadzać ścieków - bedziemy musieli mieć chyba oczyszczalnię z rozsączkami.

Pozdrawiam