aishabg 03.01.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 oczywiscie ze sie szpachluje normalnie po całości 2-4 x zalezy od wlk szczelin..tak jak pod lakier i nie ma niebezpieczeństwa, że się wykruszy? a jakie są maksymalne szczeliny uznawane jako poprawne, bo nie wiem czy mam się już niepokoić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 03.01.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 nie nie wykruszy jesli uzyjesz profesjonalnego fugenkitu..ja ci polecam resiplast firmy deva..i zrobisz to poprawnie pył miałki przesiany z granulacji 100-120 badz z polerki..co do szczelin normy nie ma sa wytyczne..ile i jakich moze przypadac ..po zakonczeniu na metr kwadrat..generalnie jak widzisz szczeliny to je ladnie na 2-3 x na rzadko przeszpachluj..ja zawsze szpachluje ..jesli jestes przed szlifem to zapewne sie dopiero pokarza..wykruszaja sie podlej jakosci fugenkity..a capon w szczegolnosci..Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishabg 04.01.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) nie nie wykruszy jesli uzyjesz profesjonalnego fugenkitu..ja ci polecam resiplast firmy deva..i zrobisz to poprawnie pył miałki przesiany z granulacji 100-120 badz z polerki.. co do szczelin normy nie ma sa wytyczne..ile i jakich moze przypadac ..po zakonczeniu na metr kwadrat.. generalnie jak widzisz szczeliny to je ladnie na 2-3 x na rzadko przeszpachluj..ja zawsze szpachluje ..jesli jestes przed szlifem to zapewne sie dopiero pokarza.. wykruszaja sie podlej jakosci fugenkity..a capon w szczegolnosci.. Pozdrawiam. Dzięki wielkie!! Gohst a jaki olej polecasz? czy olejowosk? nie wiem co jest lepsze? Edytowane 4 Stycznia 2012 przez aishabg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.01.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 od kilku lat pracuje na impact -oil ..firmy loba wakol ..i uwazam ze nie ma jak na razie lepszego na rynku..i wcale jak na oleje high solid 2skladnikowe..nie jest drogi ile maetrow mmasz tejze posadzki?olejowoski wybij sobie z głowy po wodzie zostaja na nich białe plamki..i rysuja sie na biało plus problem z pielegnacja to wlasnie je trzeba mocno pielegnowac aby mialy wyglad..impacta raz na rok..dwa lub trzy zalezy od stopnia i intensywnosci uzywania traktujemy parkiett oil de luxe i po temacie..Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishabg 05.01.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 od kilku lat pracuje na impact -oil ..firmy loba wakol ..i uwazam ze nie ma jak na razie lepszego na rynku..i wcale jak na oleje high solid 2skladnikowe..nie jest drogi ile maetrow mmasz tejze posadzki? olejowoski wybij sobie z głowy po wodzie zostaja na nich białe plamki..i rysuja sie na biało plus problem z pielegnacja to wlasnie je trzeba mocno pielegnowac aby mialy wyglad..impacta raz na rok..dwa lub trzy zalezy od stopnia i intensywnosci uzywania traktujemy parkiett oil de luxe i po temacie..Pozdrawiam. Witam, no właśnie nie mało bo koło 200m2 ale cena może ma mniejsze znaczenie, ważne żeby w użytkowaniu nie było problemów, bo raczej nie jestem typek latającym ciągle z froterką czyli mówisz, że Impact-oil na wstęp, a potem dla odświeżania parkiett oil de luxe? Ale to sami sobie z tym damy radę czy trzeba ekipy? a co odnośnie oleju Eukula hs1 i potem na to refresher? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.01.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 to jest 1 skladnik..i na pewno nie jest tak wytrzymały..a refresherem raz na 3 miechy bedziesz usiał(a) przeleciec..poslalem priv.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter30 08.01.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 panowie zaczynam ukladac parkiet w jodelke jakies rady co i jak ??? jakis sprzet sie przydaje jak pilnowac by wzorek nie uciekl??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 08.01.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 panowie zaczynam ukladac parkiet w jodelke jakies rady co i jak ??? jakis sprzet sie przydaje jak pilnowac by wzorek nie uciekl??? Zaopatrz się w jakiś podręcznik z zakresu stolarstwa podłogowego, pilarkę stołową i inne podstawowe narzędzia parkieciarskie. Aby dobrze ułożyć jodełką trzeba mieć trochę doświadczenia lub, co należy do rzadkości, dużo dokładności i wyobrażni geometrycznej. Poproś do pomocy osobę, która układała parkiet, będzie Ci łatwiej zarówno w temacie przygotowania jak i układania. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 08.01.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 zwykla pila kawalek sznurka do przekotnej ukladasz prosta..czy po ukosie..??..rady jesli pokoj nie trzyma katów zrob tak aby docinac przy scianach..tylko po jednej stronie..przyda sie tez ukosnica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter30 08.01.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 pile mam taką stolową chce ukladac nolmalnie jak wchodze do pokoju to mam widziec litere v no wlasnie slyszalem o tym sznurku tylko ze sciany mi spierniczaja i nie wiem za bardzo jak go ustawic bo jesli dam na srodek czyli np. po 1,5 m do sciany to na oko widze ze on spiernicza a co to ta ukośnica??? naprawde panowie bardzo wam dziekuje za pomoc a czy mozecie mi dac jakies tyt.jakis podreczników w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 08.01.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 "Parkieciarz" Zbigniewa Wolskiego - kopalnia wiedzy lub "Parkiety, deski, panele podłogowe" Andreasa Ehrmantrauta. Najprościej jest w starych książkach, których już nie ma na rynku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter30 08.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 a co z tym szmurkiem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 09.01.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 ojej nigdy nie lapales rogów i przekatnej sznurkiem?? ..generalnie chodzi o to aby sobie zmierzyc...przekatne ..i czy sciany nie uciekaja jak uciekaja trzeba sobie zzrobic przy jednej scianie na prosto..aby scinac tylko z jednej strony trzeba sobie wyobrazic prostokąt badz kwadrat..i przesunac poczatek tak aby ..nierownosc wyszla tylko przy jednej scianie to po pierwsze ..i jak ukladasz jodelke musisz wyciagnac tzw.. pas.najelpiej sobie na dlugosc pasa pociagnac sznurek naciagnac mocno..i sie go trzymac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 13.01.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Będę własnoręcznie kładł parkiet..Zdecydowaliśmy się na parkiet dębowy klasy III. Deski będą w granicach 5cm x 30cm. 2,2cm grubości. Wzór cegiełka regularna lub nieregularna. Jedno z pomieszczeń liczy sobie 6,5m x 5m. Czy taki parkiet, ułożony w cegiełkę (wzdłuż), będzie można położyć bez dylatacji przebiegających przez środek? Łączna powierzchnia pomieszczeń, w których ma być parkiet, wynosi 87m2.Ile m2 parkietu powinienem kupić? Czy, w związku z tym, że to parkiet klasy III, warto kupić więcej metrów? O ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 13.01.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Będę własnoręcznie kładł parkiet.. Zdecydowaliśmy się na parkiet dębowy klasy III. Deski będą w granicach 5cm x 30cm. 2,2cm grubości. Wzór cegiełka regularna lub nieregularna. Jedno z pomieszczeń liczy sobie 6,5m x 5m. Czy taki parkiet, ułożony w cegiełkę (wzdłuż), będzie można położyć bez dylatacji przebiegających przez środek? Łączna powierzchnia pomieszczeń, w których ma być parkiet, wynosi 87m2. Ile m2 parkietu powinienem kupić? Czy, w związku z tym, że to parkiet klasy III, warto kupić więcej metrów? O ile? cegielka jakies 3%-5%..wiecej nie ma sensu..chba ze to jakis tragiczn producent.. nie nie robilbm..dlatacji przebiegajacch przez srodek..ale to jest moje zdanie.. natomiat kazde pomieszczenie odcinaj tak ab dlatacja zamknela sie pod drzwiami..znacznie ci to ulatwi odnowienie na przszlosc..i .,,przepraszam ale igrek mi nie dziala na klawiaturze wiec sobie pododawaj heeh do slow..pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 13.01.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Rozważam położenie parkietu dwuwarstwowego Kaczkan: http://www.kaczkan.pl/shop/?c=21. Ma być alternatywą dla deski 3-warstwowej.Dąb rustikal lub geistreift.Jakieś opinie na temat tego producenta i jego wyrobów? Warte zainteresowania czy szukać czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 13.01.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) nie nie warto jak widze ma tlko 10,5 mm wiec ma warstwe uztkowa ponizej 5mm drewna sprobuj www.jawor-parkiet.pl bdb jakosc 6mm warstw(igrek) uztkowej..lub 13stka z dabexu cz nowe miastao lubawskie finisch parkiet ..13 -14stki bierz Edytowane 13 Stycznia 2012 przez ghost34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 13.01.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) cegielka jakies 3%-5%..wiecej nie ma sensu..chba ze to jakis tragiczn producent.. nie nie robilbm..dlatacji przebiegajacch przez srodek..ale to jest moje zdanie.. natomiat kazde pomieszczenie odcinaj tak ab dlatacja zamknela sie pod drzwiami..znacznie ci to ulatwi odnowienie na przszlosc..i .,,przepraszam ale igrek mi nie dziala na klawiaturze wiec sobie pododawaj heeh do slow..pozdro Fajnie to wygląda. Musisz używać wyrazów niezawierających igreków Plan naszego domu: http://i55.tinypic.com/nzomj9.jpg Parkiet ma być w pomieszczeniach: 1/2, 1/6, 1/7, 1/8, 1/9 Mamy jeszcze kłopot z ustaleniem kierunku przebiegu cegiełki. Rozumiem, że w każdym pomieszczeniu cegiełki kłaść wzdłuż dłuższej ściany pomieszczenia? Czy łączenie kierunków parkietu nie będzie raziło [szczególnie pomiędzy salonem (1/9) a korytarzem (1/2)]? I co zrobić z długim, wąskim, łamanym korytarzem? Na części korytarza (1/2) prowadzącej do łazienki (1/5), parkiet będzie w poprzek. Czy nie będzie to źle wyglądało? W obecnym domu mamy lamparkiet kładziony w szachownicę, więc nie było dylematów związanych z kierunkowością. Edytowane 13 Stycznia 2012 przez pawelpiwowarczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 13.01.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 cegielka jakies 3%-5%..wiecej nie ma sensu..chba ze to jakis tragiczn producent..Cz DREWEXPOL z Kleszczeli zalicza się do solidnch producentów? (nie mogłem się powstrzmać z tm igrekiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 13.01.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 nie nie warto jak widze ma tlko 10,5 mm wiec ma warstwe uztkowa ponizej 5mm drewna sprobuj www.jawor-parkiet.pl bdb jakosc 6mm warstw(igrek) uztkowej.. lub 13stka z dabexu cz nowe miastao lubawskie finisch parkiet ..13 -14stki bierz Jest też wersja o grubości 14 mm, więc warstwa grubsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts