ghost34 13.01.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Jest też wersja o grubości 14 mm, więc warstwa grubsza. przepraszam na stronie nie widzialem jesli maja parkiet warstwow z 5-6mm warstwa uztkowa drewna bardzo prosze..ponizej jak dla mnie bez sens.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 13.01.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Będę własnoręcznie kładł parkiet.. Zdecydowaliśmy się na parkiet dębowy klasy III. Deski będą w granicach 5cm x 30cm. 2,2cm grubości. Wzór cegiełka regularna lub nieregularna. Jedno z pomieszczeń liczy sobie 6,5m x 5m. Czy taki parkiet, ułożony w cegiełkę (wzdłuż), będzie można położyć bez dylatacji przebiegających przez środek? Łączna powierzchnia pomieszczeń, w których ma być parkiet, wynosi 87m2. miałabt Ile m2 parkietu powinienem kupić? Czy, w związku z tym, że to parkiet klasy III, warto ky być dylatacja?pić więcej metrów? O ile? 3% więcej, jeżeli będzie to cegiełka nieregularna. Przy regularnej 5%. Dlaczego miałaby być dylatacja? Co jest w środku pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 13.01.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 panowie zaczynam ukladac parkiet w jodelke jakies rady co i jak ??? jakis sprzet sie przydaje jak pilnowac by wzorek nie uciekl??? Szczerze odradzam ten trudny wzór. Parkiet musi być perfekcyjnie wykonany. Wszystkie kąty proste, krawędzie boczne równoległe. drobne odchylenia na początku już po 1metrze dają szpary z którymi sobie nie poradzisz! Układaj w cegiełkę nieregularną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 13.01.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Szczerze odradzam ten trudny wzór. Parkiet musi być perfekcyjnie wykonany. Wszystkie kąty proste, krawędzie boczne równoległe. drobne odchylenia na początku już po 1metrze dają szpary z którymi sobie nie poradzisz! Układaj w cegiełkę nieregularną. facet z pewnoscia bedzie mial problem..jak kazd z nas za 1 -2 razem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 13.01.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Cz DREWEXPOL z Kleszczeli zalicza się do solidnch producentów? (nie mogłem się powstrzmać z tm igrekiem) Przy jodełce musi być deszczułka wykonana perfekcyjnie. Każde odchylenie od kąta prostego powoduje powstawanie szczelin lub wręcz uniemożliwia wykonanie tego wzoru. Jak dla mnie firma Parkietkomplex obrabia bardzo dokładnie deszczułki. Również Dąbex. Spróbuj wykonać wizualizację z jodełką po przekątnej we wszystkich pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 13.01.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Dziękuję za odpowiedzi. Cieszę się, ponieważ spodziewałem się że będę musiał kupić z 10% więcej materiału. Z dylatacją w poprzek pomieszczenia, doszło do nieporozumienia. Ani myślę wykonywać coś takiego, myślałem tylko, że przy takiej powierzchni, będę musiał wykonać coś takiego. Teraz wiem, że nic takiego robić nie muszę. Poradźcie mi jeszcze, czy warto brać parkiet z DREWEXPOLu, i jaki zastosować przebieg cegiełki w poszczególnych pomieszczeniach (wpis kilka postów wyżej)? Edytowane 13 Stycznia 2012 przez pawelpiwowarczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 14.01.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 przepraszam na stronie nie widzialem jesli maja parkiet warstwow z 5-6mm warstwa uztkowa drewna bardzo prosze..ponizej jak dla mnie bez sens.. Widziałam dziś ten parkiet 14 mm, warstwa licowa to jakieś 6-7 mm, wydaje się być solidna. Wykonawca po ułożeniu parkietu (interesuje mnie olejowany) wciera jeszcze jedną warstwę oleju w całość, co ma dodatkowo utwardzić podłoże i wypełnić ew. drobne szczeliny. Czy tak będzie dobrze? Czy 17 zł netto za materiały (grunt i klej) i 30 zł za ułożenie metra podłogi to dobra cena? W cenę układania wchodzi też listwowanie (bez listew). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 15.01.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Widziałam dziś ten parkiet 14 mm, warstwa licowa to jakieś 6-7 mm, wydaje się być solidna. Wykonawca po ułożeniu parkietu (interesuje mnie olejowany) wciera jeszcze jedną warstwę oleju w całość, co ma dodatkowo utwardzić podłoże i wypełnić ew. drobne szczeliny. Czy tak będzie dobrze? Czy 17 zł netto za materiały (grunt i klej) i 30 zł za ułożenie metra podłogi to dobra cena? W cenę układania wchodzi też listwowanie (bez listew). darmo daja brac..na pierwszy rzut oka..zapytaj na jakim kleju pracuje..(jak grunt i klej za 17zł z metra to rozpuszczalnikowa..chemia nie wziolbym tego nawet za 3zł m/kw ale to jest moje zdanie)..30zł to normalna cena tylko chemia mi smierdzi z cena..i w przenosni i doslownie..masz ogrzewanie posadzkowe bo nie pamietam..jesli masz wykluczylbym zdecydowanie..czy pan spr wilgotnosc czy pan juz sie zapoznal z wylewka aby wiedziec jaka chemie zastosuje?..czy ten Pan..przeprowadzil jakiekolwiek..badania podkul je troche..porysowal..pytal jak dlugo i ile raz grzaliscie...w jakim zakresie temp?..etc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 15.01.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 darmo daja brac..na pierwszy rzut oka..zapytaj na jakim kleju pracuje..(jak grunt i klej za 17zł z metra to rozpuszczalnikowa..chemia nie wziolbym tego nawet za 3zł m/kw ale to jest moje zdanie)..30zł to normalna cena tylko chemia mi smierdzi z cena..i w przenosni i doslownie..masz ogrzewanie posadzkowe bo nie pamietam..jesli masz wykluczylbym zdecydowanie..czy pan spr wilgotnosc czy pan juz sie zapoznal z wylewka aby wiedziec jaka chemie zastosuje?..czy ten Pan..przeprowadzil jakiekolwiek..badania podkul je troche..porysowal..pytal jak dlugo i ile raz grzaliscie...w jakim zakresie temp?..etc.. Póki co robię rozeznanie, więc jeszcze nikt nie sprawdzał. Ale nikt w żadnym sklepie z podłogami nie pytał mnie o to czy jest ogrzewanie podłogowe (u mnie nie ma), czy i jak było grzane... Jutro dopytam co to za materiały, więc będę mogła napisać coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 15.01.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 to niestety spotykalas sie tylko z handlarzami nie ze znawcami tematu..zal..potem sa reklamacje etc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.01.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 30zł za m2 plus listwa to bardzo dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 15.01.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Widziałam dziś ten parkiet 14 mm, warstwa licowa to jakieś 6-7 mm, wydaje się być solidna. Wykonawca po ułożeniu parkietu (interesuje mnie olejowany) wciera jeszcze jedną warstwę oleju w całość, co ma dodatkowo utwardzić podłoże i wypełnić ew. drobne szczeliny. Czy tak będzie dobrze? Czy 17 zł netto za materiały (grunt i klej) i 30 zł za ułożenie metra podłogi to dobra cena? W cenę układania wchodzi też listwowanie (bez listew). Ten Pan to montażysta, na pewno nie parkieciarz, ot wszystko. Jeżeli nie sprawdził podłoża nie może wiedzieć, jaki powinien zastosować grunt i klej i ile na m2. Dodatkową warstwą oleju niczego nie utwardzi i nie wypełni szczelin. jeżeli będzie próbował to zrobić to należy zwrócić uwagę na ilość oleju, który nałoży na podłogę. Ceny za materiały i montaż są wyjątkowo korzystne, aż podejrzanie niskie. Zaproś kilku parkieciarzy i zorientuj się co opowiadają. zawsze możesz tutaj na forum lub na priv. skonfrontować te wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 15.01.2012 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Czy warto kupić parkiet na kilka miesięcy przed montażem i czy można go przechowywać w nieogrzewanym garażu, wykorzystywanym obecnie jako schowek budowlany, w którym temperatura zimą oscyluje pomiędzy 0st. a 5st.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 16.01.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ten Pan to montażysta, na pewno nie parkieciarz, ot wszystko. Jeżeli nie sprawdził podłoża nie może wiedzieć, jaki powinien zastosować grunt i klej i ile na m2. Dodatkową warstwą oleju niczego nie utwardzi i nie wypełni szczelin. jeżeli będzie próbował to zrobić to należy zwrócić uwagę na ilość oleju, który nałoży na podłogę. Ceny za materiały i montaż są wyjątkowo korzystne, aż podejrzanie niskie. Zaproś kilku parkieciarzy i zorientuj się co opowiadają. zawsze możesz tutaj na forum lub na priv. skonfrontować te wiadomości. A opinia o samym parkiecie? Deski dwuwarstwowe Kaczkan, dąb gestreift 70x490 mm grubość 14 mm, w tym warstwa licowa 6-7 mm. Cena producenta - 90 zł netto/m2. Widzę, że Finishparkiet nieco droższy. Choroba... ja i tak pewnie muszę się na niego zdecydować, bo jedyną alternatywą jest deska trójwarstwowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 16.01.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 A opinia o samym parkiecie? Deski dwuwarstwowe Kaczkan, dąb gestreift 70x490 mm grubość 14 mm, w tym warstwa licowa 6-7 mm. Cena producenta - 90 zł netto/m2. Widzę, że Finishparkiet nieco droższy. Choroba... ja i tak pewnie muszę się na niego zdecydować, bo jedyną alternatywą jest deska trójwarstwowa... nie prawda jest dabex jest jawor parkiet..poszukaj na stronach przedzwon poptaj.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.01.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 nie prawda jest dabex jest jawor parkiet..poszukaj na stronach przedzwon poptaj.. ale większość tych producentów ma produkt o gr. 11mm a w egzotykach wyłąvcznie 11mm co oznacza wierzchnią warstwę 3-4mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 16.01.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Jawor - Fertig Parkiet znalazłam za 106 netto. By może jest taniej, ale ja z drugiego końca Polski nie będę zamawiać. Dąbex owszem jest, ale nigdzie go obejrzeć nie mogę. Są w sprzedaży deski lite, cena z usługą zbliżona do tego Kaczkana, ale moga mi go ułozyć za jakieś 2 miesiące. A ja za 2 miesiące urodzę i nie uśmiecha mi się siedzieć w domu bez podłóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 A opinia o samym parkiecie? Deski dwuwarstwowe Kaczkan, dąb gestreift 70x490 mm grubość 14 mm, w tym warstwa licowa 6-7 mm. Cena producenta - 90 zł netto/m2. mozesz dać linka do tej deski? bo na stronie jest tylko grubość 10,5mm... a nie 14mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 18.01.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Na stronie faktycznie nie ma. Może zadzwoń do nich albo napisz, bo ja nigdzie w sieci jej nie widziałam.Jedynie na żywo w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 a dzwoniłas do nich?faktycznie mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts