.ajk 27.05.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 hłe hłe ..wiesz ze nie zwrociłem uwagi na to co pisze na pudełku tylko zawsze..nie ważne namieszac wsytkie 3 skladniki czekac 30-40 minut..przecedzic..lakierować..jak nie odczekasz ..to moga wyjs matowe hmm kropki.. Tak to zwykle bywa, że tylko kompletni amatorzy czytają instrukcje - dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 27.05.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 a to nie prawda ja karte techniczna zawsze czytam jak mam co nowego i robie próby ale ja robie pareset metrow miesiecznie wiec i mam mozliwosci i gdzie..ty zas nie bałdso pozdro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 27.05.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 a to nie prawda ja karte techniczna zawsze czytam jak mam co nowego i robie próby ale ja robie pareset metrow miesiecznie wiec i mam mozliwosci i gdzie..ty zas nie bałdso pozdro:) No to teraz niech tylko mi się pojawi jakaś kropka to zaproszę panów z HertzLacka i każę to sobie wycyklinować i polakierować od nowa he he... a co niech się nauczą pisać instrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 27.05.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 jestże w środku prawda jest taka ze jak nie wiesz jak stosowac to nie powinienes sie tykac.. to nie bedzie uwzgledniona reklamacja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 27.05.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 jestże w środku prawda jest taka ze jak nie wiesz jak stosowac to nie powinienes sie tykac.. to nie bedzie uwzgledniona reklamacja.. ooo nie nie nie - żeby reklamacja była uwzględniona to musisz się stosować do instrukcji producenta, a jak producent na tym samym opakowaniu podaje dwie wersje to sam się prosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 27.05.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Ajk weż od żony podkolanówkę anty gwałtkę i zrób z niej sitko na bańce z wymieszanym lakierem. Lepsze sito od tych co dają do kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 28.05.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Ajk weż od żony podkolanówkę anty gwałtkę i zrób z niej sitko na bańce z wymieszanym lakierem. Lepsze sito od tych co dają do kompletu. Nieeee nie mogę - przez podkolanówkę nie uznają mi reklamacji A tak na poważnie to bardzo psioczycie na buk, w związku z tym mam pytanko - jak jest ze stabilnością klejonki bukowej na trepy schodowe? - żona się uparła że chce mieć taki sam ładny kolor jak na parkiecie no i nici z mojego szczotkowanego dębu jeszcze pytanie odnośnie lakieru - po parkiecie trochę mi zostanie APU2, będzie się nadawał na schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 28.05.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Ajk weż od żony podkolanówkę anty gwałtkę i zrób z niej sitko na bańce z wymieszanym lakierem. Lepsze sito od tych co dają do kompletu. Nieeee nie mogę - przez podkolanówkę nie uznają mi reklamacji A tak na poważnie to bardzo psioczycie na buk, w związku z tym mam pytanko - jak jest ze stabilnością klejonki bukowej na trepy schodowe? - żona się uparła że chce mieć taki sam ładny kolor jak na parkiecie no i nici z mojego szczotkowanego dębu jeszcze pytanie odnośnie lakieru - po parkiecie trochę mi zostanie APU2, będzie się nadawał na schody? Za niedługo (1-2 lata) buk bedzie różowo-żółty. Lakier się nadaje na schody 3-4 warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 28.05.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Za niedługo (1-2 lata) buk bedzie różowo-żółty. ożesz ty - a miało być tak ładnie czyli po tym roku, dwóch wyjdzie mi coś ala buk parzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 28.05.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Za niedługo (1-2 lata) buk bedzie różowo-żółty. ożesz ty - a miało być tak ładnie czyli po tym roku, dwóch wyjdzie mi coś ala buk parzony? coś w tym stylu. Nalezało uzyc lakieru Loba a filtrem UV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 28.05.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Buk na schody jak najbardziej. Jak Ci się dwie klepki skurczą o mm to masz szparę na 2mm. Jak trep o kilka mm to tego nie zauważysz. A buk twardszy od dębu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 30.05.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 z klejonki jest bardzo wiele schodo bukowych klejonka zachowuje sie spokojnie i stabilnie nawet bukowa..takze pelne spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 30.05.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 mało elegancko o pieniądze pytamjakie są ceny robocizny + chemia dokładnie chodzi o lakier półmat na parkiet dąb, powierzchnia ok 150mJaka cena jest uczciwa za parkiet dąb lub tauariBezwzględnie polecacie zakup i kładzenie zamówić w tej samej firmie? polecicie kogoś w rejonie torunia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 30.05.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Cały czas to mówię. Jako klient masz komfort. Parkieciarz wszystko kupił za wszystko odpowiada. Ja jako parkieciarz mam komfort bo pracuję na dobrych sprawdzonych materiałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 31.05.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 mało elegancko o pieniądze pytam jakie są ceny robocizny + chemia dokładnie chodzi o lakier półmat na parkiet dąb, powierzchnia ok 150m Jaka cena jest uczciwa za parkiet dąb lub tauari Bezwzględnie polecacie zakup i kładzenie zamówić w tej samej firmie? polecicie kogoś w rejonie torunia? Bez względu czy parkieciarz kupił czy ty kupiłeś i tak parkieciarz odpowiada za zabudowanie materiału!!!!! jestem parkieciarzem z Trójmiasta znam wiele dobrych i bardzo dobrych firm w Polsce ale jakoś w okolicach Torunia nie znam nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jansa 01.06.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Proszę szanownych parkieciarzy o pomoc. Parkiet dąb szachownica. Po odkurzeniu od razu nałożono podkład prime classic i warstwę Bona traffic 5l na 60 m. Na drugi dzień matowienie, odkurzanie i znów 5l lakieru. Czy fakt, że wykonawca nie zmył parkietu przed lakierowaniem ma wpływ na kolor parkietu- jakby przykurzony. Widoczne są ślady wałka maszyny, wgniecenie-dołek widoczny i wyczuwalny ręką. Przy listwach niektóre klepki chropowate. W jaki sposób można to naprawić. Chciałabym mieć wiedzę, czego żądać od wykonawcy, bo ma zjawić się i ustosunkować do moich zarzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 01.06.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 nie myje sie parkietu przed lakierowaniem kiedys pod rozpuchole sie tak robiło teraz sie poleruje..polerka badz dogladzarka np. maszyną lagler trio.. to co opisujesz nadaje sie tylko do cyklinowania wstrzymaj wszelkie prace i daj pare fotek..na pirimie robia sie czasem takie rzeczy..trzeba go szybko i starannie nałozyc..czasem rzeczywiscie mozna z tym miec problemy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 01.06.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Proszę szanownych parkieciarzy o pomoc. Parkiet dąb szachownica. Po odkurzeniu od razu nałożono podkład prime classic i warstwę Bona traffic 5l na 60 m. Na drugi dzień matowienie, odkurzanie i znów 5l lakieru. Czy fakt, że wykonawca nie zmył parkietu przed lakierowaniem ma wpływ na kolor parkietu- jakby przykurzony. Widoczne są ślady wałka maszyny, wgniecenie-dołek widoczny i wyczuwalny ręką. Przy listwach niektóre klepki chropowate. W jaki sposób można to naprawić. Chciałabym mieć wiedzę, czego żądać od wykonawcy, bo ma zjawić się i ustosunkować do moich zarzutów. Twoja podłoga w tym stanie teraz dopiero wymaga cyklinowania i lakierowania. Jeżeli nie płaciłaś to też tego nierób. Wszystko od nowa a gościowi dolicz niepotrzebny ubytek warstwy użytkowej drewna. Dołki-złe cyklinowanie. Slady wałka cykliniwrki zbyt gruby lub tępy stary papier. Kurz-to brud pod lakierem. Chropowate to stojące włókna drewna które trzeba przeszliwować. Gdyby to był tylko ten problem to dałoby się to samemu naprawić. Ghost ma rację. Od nowa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ray23 01.06.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Panowie poradzcie proszę jaki klej do Baltic Wood'a Zaznaczam, że mam pomieszczenia z podłogówką i bez. Do łazienki do Teak'a 2m2 wziąłem UZIN elastyczny dwuskładnikowy - tam też jest podłogówka. Chodzi mi o kleje nie za drogie, w Castoramie widziałem Mapei i Uzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 02.06.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Na twoim miejscu zarówno i na podłogówkę jak i bez ogrzewania wziołbym loba-wakol k400. Lub jak chcesz z casto to mk 73 nadaje sie na ogrzewanie i jest dla uzytkownika "tani"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts