Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika DOM W WERBENACH 3 Kasi i Michała

Recommended Posts

Witam! Aż miło patrzeć na Wasze postępny na budowie. Mam pytanie. Całe fundamenty będziecie wylewać, czy będziecie je murować z bloczków fundamentowych? Muszę przyznać, że cena za beton i kierownika budowy jest duuużo atrakcyjniejsza niż na śląsku... Nam polecony kierownik powiedział 3000zł. Czekamy na pozwolenie na budowę - będzie najprawdopodobniej na koniec września i w połowie października zaczynamy z fundamentami - jak pogoda dopisze:)

• 2 weeks później...

Właśnie- zastanawia mnie, jaki planujecie (to pytanie do Michała) koszt stanu surowego zamkniętego począwszy od pozwolenia na budowę. Jeśli to możliwe podaj ta liczbę teraz, a już po wybudowaniu ww stanu podlicz rzeczywiste kosztu i je skonfrontujemy. 8)

P.S. Nie będziemy sąsiadami. Naszą działkę sprzedaliśmy i szykujemy inna, po drugiej stronie miasta :(

Kosztorysant trochę zjechał ale i tak obliczył koszt stanu surowego na 250 tyś.

"Czym dalej w las tym więcej drzew"

Gdy zabrali się do zebrania skarpy aby umożliwić wjazd na działkię od strony drogi ( innej możliwości nie ma ) napotkali kabel energetyczny.

Zgłoszenie kolizji - nie problem. Problem kto ma za to zapłacić?.

Oczywiście ja - wstępny koszt zagłębienia kabla - 5-7 tyś.

Tak myślę po co mi wjazd, kupie helikopter i bedą osiadał z góry :D

Uf, udało się zbić cenę o połowę.

Przestroga dla wszystkich posiadaczy niezabudowanych działek.

Kontrolujcie procesy związane z projektowaniem budowy kabli energetycznych w sąsiedztwie Waszych działek. Na tym etapie można wnosić uwagi a tym samym eliminować na własny koszt późniejsze kolizje np. z wjazdem na działkę.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...