EZS 07.03.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 zaczełam w czerwcu a wprowadziłam się 1 grudnia. Ale nie ukrywam - wykończenia nadal trwają. Robimy większość razem z mężem, uznałam, ze taniej i wygodniej będzie mieszkać na miejscu i robić zamiast prowadzić dwa domy. Ktoś napisał - kosztowało go to 2 lata życia. to prawda. Mój mąż po budowie wygladał kilka lat starzej. Ja podobno nie, ale ja się nie stresuję drobiazgami Druga rzecz - byłam logistykiem. W każdym momencie wiedziałam, co się będzie działo za 2-3 miesiące. Do umówionych ekip dzwoniłam 2 razy na tydzień z pytaniem, czy pamiętają kiedy będą u mnie.. Byłam elastyczna - jak nam nawalił dekarz (miał miesiąc obsuwy), znalazłam w ciągu 2 dni ciesle do więźby, uprosiłam dekarza, żeby jednak przyjechał na 2 dni i pokrył dach folią. Mogliśmy robić tynki w ten sposób . Większość by pewnie czekała. Mój mąż nie chciał ze mną rozmawiać. dla niego termin 2 miesięcy był tak odległy! On był przytłoczony tym tu i teraz. Gdybym uległa i przyjeła jego punkt widzenia jeszcze byśmy byli w połowie budowy. A ja robiłam swoje sama, bez wsparcia. To trudne. Jeżeli jesteś na to wszystko przygotowana (jednym słowem jesteś twarda, dorosła baba) to uda ci się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samaria 07.03.2008 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 a my z małżonką zdecydowaliśmy się na DOM w konstrukcji szkieletowej i powstał w 3 tygodnie, z pokryciem dachu, oknami i tynkami zewnetrznymi, super sprawa zarówno teraz kiedy jest bardzo trudno o fachowców - jedna firma kompleksowo realizuje wszystko i to w krótkim czasie - ale trzeba uważać i wybierać rzetelne sprawdzone firmy, które budują na materiałach z atestami producentów, dotyczy to też drewna.Innym pozotywnym aspektem technologii szkieletowej poza szybkim tempem budowy jest możliwość wprowadzenia się zaraz po zakończeniu budowy,no i nie wpsomnę, dom należy do bardzo ekonomicznych - będzie nas stać na jego utrzymanie nawet nie emeryturze,pozdrawiamy i zapraszamy na naszą stronę z realizacji budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts